Annonce
Digeposten

Unge har ikke travlt - flere tager sabbatår

Mange vælger at bruge et sabbatår til at studere i livets skole. Foto: Ingimage.com
De nybagte studenter vil se verden og tage pause fra bøgerne.
Annonce

Fremdriftsreformer og et medarbejdersultent jobmarked har været et gennemgående tema i flere år. Nogle af vores helt store årgange er på vej på pension, og derfor skal de unge se at blive færdige med deres uddannelse og komme ud og tage fat.

Men den snak bider ikke på de unge.

Blandt de unge, der gennemførte en studentereksamen i 2017, var det således færre end hver femte, som tog direkte videre på en ny uddannelse. Det viser beregninger fra KL’s nyhedsbrev Momentum.

Den lave andel er en markant tilbagegang siden 2012, hvor 29 procent af de nybagte studenter tog fat på en videregående uddannelse efter huen kom på.

I stedet er der flere unge, der vælger at tage et eller to sabbatår. De vil ud og hente nogle oplevelser, de vil rejse, de vil tanke livserfaring eller erhvervserfaring. En del unge vælger at bruge et halvt år på at tjene penge og et halvt år på at bruge dem – og mange af dem kommer ud på den anden side med udvidede horisonter og en erhvervserfaring, der er med til at ruste dem bedre til at vælge den uddannelse, de helst vil i gang med.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Digeposten

Ældrecenter slår atter døren op

Annonce