Annonce
Digeposten

Yoga er blevet det nye sundt

Yoga, hvor det handler om at skabe harmoni mellem krop og sind via fokus på kontrolleret vejrtrækning, har for alvor fået tag i danskerne. Foto: Ingimage.com
Engang var boksning og bodybuilding det nye sort. Nu er yoga det nye sundt.
Annonce

Hatha yoga, yin yoga, astanga yoga, flow yoga, hot yoga, gravid-yoga, børneyoga, gong-yoga.

Der er ikke den aftenskole, halgulv, gymnastiksal, forening eller rejsemål, der ikke har yoga på programmet. Lige så snart et nyt hold er oprettet, er det også fyldt op og har venteliste, og både kvinder og mænd rejser gerne langt væk i lang tid for at gå i bare tæer, blive renset, spise sundt, være mindful og dyrke yoga i timevis. Der er yogaophold på Bali, i Indien, i Sverige, i Portugal og på Møn og i Middelfart, alle steder.

Det er især kvinderne, den nye motionstrend har ramt lige i åndedrættet. De nyeste tal viser, at 15 procent af alle kvinder dyrker yoga, og det tal er formentlig ikke faldet, siden man sidst talte op. Yoga er blevet kvindernes nye folkesport, og alle kan være med og lære øvelserne. At yoga er blevet så populært, handler formentlig om, at vi efter finanskrisen har fået nogle andre værdier og gerne vil have os selv med og mærke efter i os selv.

At det især er kvinderne, der er faldet for yoga, kunne være et tegn på, at kvinderne føler sig stressede og pressede af at skulle være perfekte mødre, koner, veninder, medarbejdere, og det kan vi ikke følge med til og har brug for at stå af ræset en time hver tirsdag aften nede i gymnastiksalen i skrædderstilling på en måtte. Ingen indkøbslister, ingen børn med behov, ingen Facebook-opdateringer og planlægning af lejeaftaler, bare ro, vejrtrækning og mærke sin krop.

Yoga, som oprindeligt stammer fra Indien, har nemlig til formål via fokus og kontrolleret vejrtrækning at skabe harmoni mellem krop og sind. Og hvor ellers får vi lige skabt det. Namaste siger vi bare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Åben dag med masser af aktiviteter

Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce