Annonce
Digeposten

Vær med til at udvikle Visby med en skammel under armen

Det er skamler som denne rød- og hvid malet, som borgerne kan rykke rundt i byen, der hvor de mener, der er potentiale for udvikling. Foto: Trille Jacobsen. 
I Visby kan borgerne være med til at udvikle byen. Til det skal der bruges skamler, som står rundt omkring i byen. Projektet er en del af udviklingsplanen, som man skal i gang med.
Annonce

Visby: Kører du igennem Visby, skal du ikke undre dig, hvis du ser hvid- og rødmalede skamler stå rundt om i byen. Skamlerne er nemlig en del af den nye udviklingsplan for byen.

Idéen er, at de omkring 250 borgere i Visby skal tage en skammel under armen, gå derhen i byen, hvor de mener, der er potentiale for udvikling, tage et billede af sig selv på skamlen og skrive en kort tekst om ens idé til en udvikling af stedet.

Derefter sendes billede og tekst på en mail til Visby Lokalråd eller lægges ind på Visbys Facebook-gruppe.

Projektet er en del af udviklingsplanen, som man skal i gang med.


Det er en måde, hvor vi kan inddrage borgerne. Det er borgernes plan ikke lokalrådets eller kommunens.

Trille Jacobsen, medlem af Visby Lokalråd


Bagefter kan en ny tage en skammel og rykke den et nyt sted hen.

Visby Lokalråd har allerede fået flere gode bud til byudvikling.

- Der er sendt eksempler på udvikling i Visby Park. Der er en, der forstår en skulpturhave som formidlingssted. Der er også en, der ønsker, at det lille hus i parken skal tages i brug. Der er også placeret en skammel ved købmanden, hvor der er en, der foreslår et bytorv ved grusstien. Og så er der børn, der har været ude med en skammel, fordi de ønsker sig en basketball-bane, fortæller Trille Jacobsen, der sidder med i Visby Lokalråd.

Annonce

Brug for at komme i gang

Projektet har været i gang siden 29. november og fortsætter indtil midten af januar – dog med mulighed for forlængelse. Derefter skal konsulentfirmaet Vagnby arkitekterne, der er med i projektet, komme med et udkast til en udviklingsplan, hvorefter den skal drøftes på et borgermøde.

- Det er en måde, hvor vi kan inddrage borgerne. Det er borgernes plan ikke lokalrådets eller kommunens, siger Trille Jacobsen.

Allerede i 2019 fik Visby Lokalråd penge til byudvikling. Men på grund af corona kom man aldrig i gang med workshops til at udvikle idéer. Nu har de i Visby fundet en alternativ plan for idéudvikling uden at mødes. Foto: Trille Jacobsen 

Det er en ny måde at inddrage borgerne i en kommende udviklingsplan, men lokalrådet har været nødt til at tænke kreativt i en tid med corona.

- Med corona har det været svært at komme i gang. Vi fik penge tilbage i 2019, men idéerne til en udviklingsplan er udsat, fordi vi ikke kunne mødes til traditionelle workshops og borgermøder. Men vi havde brug for at komme i gang, fortæller Trille Jacobsen.

Så nu er det bare med at tage en skammel under armen, komme ud i naturen og tage et billede der, hvor man har en idé til udvikling af byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Diamantbryllup

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Nyt menighedsråd på plads

Annonce