Annonce
Egtved Posten

20 år med mode og mennesker

Det er nu 20 år siden Dorthe Sommerlund åbnede Boutique Dorthe i Egtved tilbage i februar 2001. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Onsdag 17. februar er en helt særlig dag for Dorthe Sommerlund. Det er nemlig dagen, hvor hun med sin butik kan fejre 20 års jubilæum.

Egtved: - Det er simpelthen ikke til at forstå, at der allerede er gået 20 år. Hold da op, hvor flyver tiden hurtigt afsted, lyder det fra Dorthe Sommerlund.

Onsdag 17. februar kan hun nemlig fejre, at Boutique Dorthe åbnede i Egtved for intet mindre end 20 år siden. Dengang var tiden en anden og beliggenheden en smule anderledes, og faktisk skete det hele nærmest lidt af sig selv.

I februar 2001 så Boutique Dorthe for første gang dagens lys. Dengang så det hele lidt anderledes ud, end det gør i dag. Og bygningen, som også havde været svigerforældrenes privatbolig og firma, var dengang stedet, hvor det hele startede. Privatfoto

- Egentligt er jeg uddannet sygeplejerske, men dengang, for lidt mere end 20 år siden, havde jeg også en stor interesse for modetøj. Ved siden af mit arbejde som sygeplejerske var jeg begyndt at sælge tøj for Friendtex rundt omkring, men det var jo ikke helt mit eget salg, forklarer Dorthe Sommerlund. Hun kunne godt tænke sig at der skete noget nyt og samtidig have en base.

Og ved lidt af et tilfælde og en idé fra en bekendt, var kimen til Boutique Dorthe sået.

- Mine svigerforældre havde vognmands- og taxafirma her i bygningen, lige ved siden af blomsterhandlen, og en af deres chauffører foreslog, at jeg da bare kunne åbne butik hos dem, fortæller Dorthe Sommerlund og hun forklarer videre, hvordan det var en idé der kom lidt bag på hende, for en decideret tøjbutik, var ikke lige det, hun havde planlagt at skulle have.


Jeg vendte idéen med nogle venner, og sagde i samme åndedrag, at det da vist var en lidt tosset idé. “Men hvorfor er det tosset? Det giver da god mening”, lød svaret. Og tjaaa… det var det måske egentligt nok. Så jeg hoppede ud i det.

Dorthe Sommerlund


- Jeg vendte idéen med nogle venner, og sagde i samme åndedrag, at det da vist var en lidt tosset idé. “Men hvorfor er det tosset? Det giver da god mening”, lød svaret. Og tjaaa… det var det måske egentligt nok. Så jeg hoppede ud i det. Debet og kredit havde jeg ikke meget forstand på, men det havde min mand heldigvis, fortæller Dorthe Sommerlund.

Annonce

I den fine stue

Dorthe Sommerlund startede først ud med at indrette sig i “den fine stue” hos svigerforældrene, og lageret fik hun lavet i deres soveværelse. Med tiden blev svigerforældrene pensionerede og Dorthe Sommerlund overtog stedet helt. Boutique Dorthe var født. Og allerede fra starten af, gik det over stok og sten.

Allerede i 2002 havde Dorthe Sommerlund brug for mere plads til sin butik. Derfor blev der indrettet helt nyt butiksområde der, hvor svigerforældrene førhen havde busgarage. Sidenhen er der blevet tilføjet endnu flere kvadratmeter til Boutique Dorthe. Arkivfoto

- Efter tre år havde jeg faktisk tre ansatte, og samtidig åbnede jeg butikken på et meget større areal, og det er butikken her, hvor vi er nu. Dengang var det busgarage. Og den del af bygningen, hvor jeg først havde butik, blev rykket ned. Der var gang i sagerne på det tidspunkt i det hele taget. Og vi endte med at udvide butikken hele tre gange, og min svigerfar var helt med på den. I 2004 var der her i bygningen både pizzaria, frisører, fitnesscenter, en Schlecker-butik, Middelfart Sparekasse og blomsterhandlen, som er så er her endnu. Og så vil jeg sige, at selve dét, at ABC Lavpris var i byen, havde stor betydning for at jeg turde åbne butik her, for det trak jo rigtigt mange kunder til - også fra hele oplandet, fortæller Dorthe Sommerlund.

Annonce

Skiftende tider

I de første år kunne man i butikken både købe dametøj, herretøj, baby- og børnetøj. Det har dog ændret sig med tiden til primært i dag at være dametøj. Alt gik forrygende. Men så startede finanskrisen i 2007/2008 og varede nogle år. Det var dog ikke før omkring 2011, at den var at føle sådan for alvor for Boutique Dorthe.

- Det er som om, vi først rigtigt kunne mærke finanskrisen her i Egtved nogle år senere. Og så skal jeg love for, at vi kunne mærke det. Dengang mistede jeg stort på omsætningen, konstaterer Dorthe Sommerlund, og hun supplerer:

- Der var der jo slet ikke gang i det samme, som i dag med Facebook og websalg, så det var en anden måde, vi måtte klare os på. Men det gik.

Men i dag er webshop, Facebook og Instagram, salgskanaler, som Dorthe Sommerlund flittigt bruger, og hun mærker, at det er noget der taler til en stor del af hendes kunder.

- Det er helt klart kommet for at blive. Og jeg vil vurdere, at omkring en fjerdedel af salget for os i dag er via online-kanaler. Og endda her under coronaen, vil jeg sige, at det nærmere er blevet til en tredjedel, siger Dorthe Sommerlund.

Annonce

Nye tider

I dag er Boutique Dorthe “still going strong”. Og Dorthe Sommerlund har været med på noderne gennem 20 år med skiftende måder at være klædt moderne på.

- Faktisk synes jeg, at vi med vores påklædning i dag, ser mere unge ud en dengang. Og det gælder for alle aldre. Nu til dags kan en mor og en datter faktisk godt købe det samme tøj, det er måske blot stylet forskelligt, forklarer Dorthe Sommerlund, der udover at være vild med modetøj, gennem alle årene lige så meget har elsket at servicere sine kunder.

- Jeg har egentligt brugt dét at være uddannet sygeplejerske rigtigt meget her i butikken. For selve det at kunne hjælpe andre mennesker, bruge empatien, have dialogen og menneskekendskabet, har været, og er stadig, en stor del af hverdagen. Jeg elsker at kunne være der for kunderne og sende dem glade ud af butikken, lyder det afsluttende fra Dorthe Sommerlund.

Annonce

Anderledes fejring

Havde det været sådan “helt normale tider” - uden corona-krisen hængende over os, ville der have været udsalg og festivitas i Boutique Dorthe i denne uge. Men det er ikke muligt på grund af restriktionerne. Derimod afholder butikken “livesalg” online via Facebook onsdag 17. februar klokken 18, hvor Dorthe Sommerlund lover, at der kommer mange gode fødselsdagstilbud. Det er jo ikke, hver dag en butik fylder 20 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Søger unge frivillige

Egtved Posten

Havde alt for mange på venteliste

Egtved Posten

Klumme: Bøgernes verden

Egtved Posten

Teenager i coronatid

Annonce