Annonce
Digeposten

Ung musiker: Du kan høre musik online, men du kan også havde det fysisk mellem hænderne. Det er en helt anden følelse

21-årige Jon Petersen, der går under kunstnernavnet Jon Gottlieb, er aktuel med sit første album "Jon Gottlieb", der kan streames på Spotify. Albummets otte sange udkommer lige om lidt også på vinyl.  Foto: Cecilie Spottog Petersen 
Lige om lidt udkommer Jon Petersen med kunstnernavnet Jon Gottlieb med sin første vinylplade. En plade med otte sange som han tilbage i maj udkom med online. Men vinylen er noget helt særligt for den unge musiker. Det er en helt anden følelse at stå med musikken fysisk i hænderne.
Annonce

Frifelt: Da Jon Petersen gik i første klasse, stoppede han med at spille guitar. Han følte ikke, at han blev bedre. Guitaren blev derfor lagt på hylden. Men der kunne han ikke lade den ligge. Nogle år efter genoptog han spillet på instrumentet. Det var måske en god idé, for siden er der kommet tre EP'er, tre singler og i maj udgav han online-albummet "Jon Gottlieb". Otte sange som kan findes på musiktjenesten Spotify, men som nu også udkommer på vinyl.

Et sats, som Jon Petersen, der går under kunstnernavnet Jon Gottlieb, har taget. For han ved godt, at hans publikum endnu er lille, og at det derfor kan være svært at få afsat de 250 vinyler. Men som han siger, så skal man turde tage springet og forsøge sig. Og så er der en anden vigtig grund til, at den 21-årige mand har valgt at investere sine egne penge i 250 vinyler.

- Intet musik er rigtig musik, før det er udgivet på vinyl, smiler Jon Petersen.

For ham er der stor værdighed i at kunne have musikken fysisk i hænderne og ikke bare klikke sig ind online for at lytte til den. For Jon Petersen selv skaber det en hel anden følelse at kunne sætte en plade på pladespilleren. Den følelse håber han, at han kan være med til at give andre med sin musik.

- Du kan google et kunstbillede, men du kan også gå på museet for at se det. Det er det samme med musik. Du kan høre det online, men du kan også havde det fysisk mellem hænderne. Det er en helt anden følelse, fortæller Jon Petersen.

Jon Petersen har lavet musik i tre år, men han har spillet på guitar siden første klasse. Derudover spiller han også på elektrisk guitar, trommer og skriver selv teksterne til sine sange. Og så mixer han det hele sammen i samarbejde med to kammerater.  Foto: Cecilie Spottog Petersen 
Annonce

Firemandgruppe som inspirationskilde

Musikken, som Jon Petersen selv producerer sammen med to kammerater, bliver til i garagen i villaen i Frifelt, hvor den unge mand bor sammen med sine forældre.

Når han ikke er på arbejde i Netto, bruger han alle sine vågne timer foran mixerpulten, trommerne eller med en guitar i hånden.


Intet musik er rigtig musik, før det er udgivet på vinyl.

Jon Petersen


Det er sådan musikken, som den unge musiker beskriver som indie-pop-rock, bliver til.

- Jeg elsker at blande musikgenrene og skabe mit eget. Det behøver ikke at være så rent alt sammen, forklarer Jon Petersen, der har planer om at søge ind på musikkonservatoriet i Esbjerg til næste år.

Nogle af de helt store inspirationskilder til musikken har altid været den canadiske singer-songwriter Mac Demarco og The Beatles. Allerede som syv-årige lyttede Jon Petersen nysgerrigt til den engelske musikgruppe. Deres power og store lyd-univers har været med til at motivere Jon Petersen selv til at eksperimentere med sine egne lyde.

Det er i garagen i villaen i Frifelt, at musikken bliver produceret. Jon Petersen drømmer om engang at kunne leve af den. Den helt store drøm er at spille på Roskilde festival.  Foto: Cecilie Spottog Petersen 
Annonce

Anmeldelserne

Lige om lidt udkommer Jon Petersens første album så på vinyl. Men det er ikke ikke altid lige nemt at lægge så mange kræfter og energi i musikken. Når det, man har brugt halvandet år på, ikke altid får rosende ord med, kan det ikke undgås, at man bliver påvirket af det. I hvert fald ikke for Jon Petersen.

- Jeg kan da godt spørge mig selv, om det er det værd, hvis jeg får en dårlig anmeldelse. Men så tænker jeg på, hvor fedt det er selv at kunne producere min musik. Det skaber en enorm lykkefølelse, når jeg føler, at jeg har ramt noget rigtigt. Jeg håber, at det bærer frugt på et tidspunkt, siger Jon Petersen.

Så måske var det meget godt, at den unge mand fandt guitaren frem igen for efterhånden en del år siden. Det er der i hvert fald kommet en del musik ud af sidenhen. Musik som nu også kan fås på vinyl.

Annonce
Annonce
Digeposten

Pas på de små

Annonce
Annonce
Digeposten

Krav om mundbind måske på vej

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Her landede støtten

Annonce