Annonce
Digeposten

Tre gode grunde

Mårhunden kommer oprindeligt fra Asien, men har fundet ved til Europa. Det truer natur og dyr herhjemme, da mårhunden ikke er en naturlig fjende. Arkivfoto.
Her kommer tre gode grunde til, at man bør regulere antallet af mårhunde i naturen.
Annonce

Antallet af mårhunde er eksploderet de seneste år. Derfor er det nødvendig, at der i mårhundereguleringskopset i Tønder Kommune kommer flere jægere, som kan være med til at nedbringe antallet. Det er nødvendigt, forklarer

Jørn Ruben Bøgen, der er ansvarlig for kopset i Tønder.

Annonce

1) Ubalance i flora og fauna

Mårhundenes kost består af snegle, biller, orme, korn, majs, æg, små pattedyr, jordrugende fugle, frøer og tudser og salamandre. Når dyrene æder dette uden selv at være truet af andre dyr, er det med til at skabe ubalance i den naturlige flora og fauna.

Mårhunden er også en god svømmer, og kan derfor komme til områder, hvor andre rovdyr aldrig kommer. Det er en trussel mod fugle og små pattedyr, fordi de ikke er vant til mårhunden.

Annonce

2) Ingen naturlige fjender

Mårhundene har ingen naturlige fjender. Derfor bliver de ikke reduceret på anden måde, end hvis de bliver fanget af jægerne. Samtidig får de i gennemsnittet 11 unger per kuld. Det er mere end, hvad for eksempel ræven får.

Annonce

3) Sygdomme

Mårhunden kan også være bærer af rabies samt den farligere bændelorm Echinococcus multiloculus. Bændelormen kan være dødelig for mennesker, men parasitten kan også sprede sig til dyr, der har hjemme i naturen i Danmark.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce