Annonce
Digeposten

To standhaftige tubaspillere i brandværnsorkestret

Lørdag spillede Johann Rasmussen, Tønder, for sidste gang i Højer Frivillige Brandværnsorkester. Det er i årens løb blevet til et sted mellem 1500 og 2000 koncerter, fortæller den 81-årige tubist. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
I weekenden gav Højer Frivillige Brandværnsorkester koncert i Højer. Samtidig var det et farvel til Johann Rasmussen, der har været en fast del af orkestret i 65 år.
Annonce

HØJER: Lørdag blev et dobbeltjubilæum markeret med god musik på Højer Brandstation. Det var Højer Frivillige Brandværnsorkesters 95-års fødselsdag og samtidig markeringen af, at tubaspiller gennem mere end en menneskealder, Johann Rasmussen, har spillet sin sidste strofe – efter at have været brandværnsorkestrets faste anker i intet mindre end 65 år.

Johann Rasmussen mener selv, at han gennem årene har spillet langt over 1000 koncerter.

- Jeg tror, det er blevet til et sted mellem 1500-2000 koncerter. Men jeg kan ikke spille mere nu. Jeg kan simpelthen ikke få tubaen op, da den er for tung, erkender den 81-årige musiker.

De mange fremmødte på brandstationen kunne foruden brandværnsorkestrets toner også høre det tyske sømandskor, Die Blauen Jungs, der slog stemningen an med muntre sømandsviser.

Foruden Johann Rasmussen kunne den anden tubaspiller i orkestret, Sven Hausø, lørdag markere, at han har været en fast bestanddel af orkestret i 52 år.

Der var mødt en masse tilhørere op på brandstationen i Højer for at høre lidt god musik, da brandværnsorkestret fejrede sin 95-års fødselsdag med musik. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce