Annonce
Digeposten

Tag med tilbage i historien i et fotografi

Luca Bertis billeder fra Tøndermarsken skal munde ud i udstillinger og en bog. Hvornår udstillingerne kan blive en realitet, er afhængigt af corona-situationen, men bogen er planlangt til at udkomme i år. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet. 
Fotograften Luca Bertihar været en tur i Tøndermarsken med sit kamera for at dokumentere den gamle landbrugskultur, der stadig findes spor af i marsken. Projektet ender ud i udstillinger og en bog.

Tøndermarsken:  Der findes mange billeder af Tøndermarsken, og lige om lidt kommer der flere, som man kan gå på opdagelse i - billeder med et lille tvist.

Den italienske fotograf Luca Berti har i noget tid været rundt i Tøndermarsken for at tage billeder til et projekt, der skal dokumentere det, der er tilbage af den gamle landbrugskultur, der stadig er at finde i marsken.

Billederne skal bruges på flere udstillinger og til en bog, der er planlagt at udkomme i år. Hvornår udstillingerne bliver en realitet, er dog afhængig af corona-situationen.

Annonce

- For mig er det vigtig at dokumentere kulturlandskabet. Det vil sige det landskab, som mennesker har formet som for eksempel diger, sluser og indlemningen af land. Det har været et kæmpe arbejde for dem, der boede der tilbage i tiden at lave det, siger Luca Berti.

Projektet går under navnet "Menneske og natur", og er et projekt, hvor Luca Berti har været rundt flere forskellige steder i Danmark for at fastholde det historiske billede af steder, der er under forandring. Alt efter hvor i landet billederne er taget, får projektet en undertitel, der passer til billederne og deres lokation.

Tilbage i tiden

Luca Bertis billeder er taget i nutiden, men når man betragter dem, føler mig sig hensat til begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en del af den gamle landbrugskultur stille og roligt var begyndt at forsvinde blandt andet på grund af industrialiseringen.


For mig er det vigtig at dokumentere kulturlandskabet. Det vil sige det landskab, som mennesker har formet som for eksempel diger, sluser og indlemningen af land. Det har været et kæmpe arbejde for dem, der boede der tilbage i tiden at lave det.

Luca Berti, fotograf


Med sit over 40 år gamle Linhof kamera på stativ producerer Luca Berti storformat-negativer i størrelsen 10 gange 12 centimeter. Når han kommer hjem, vælger han de bedste ud for at lave sort/hvide kopier i sit mørkekammer - præcis som det også blev gjort, da fotografiapparatet blev opfundet tilbage i den første halvdel af 1800-tallet.

Projektet i Tøndermarsken er et samarbejde med Nationalpark Vadehavet og Nationalpark Wattenmeer i Slesvig-Holsten, der også bliver støttet af Tøndermarsk Initiativets Eventpulje og af Interreg-projektet KursKultur 2.0, som er Region Sønderjylland-Schleswigs kulturprojekt.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce