Annonce
Egtved Posten

Anna blev bidt af skovflåt og endte i kørestol: Er i dag selvstændig og uden mén

 Anna Søgaard Jensen driver virksomheden AJS Hushjælp. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Anna Søgaard Jensen er netop gået selvstændig med virksomheden ASJ hushjælp. Men at hun nogensinde skulle være nået hertil, troede hun ikke engang selv.

Almstok: I dag er 39-årige Anna Søgaard Jensen selvstændig med virksomheden ASJ Hushjælp, hvor hun tilbyder alt fra at gå en tur med hunden og pasning af børn til rengøring af hjemmet og klipning af hækken. Alt dette kombineret med chokolademousse til faste kunder.

Men at hun skulle nå hertil, er bestemt ikke en selvfølge. Som ung led hun af angst og depression, og da hun endelig kom på rette kurs, endte hun i en kørestol, dybt afhængig af andre menneskers hjælp.

- I 2006 får jeg ligesom vendt skuden, og det gik bedre, siger Anna.

Annonce

Hun var på rette vej og vidste, hun gerne ville arbejde med mennesker. Men omkring 2009 begyndte hun at miste førligheden i sine hænder.

- Det begyndte ligesom at snurre i mine hænder, fortæller hun.

Men den sære snurren udviklede sig, og til sidst endte hun i en kørestol ude af stand til at tage vare på sig selv.

- Det mest grænseoverskridende er det med den personlige hygiejne, fortæller hun, og der skulle gå et helt år, inden lægerne fandt ud af, hvad hun fejlede.

Ingen mén

Anna Søgaard Jensen var blevet bidt af en skovflåt, hvilket havde medført en betændelseslignende tilstand i hendes muskler.


Jeg er utrolig taknemmelig over det system, vi har her i landet, men nu vil jeg også gerne ud af det.

Anna Søgaard Jensen


- Jeg var lettet, for vi var alle i familien bange for, at det var noget livstruende, fortæller Anna, der dog skulle regne med seks ugers genoptræning.

Anna Søgaard Jensen

  • 39 år.
  • Bor i Almstok med kæresten, Nikolaj.
  • Kommer oprindeligt fra Skanderborgområdet.
  • Driver firmaet ASJ Hushjælp.

- Efter tre uger kunne jeg rejse mig fra kørestolen uden varige mén. Jeg troede aldrig, jeg skulle forlade kørestolen, siger Anna Søgaard Jensen, der i dag føler en hvis taknemmelighed over, at hun på egen krop har mærket, hvordan det er ikke at kunne klare sig selv.

Anna Søgaard Jensen er i dag ikke mærket af skovflåtbidet. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Jeg ved, hvor stor en betydning, det har, at vedkommende der bader én, ikke er stresset, og jeg har mærket, hvordan man kan blive køresyg, hvis man bliver kørt for hurtigt, siger Anna, der blandt andet har brugt sin erfaring i forbindelse med arbejde på plejehjem.

Annonce

Vil ud af ledigheden

Tiden efter kørestolen var dog ikke nem. Anna Søgaard Jensen endte i flere virksomhedspraktikker i op til flere måneder ad gangen, men intet førte til et fast job og dermed en mulighed for at komme ud af systemet.

- Jeg er utrolig taknemmelig over det system, vi har her i landet, men nu vil jeg også gerne ud af det og være selvforsørgende, fortæller hun.

Derfor håber hun, at hun med sin nye virksomhed kan begynde at tjene egne penge og dermed slippe kontanthjælpens tag.

ASJ Hushjælp kombinerer hushjælp med chokolademousse. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Og viser hendes virksomhed sig for at være en succes, vil hun hjælpe andre, der har stået i lignende situation som hende.

- Jeg vil gerne kunne tilbyde en praktikplads til en langtidsledig med efterfølgende jobsikring, hvis alt er gået godt, siger hun.

Men for at hun kan nå så langt, kræver det, at hun får sig en god stab af kunder.

- Det skal nok lykkes. Jeg har hævet mig fra det, der var værre, fra noget jeg troede var livstruende, så kan jeg også det her, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Klumme: Bagsiden af medaljen

Annonce