Annonce
Egtved Posten

Ødsted-walkers holder pulsen oppe

Ødsted Walkers har eksisteret i et år. Her handler det om powerwalk, talk og høj puls. Liza Lomholt (yderst til venstre) er initiativtager til gruppen, og hun glædes hver gang over alle der har lyst til at gå med. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
En gruppe af aktive mennesker mødes tre gange i ugen for at gå til makronerne og lægge kilometervis af skridt bag sig. De kalder sig Ødsted-walkers og de har lige haft ét-års jubilæum.
Annonce

Ødsted: Der er fart på, når en gruppe af powerwalkers mødes flere gange i ugen, hele året rundt, uanset vejr og vind, for at give den gas med energiske skridt ud ad veje, stier og stræder på Ødsted-egnen. Her handler det om sundhed, fællesskab, glæden ved at gå og få pulsen op.

Denne gruppe af gå-glade mennesker kalder sig Ødsted-walkers, og startede for lidt over et år siden under initiativ af Liza Lomholt fra Ødsted.

- Jeg var selv begyndt at gå en del ture, blandt andet fordi jeg havde problemer med knæet og ikke længere kunne løbe. På mine gåture tænkte jeg efterhånden, at det kunne være en god idé, hvis nogle havde lyst til at være med til at gå sammen i en gruppe, fortæller Liza Lomholt fra Ødsted, der ikke blot nøjedes med at lade tanker være tanker, men også gjorde en realitet ud af dem.

Efter hver eneste gåtur tages et foto af højrebenet på, hver af de som har gået med. Fotografiet lægges på Ødsted-walkers Facebookgruppe. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Hun fortæller, at allerede første gang der blev arrangeret gåtur med Ødsted-walkers, mødte 12 personer op. I dag er er der 157 medlemmer af gruppen, dog er det ikke alle der tropper op hver eneste gang.

- Vi er en fast kerne på en 12 stykker der går flere gange i ugen, og så er der nogle som kommer og er med, når de kan, forklarer Liza Lomholt.

Annonce

Der er fart på

- Der er vist nogle, som tænker, at “nårh.., det er da dem, der går så hurtigt. Der kan vi vist ikke være med” . Men det kan de faktisk godt. Vi vil meget gerne have nye medlemmer, også dem der ikke er så øvede. Bare de har lyst til at komme i træning og få pulsen op. Vi skal nok vente på dem, fortæller Liza Lomholt.


Der er vist nogle, som tænker, at “nårh.., det er da dem, der går så hurtigt. Der kan vi vist ikke være med” . Men det kan de faktisk godt. Vi vil meget gerne have nye medlemmer

Liza Lomholt, Ødsted-walkers


Og hun fortsætter:

- Vi har også selv skulle træne os op til at gå i et højt tempo, så det er der fuld forståelse for. Og samtidig synes jeg det er vigtigt at få fortalt, at det ikke er tilladt at tage hunde og barnevogne med. Det er simpelthen fordi, at vi hele tiden skal sørge for at holde tempoet oppe. Vi stopper ikke sådan op på vores gåture og nogle gange kommer vi ud på stier, hvor man ikke kan have andet end sig selv med.

Så var de her... så var de her ikke. Der er fart på, når Ødsted Walkers sætter den ene fod foran den anden. Ud og afsted i al vind og vejr, sådan er det hele året rundt. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Gennemsnitsfarten er på 6,8 kilometer i timen, når Ødsted Walkers går sammen, hvilket de gør alle tirsdage og torsdage om aftenen, hvor de hver aften lægger godt 10 til 12 kilometer bag sig på en time. Om søndagen går gruppen i noget længere tid og kommer ofte op på omkring 15 kilometer.

Annonce

Masser af snak, hvis man har lyst

Selvom tempoet er højt, er der altid plads til både at snakke, grine og betragte det der sker rundt omkring, når powerwalker-gruppen stryger ud på asfalt, grus og fortove, og hvad deres sko ellers berører på ruten.

- Vi får snakket om alt muligt mellem himmel og jord, og vi hygger os virkelig sammen. Og samtidig vil jeg sige, at jeg faktisk sige, at man hurtigt bliver afhængig af at komme ud og gå på denne her måde, siger Trine Larsen, der har været med i Ødsted Walkers siden det startede for et år siden. Hun pointerer også, at hvis der er dage, hvor man ikke har lyst til at sige så meget, så er det også helt okay.

- Man må også sige, at vi er kommet til at kende vores omegn meget bedre. Vi har set steder, som vi ellers aldrig har kendt til, også selvom nogle af os har boet her hele vores liv. Ja, og vi får en masse naturoplevelser med. Vi har set både dådyr, orme, frøer og meget mere til, lyder det fra hele gruppen, der samtidig morer sig med med at give sjove navne til steder på ruten, som “Tyrens Røvhul” og “Elendighedens hus” (et gammelt hus der i bogstaveligste forstand ligger i ruiner, som de ser på deres ture, red.).

Annonce

Om at skubbe grænser

I det hele taget er det sociale samvær og oplevelserne også en del af det at være med hos Ødsted-walkers, der til tider også drager afsted for at gå længere ture rundt i Danmark. De har blandt andet gået 84 kilometer på Gendarmstien.

- Det handler også om at skubbe grænser, og det gjorde vi virkelig på Gendarmstien, men vi var faktisk helt høje da vi kom tilbage og var hjemme hos en af os, hvor vi var helt over-”gearede” og pjattede og spiste og drak. Det var godt, fortæller hele gruppen, der på deres et-års jubilæumsdag med kransekage og champagne kunne fejre at have gået 2200 kilometer sammen.

Det er via Facebookgruppen "Ødsted-walkers" at man kan læse mere om de aktive powerwalkers fra Ødsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Corona-aflysninger på stribe

Annonce