Annonce
Egtved Posten

100 års forskningshistorie tilsat guitar og børnekor: Egtvedpigens sang er netop udkommet

Egtvedpigens sang er blevet til, som del af samarbejdet mellem Vejlemuseerne & Spotlight i anledning af 100-års jubilæet for fundet af Egtvedpigen. Region Syds Kulturpulje har støttet sangen økonomisk. Illustration: Marie Paugan for Vejlemuseerne
Perry Stenbäck er den musikalske drivkraft bag den helt nye sang om Egtvedpigen, der fejrer 100-årsjubilæet for fundet af det verdenskendte ikon fra bronzealderen. Den udkommer samme uge som den store særudstilling Pigen fra Egtved er åbnet på Kulturmuseet i Vejle.

Vejle/Egtved: Mange spørger hvem du var, og leder efter svar, men ingen af os kender hemmeligheden, som Pigen fra Egtved har, synger det store børnekor i omkvædet på Egtvdepigens sang. Det er ikke hver dag 100 års forskningshistorie bliver til en lyttevenlig sang, men det er netop hvad der er sket her.

- Sådan skriver Vejle Museerne i en pressemeddelelse.

Egtvedpigens sang udkommer i samme uge som særudstillingen Pigen fra Egtved endelig slår dørene op. Sangen er tilgængelig på Spotify, Apple Music, Youtube og de fleste andre streamingtjenester.

Annonce

Den musikalske drivkraft bag sangen er musiker og komponist Perry Stenbäck. Han har gjort noget så usædvanligt som at koge en arkæologs fortælling om Egtvedpigen og en gruppe børnehavebørns forundring og spørgsmål til Egtvedpigen, sammen, til en helt fantastisk sang.

Museumsinspektør Katrine Balsgaard Juul udtaler:

- Jeg tror ikke at en så kompleks, akademisk diskussion som, hvor Egtvedpigen stammer fra, tidligere er blevet formidlet i en sang. Jeg er så stolt over at vise, at man også kan formidle på den måde. Musik taler til vores følelser, og derfor er Perrys musik blevet en vigtig del af fortællingen om Egtvedpigens liv i særudstillingen Pigen fra Egtved. Når corona-restriktionerne bliver lempet yderligere, så skal sangen selvfølgelig også spilles live ved Egtvedpigens gravhøj. Indtil da må I nøjes med at lytte til sangen og besøge særudstillingen på Kulturmuseet i Vejle.

- Hvor har det været en sjov og spændende opgave, at forsøge beskrive Egtvedpigen i en sang. Da jeg fik forespørgslen, tænkte jeg meget over, hvordan jeg skulle gribe den an, da den jo både "skulle være lidt "catchy" og samtidigt kunne spilles af folk, der ikke er superavancerede musikere, fortæller musiker og komponist Perry Stenbäck, der har skabt sangen.

Og han fortæller videre om sangens tilblivelse:

Mit breaktrough blev, da jeg besluttede mig for at lægge sangen i munden på Egtvedpigen selv. Jeg skrev musikken og indspillede den sammen med Henrik Kunz og fik sparret oplægget til teksten, som jeg baserede på stikord fra tegninger fra børn i Egtved, med min kreative søn, Robert Dueholm Stenbäck og hans kæreste Smilla Herold Ibsen, der begge er musikere.

Solisten Hanne Ahnfeldt-Mollerup er en superdygtig ung sangerinde fra Jelling, og hun var oplagt til at give en stemme til Egtvedpigen. Det var også dejligt at få alle de børn fra Egtveds skole og børnehaver med til at synge omkvædene.

Mig og Egtvedpigen

Sangen er kronen på værket i projektet 'Mig og Egtvedpigen', et kreativt samarbejde mellem Kulturmuseet/Vejlemuseerne, Spotlight Vejle, Egtved Skole og Egtved Dagtilbud. Børn fra de to 6. klasser på Egtved Skole og alle børnehavebørn fra Solsikken og Tusindfryd i Egtved har været med til at lave indhold til særudstillingen Pigen fra Egtved, som nu endelig kan ses i Vejle efter museerne har fået lov at genåbne.

Projektets faglige indhold stammer fra museumsinspektør Katrine Balsgaard Juul, mens de kreative rammer er blevet skabt af Spotlights huskunstnere Lene Noer og Jacob Knudsen. Godt forankret i et fantastisk engageret personale i både Egtved Dagtilbud og Skole har børnene arbejdet med bronzealderen på mange måder.

Det har været et fantastisk spændende samarbejde mellem børn og voksne, der nu også er blevet til en sang. Børnene har selvfølgelig også sunget kor på sangen.

Hvis der er noget vi har lært af det sidste års corona-nedlukninger, så er det at musik skaber fællesskab - også på afstand. Derfor skal Egtvedpigen selvfølgelig også fejres med sin helt egen sang, skriver VejleMuseerne i pressemeddelelsen.

Egtvedpigens sang er blevet til, som del af samarbejdet mellem Vejlemuseerne & Spotlight i anledning af 100-års jubilæet for fundet af Egtvedpigen. Region Syds Kulturpulje har støttet sangen økonomisk.

Link til sangen på Youtube: Egtvedpigens sang (feat. Hanne Ahrnfeldt-Mollerup) - YouTube

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Egtved Posten

Krolfklub klar til sæsonstart

Annonce