Annonce
Digeposten

Tag med på landsbyvandring i Bedsted

Der er mødested ved Bedsted Kirke, når Museums Sønderjylland den 1. september inviterer på vandretur med indlagte fortællinger om Bedsteds kulturhistorie. Foto: Museum Sønderjylland
Annonce

Bedsted: Tag vandreskoene på og lær mere om om Bedsted. Det er Museum Sønderjylland, der arrangerer vandringer i fire landsbyer i de fire sønderjyske kommuner, og i Tønder er det Bedsted, som man kan lære nærmere at kende. Bedsted blev grundlagt i middelalderen, og udviklede sig gennem århundrederne til en større landsby. I slutningen af 1800-tallet havde den både bageri og mejeri og fra 1901 og fra 1936 var Bedsted endda også stationsby.

Byens bygninger er i dag en blanding af gårde og huse, både fra 1800-tallet og tiden omkring jernbanens anlæggelse. Senere er der kommet moderne parcelhuskvarterer til.

Landsbyvandringen i Bedsted er tirsdag den 1. september klokken 18.30, hvor  museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen, Museum Sønderjylland Kulturhistorie Tønder, vil fortælle om landsbyen og dens historie.

Der er mødested på p-pladsen ved Bedsted Kirke. Landsbyvandringen koster 50 kroner, som betales via MobilePay. Medlemmer af Museum Sønderjyllands museumsklub og medlemmer af Museum Sønderjyllands venneforeninger deltager gratis. Tilmelding er ikke nødvendig.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce