Annonce
Digeposten

Tredje kunstetape skydes i gang

Billedkunstneren Natalie Megard under arbejdet med en af sine skulpturer, der skal stå i Skærbæk. Privatfoto
Annonce

Skærbæk: Hvilken rolle skal kunst spille i Skærbæks byudvikling? Det spørgsmål stillede en gruppe borgere, som var engagerede i den igangværende områdefornyelse i Skærbæk, for tre år siden. De rettede spørgsmålet til Statens Kunstfond, der netop havde oprettet en ny pulje til støtte for lokale initiativer. Det blev startskuddet til at få mere kunst i bybilledet i Skærbæk. Det er kunstnere og andre fagfolk ude fra, der har produceret kunsten.

Udstillingerne, som går under navnet "Byens egne veje”, består af en række meget forskellige kunstneriske bearbejdninger, som er lavet specielt til Skærbæks byrum, butikslokaler og husmure. To af byens mest markante huse, Stationsbygningen og Museet, er også inddraget i udstillingen. Det er på ruten mellem disse to bygninger, at hele udstillingen udspiller sig.

Den anden rute gennem udstillingen går via ”Mellemrummet”, det areal som ligger mellem Storegade og Mellemgade. Man kan krydse mellem de to ruter via smalle passager mellem husene.

Nu er tredje etape af kunstprocessen gået i gang. Med udgangspunkt fra museet, bliver der fra fredag den 28. juni fra klokken 18 mulighed for at gå rundt i hele udstillingen sammen med de deltagende kunstnere. Kl. ca. 18 leverer Emil Mærsk et musikalsk indslag i Belles-butikken Storegade 7, hvorefter der bliver serveret et måltid mad.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce