Annonce
Digeposten

Theis har lidt svært ved at sige nej

Theis Nilsson er passioneret brandmand. Det har han været i over 25 år, og han er Højer Frivillige Brandværns ældste røgdykker. Privatfoto
66-årige Theis Nilsson blev under Højer Fåremærken kåret som Årets Høwring. Han er sådan en type, der svært ved at sige nej.
Annonce

Højer: - Hvis du skal have noget lavet, så skal du ikke spørge en, der ikke laver en skid. Så sker der ikke noget. Men giver du det til en, hvor møllen bare kører, så løber det bare med.

66-årige Theis Nilsson fra Højer er en mand af mange ord. Men bag ordene følger handling. For han er egentlig slet ikke til snak.

- Det skal jo bare fungere, og når de så kommer og spørger, om jeg lige gider hjælpe med det ene eller det andet. Ja, så siger jeg bare ja. Min kone siger i hvert fald, at jeg ikke kender ordet nej, og det har hun nok ret i, konstaterer Theis Nilsson.

Theis Nilsson

Theis Nilsson er 66 år og bor i Højer med sin kone Karin.

Sammen har de en datter på 17 år, og Theis har yderligere fire voksne børn.

Derudover har han syv børnebørn.

Han er blandt andet medlem af bestyrelsen i Vandtårnets Venner og frivillig brandmand hos Højer Brandværn.

Han blev kåret til Årets Høwring under Højer Fåremærken 2019.

Annonce

Aktiv pensionist

Theis Nilsson kommer oprindeligt fra Østjylland, og han siger selv, at han er tilflytter på tålt ophold.

- Jeg kom først hertil i 1978, så jeg er jo næsten lige kommet, lyder det fra Theis Nilsson.

Han kom oprindeligt til området som soldat, og siden uddannede han sig til cykelmekaniker. Siden har han været selvstændig med cykelforretninger i både Højer og Tønder. Men for nogle år siden, trak han stikket, og gik på efterløn og pension. Så nu går han og, efter eget udsagn, "laver ikke en skid".

Det passer dog ikke helt, for Theis Nilsson har altid mange ting i gang.

Han er meget aktiv i bestyrelsen for Vandtårnets Venner, han er med til at arrangere Smag på Marsken, og han hjælper til under Højer Art Jam, hvor han tidligere også var medlem af bestyelsen.

Derudover er han frivillig brandmand i Højer Brandvæsen, og har været det i mere end 25 år.

- Jeg løber stadig afsted, når alarmen går. Og jeg den ældste røgdykker, vi har på stationen. Selvom jeg da gerne giver plads til de unge, når masken skal på. Men jeg gør det stadig, siger Theis Nilsson.

Annonce

Årets Høwring

Udover de faste opgaver, som Theis Nilsson beskæftiger sig med, så giver han gerne en ekstra hånd med, når nogen har brug for hjælp.

- Vi skal bare gøre tingene i stedet for bare at snakke om dem. Hvis der mangler én til at tage en vagt fra 22- 02 i brandværnets pølsevogn under Fåremærken, jamen så gør jeg da det. Jeg behøver ikke stå i front og vifte med armene. Tingene skal bare køre, fortsætter han.

Han blev både glad og overrasket, da han fredag aften blev kåret som Årets Høwring under Fåremærken i Højer.

- Det må jeg sige. Da tog de alligevel fusen på mig. Det havde jeg slet ikke set komme eller regnet med. Men jeg er så glad og stolt over det, det må jeg sige.

Theis Nilsson giver altid gerne en hånd med. Blandt andet derfor blev han i år kåret som Årets Høwring. Privatfoto
Annonce

Altid i gang

Når Theis Nilsson ikke lige hjælper til ved byens arrangementer eller løber til brand, så har han en godt fyldt garage med ting og sager.

- Jeg har meget svært ved at smide ting ud. Så hvis nogen mangler noget, så plejer de gerne kigge forbi for at se, om jeg ikke lige har sådan en dims. Og det har jeg som regel. Så skal jeg bare lige fin-tænke, hvor jeg mon har lagt den, fortæller Theis Nilsson, der fortsætter: - Og hvis nogen gerne vil have ordnet sin cykel, så siger jeg da heller ikke nej.

Han har også interesse for modeltog. Faktisk har han bygget en lille modelbane - mest for børnebørnenes skyld, siger han.

- Det er noget, jeg godt kan lide at rode med. Men lige nu har jeg ikke meget tid. Det må blive, når jeg bliver gammel, konstaterer han.

Theis Nilsson har tidligere drevet cykelhandel i både Højer og Tønder. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.
Theis Nilsson på scenen under Højer Fåremærken. Her overrækker formand for borgerforeningen, Margrethe Tygesen, blomster i forbindelse med kåring til Årets Høwring. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

25 års jubilæum

Digeposten

Lions igen på banen med julelotteri

Digeposten

12 biler fik Det gyldne Rat

Digeposten

Hent passet udenfor åbningstiden

Digeposten

Den sønderjyske Almanak er på gaden

Digeposten

Blå Kors overtager Svalen

Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Digeposten

Lav flotte græskar på Postgaarden

Digeposten

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Annonce