Annonce
Digeposten

Tønder Provsti: Konfirmander får snart besked om eventuel udskydelse

Sognepræst ved Bedsted Kirke, Heine Holmgaard, stod for at konfirmere 10 konfirmander ad to omgange den 14. juni 2020. De skulle have været konfirmeret måneden forinden, men datoen blev udskudt under corona-nedlukningen. Foto: André Thorup
Annonce

Tønder: Med det nuværende forsamlingsforbud på maksimalt fem personer i det offentlige rum, er det efterhånden vanskeligt at forestille sig en konfirmationsfest i selskabslokaler eller på en restaurant til foråret.

Derfor har Tønder Provstis præster besluttet at tage stilling til, om konfirmationerne skal udskydes til et senere tidspunkt.

- Jeg har aftalt med de andre præster, at de giver besked til de kommende konfirmander og deres forældre senest ved udgangen af uge seks, fortæller sognepræst og provst Christina Rygaard Kristiansen.

Hun anbefaler selv, at konfirmationerne bliver udskudt til et senere tidspunkt, men det er ikke provstens beslutning alene:

- Det er jeg faktisk glad for, at det ikke er. Vi holder fast i, at folkekirkens grundenhed er sognet. Her er der nogle mennesker, som taler med hinanden og træffer beslutninger lokalt, og det glæder mig som provst, forklarer hun.

De enkelte sognepræster skal mødes med deres menighedsråd i de kommende dage og i fællesskab beslutte, om konfirmationerne skal udskydes. Selv hvis de vælger at holde fast i datoen i første omgang, kan de ændre beslutning senere. Forældre og konfirmander kan dog vente besked ved udgangen af uge seks uanset hvilken beslutning, menighedsrådet og præsten træffer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Vokseværk hos lokal virksomhed

Digeposten

Diamantbryllup

Annonce