Annonce
Egtved Posten

100-års jubilæum markeres med særudstilling

I dag er et besøg ved Egtvedpigens gravhøj som at tage på en tidsrejse til bronzealderen. Udsigten fra den rekonstruerede gravhøj er uforstyrret af moderne spor i landskabet, og man kan næsten forestille sig, hvordan det har set ud på Egtvedpigens tid. Foto: Vejlemuseerne
Vejlemuseerne åbner 26. marts en ny særudstilling om Egtvedpigen i anledning af 100-året for fundet af bronzealderpigen.

Egtved: I februar 2021 er det præcis 100 år siden, Egtvedpigen blev fundet en iskold vinterdag i resterne af en stor bronzealdergravhøj på Egtved Holt. Vejlemuseerne fejrer jubilæumsåret med en stor, ny særudstilling på Kulturmuseet og masser af aktiviteter i Egtved.

Jubilæumsudstillingen på Kulturmuseet i Vejle udfolder den fantastiske historie om bronzealderens samfund og fortællingen om, hvordan Egtvedpigen blev fundet for 100 år siden. Udstillingen åbner 26. marts og får titlen "Pigen fra Egtved - Bronzealderikon i 100 år".

Publikum kan glæde sig til en udstilling med en række dramatiske øjebliksbilleder fra både 1370 f.Kr., hvor hun menes at være fra, og 1921. Øjebliksbillederne danner rammen for fortællingen om Egtvedpigen, hendes samtid og den fascinerende udgravning for hundrede år siden. Udstillingen bliver en sansemættet oplevelse med plads til at gå på opdagelse for både børn og voksne

Annonce

Tæt på den unge bronzealderkvinde

Egtvedpigen blev udgravet med moderne videnskabelige metoder, og gennem de første 100 års forskning er der indsamlet en enorm viden om hende. Museumsinspektør Katrine Balsgaard Juul, der står bag udstillingen, fortæller i en pressemeddelse:

- Vi kender bronzealderens landskab, som den unge kvinde bevægede sig rundt i, og vi bliver ved med at undres over hendes dækkende men æggende snoreskørt. Egtvedpigens historie er spændende, og det sidste kapitel er langt fra skrevet. Nye brikker bliver hele tiden føjet til puslespillet og bringer os lidt tættere på den unge bronzealderkvinde. I virkeligheden kunne vi godt tænke os at lære den unge kvinde at kende. Hun er som os og alligevel så forskellig. Derfor er hun stadig relevant og vedkommende 3390 år efter hendes alt for tidlige død.

VejleMuseerne samarbejder med foreningen Egtvedpigens Venner og Egtved Museumsforening om foredrag og jubilæumsarrangementer i anledning af 100-året. Børn fra Egtved Skole og dagtilbuddet Solsikken/Tusindfryd i Egtved er med til at skabe særudstillingen og en helt ny sang om Egtvedpigen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Egtved Posten

Krolfklub klar til sæsonstart

Annonce