Annonce
Digeposten

Vinterferie - familietid - gør noget godt - ud og find havaffald!

Tag med ud på en havaffalds-indsamlingstur - det er godt for naturen, helbredet og ganske gratis. Foto: Tønnisgaard
Annonce

Der er så meget utroligt snak. Om global opvarmning, affald i verdenshavene, arter der uddør, og så videre og så videre. Der bliver simpelthen skrevet, og sagt så meget. Det skal denne her klumme i alt fald ikke handle om.

Nu er det nemlig snart vinterferie. Tid til ro, hygge og nærvær.

Hvad skal vi så egentlig lave i ferien? Jo. Jeg har faktisk fundet et par gode forslag, se bare her:

Søndag d. 17. feb., tager vi ud at samle affald ved stranden.

Vi mødes på Naturcenter Tønnisgård kl. 10. Herefter kører vi til stranden og samler affald i et par timer. Vi slutter af, med kaffe og hyggeligt samvær. På trods af kulden, kan man sagtens mærke varmen brede sig. Ikke mindst, når man ser den fine rene strand efterfølgende. Arrangementet er naturligvis gratis, og alle er velkomne.

Vil man forebygge plastaffald, kan man lave sit eget vitawrap - der kan bruges igen og igen og der kan endda laves personlige tegninger på folien! Foto: Tønnisgaard
Annonce

Bekæmp plastaffald

Meget af det plastik vi samler på affaldsturen, er engangsplastik. For at begrænse det, er her mit andet forslag til en vinterferie aktivitet.

Hjemmelavet genanvendelig Vita-Wrap.

Det er meget simpelt. Man tager en bomuldsklud, og river bi-voks ud over med rivejern. Til sidst stryges kluden, præcis som ungernes perleplade. Husk mellemlægspapir.

Når viskestykket er kølet af, er det fuldstændig voksimprægneret. Dermed super velegnet som foldbart låg til diverse bøtter og skåle. Tjek evt. videoklippet på Naturcenter Tønnisgårds facebookprofil

Bi-voks til Vita-Wrap projektet, kan man købe hos en biavler.

Med bivoks og papir kan emballage lukkes igen og igen og det sparer plast, der jo så af gode grunde ikke kan lande i naturen! Foto: Tønnisgaard
Annonce

Bliv biavler

Alternativt kan man bruge vinterferien, på at sætte sig godt ind i biavl.

Så er man godt rustet, når gammel tønder amts biavlerforening afholder biavler-kursus, med start 26. feb.

En perfekt start på at få sine egne bier i haven.

Bier elsker blomster. Så når du alligevel overvejer at blive biavler, kan du lige så godt bruge vinterferien på at lave flere frugttræer til bestøvning.

Årstiden er ideel til at skære podekviste. Skær de kviste af træet, der alligevel er i vejen. Skær dem af i 30-40 cm længde, pak dem i en avis og gem dem i køleskabet. Til marts kan de podes på unge frugtstammer.

Ønsker man ekspertbistand, og er lynhurtig, udbyder Højer Mølle et podekursus i aften, Tirsdag d. 5 feb.

Annonce

Ud i naturen

Puha.. sikke travlt vi får i vinterferien, nu er der faktisk næsten ikke tid til Netflix eller Facebook opslag om verdens tilstand.

Til gengæld, har vi selv aktivt bidraget positivt til problematikken omkring affald, med affaldsindsamling, biavl og/eller global opvarmning, med flere træer i haven.

God arbejdslyst.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce