Annonce
Egtved Posten

Økologiske jordlodder med højt til loftet og ro for sjælen

Ved Egtved Camping kan man leje økologiske jordlodder på et stort areal med højt til himmelen og fuglefløjt. Det er Lene Stolberg Madsen, der sammen med Helge Madsen er indehaver Egtved Camping, som står bag initiativet. Selv bruger hun også stedet  og nyder de timer hun tilbringer på sit eget jordlod. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
På et 2,4 hektar stort naturareal ved Egtved Camping, kan man etablere sin egen økologiske have. Her er ro, fællesskab og muligheder.
Annonce

Egtved: Med jord på hænderne, duften fra skønne roser, smagen af saftige jordbær og glæden over at kunne dyrke og se det hele gro, også det i drivhuset, kan det næsten ikke blive bedre, hvis man hører til dem der elsker havelivet.

Og er man en af disse haveelskere, og har man måske ikke selv pladsen, eller vil man bare gerne have mere, eller måske være en del af et fællesskab, ja, så har Lene Stolberg Madsen løsningen. Nemlig at leje et økologisk jordlod hos hende.

- Jordlodderne er på cirka 100 kvadratmeter og så betaler man én gang for en hel sommersæson, fortæller Lene Stolberg Madsen, der sammen med Helge Madsen er indehaver af Egtved Camping.

Christine Hampton er blandt lejerne af jordlodder på pladsen, og hun nyder at kunne komme derud og koble fra for en stund. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Og det er da også i forbindelse med campingpladsen, at det 2,4 hektar store areal er beliggende, hvor man kan få sig sin egen økologiske have. Lige nu er der indrettet to til tre haver, der er et hønsehus, et kaninhjem og her bor kælegrisen Gurli. Og der er plads til mange flere.

Annonce

Her finder man roen

- Det giver mig virkelig ro i sjælen, hver eneste gang jeg kommer herud, lyder det fra Lene Stolberg Madsen, der hver dag bruger sin frokostpause på at hygge i sit eget jordlod med højbede, duftende roser og et drivhus, hvor hun for første gang nogensinde prøver at dyrke grøntsager.

Ved Egtved Camping kan man leje økologiske jordlodder på et stort areal med højt til himmelen og fuglefløjt. Og her er høns og deres hane, og her bliver lagt masser af æg. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

-Det er bare en helt fantastisk fornemmelse at plante og så, og så bagefter betragte det hele vokse og gro, konstaterer hun, og forklarer samtidig, at det blandt andet er derfor, at hun er glad for at kunne tilbyde andre denne mulighed.

- Det giver bare noget helt andet til livet at være her og kunne dyrke sin egen økologiske have, og så er det også hyggeligt at møde nogle af de andre der er herude. Det handler simpelthen om livskvalitet, slår Lene Stolberg Madsen fast.


Det giver bare noget helt andet til livet at være her og kunne dyrke sin egen økologiske have, og så er det også hyggeligt at møde nogle af de andre der er herude

Lene Stolberg Madsen


Annonce

Morgenkaffe i drivhuset

I Lene Stolberg Madsens nabo-have holder Christine Hampton til. Hun har haft sin have siden februar i år. Haven overtog hun efter en anden. Nu har hun sat sit eget præg på stedet, men hun nyder også godt af for eksempel det lange højbed med store saftige og røde jordbær.

Arealet med jordlodderne er 2,4 hektar stort. Og her er vitterligt højt til himmelen, læ og ro. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Det er virkelig dejligt at kunne komme herud og koble fra i en travl hverdag. Tit kører jeg ud og sidder i drivhuset og får min morgenkaffe, forklarer Christine Hampton imens hun plukker en håndfuld jordbær, som hun gavmildt deler ud af.

På pladsen er også en flok høns og deres stolte hane. Det er også Christine Hamptons.

Annonce

Beriget

Lige nu er der tre lejere af økologiske jordlodder på pladsen, men Lene Stolberg Madsen drømmer om, at der kommer mange flere til.

Lille Nola bor på campingpladsen med sin familie, og hun elsker at kunne kigge forbi, plukke lidt vilde blomster og få sig en snak med kaninerne. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Økologiske jordlodder

De økologiske jordlodder er beliggende på et 2,4 hektar stort område ved Egtved Camping. Det ligger samtidig isoleret fra campingpladsen og er omkranset af læhegn.

Et jordlod er på cirka 100 kvadratmeter og kan lejes for 1500 kroner for en sommersæson.

Vil man vide mere, kan man tage kontakt til Lene Stolberg Madsen på mobil 25430211.

- Det er bare livet det her. Jeg føler mig virkelig beriget. Tænk sig, at jeg på vores campingplads kan dyrke mine egne økologiske grøntsager og frugter, få friske æg, og bare nyde vores dejlige dyr. Det er da fantastisk, lyder det fra en glad kvinde, der blot oveni hatten kunne tænke sig nogle flere have-naboer.

Ved Egtved Camping kan man leje økologiske jordlodder på et stort areal med højt til himmelen og fuglefløjt. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

En aften med dansk musik

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Corona-aflysninger på stribe

Egtved Posten

Klumme: Feministisk heksejagt

Annonce