Annonce
Digeposten

Utrygge borgere drømmer om cykelsti: Man frygter at sende sine børn ud på vejen

Vejen på Dravedvej byder ikke på meget plads til både biler og cyklister på samme tid, og det er sammen med høj fart en dårlig kombination. Foto: Michael Ehrhorn
I Løgumkloster drømmer man om en cykelsti mod Tønder gennem Draved Skov, da vejen her er genstand for en del bekymring - særligt omkring de mindste trafikanter.
Annonce

DRAVED: Meget høj fart og meget lidt plads. Det er som regel ikke nogen særlig god kombination, men det er ofte det billede, der tegner sig på Dravedvej i området omkring Draved Skov mellem Tønder og Løgumkloster.

Pladsmæssigt opstår der især farlige situationer, når cyklisterne kører på vejen. Der er nemlig ikke nogen cykelsti til dem, og det gør borgerne i området utrygge. Især fordi mange børn cykler på vejen.

Det er resulteret i en underskriftindsamling i kampen for en ny cykelsti, og en af de borgere, der er utrygge ved at sende sine børn ud på Dravedvej er Tom Paysen.

- Man er da utryg. Nu her hvor det er lyst gør det ikke så meget, men når der er regn og tåge, så kører vi selv børnene. Så tør man ikke, at de skal cykle rundt der, siger Tom Paysen.

En melding som skaber genklang hos Jette Corydon Marquardsen, der er i spidsen for Naturbørnehaven Villa Villekulla på Dravedvej.

- Vi ser rigtig mange forældre, der kører deres børn. De tør ikke at lade dem cykle hertil eller cykle selv med dem for den sags skyld, understreger hun.

Annonce

Taler sikkerhed

I Løgumkloster ser man meget gerne en ny cykelsti til Tønder gennem Draved Skov ned mod Adelvadvej. Det ønske har man givet videre til cykelstipuljen i Tønder Kommune.


Det er nærmest et mirakel, at der stort set intet er sket.

Jette Corydon Marquardsen, Leder af naturbørnehaven Villa Villekulla


Her svømmer man dog nærmest over i forslag om cykelstier for mange millioner kroner, så borgerne må væbne sig med tålmodighed, mens Tom Paysens børn stadig sendes afsted.

- Vi gør rigtig meget ud af at snakke trafiksikkerhed med børnene. Vi snakker også meget om vigtigheden af lys og lygter, fortæller han.

Hos naturbørnehaven er meldingen klar omkring vigtigheden af handling snart.

- Igennem årene har man gået meget og frygtet, at der ville ske alvorlige ulykker med cyklisterne. Det er nærmest et mirakel, at der stort set intet er sket. Det er dog ikke nogen rar frygt at have, udtaler Jette Corydon Marquardsen.

Annonce

Potentiale

De utrygge borgere har ikke tænkt sig at give op, hvis det bliver til et nej fra kommunalt hold til en ny cykelsti.

Projektet er nemlig værd at kæmpe for, og potentialet er stort.

- Folk vil gerne cykle med deres børn, og jeg tror, at mange vil bruge en ny cykelsti. Lige nu tør de dog ikke, lyder det fra Tom Paysen, og Jette Corydon Marquardsen er helt enig.

- Det vil være så dejligt at få flere herud på cykel. Det er også en del af naturbørnehavens DNA, at man skal kunne cykle herud.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce