Annonce
Egtved Posten

Apotekeren viser frem: Ny stor, lys og rummelig butik på vej

Peter Merrild glæder sig til at han snart kan byde kunderne velkomne i det nye apotek i Egtved. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
14. maj åbner Egtved Apotek dørene en ny, stor og åben butik i den gamle Faktabygning på Aftensang. Renoveringen af stedet er stadig i gang, men allerede nu tegner der sig et tydeligt billede af det, man kan forvente sig.

Egtved: I januar kunne apoteker Peter Merrild bebude, at han havde taget en stor beslutning. Nemlig at flytte Egtved Apotek til en ny adresse i byen. Grunden hertil er primært den nuværende, manglende plads og synlighed i Egtved Centret, plus for få muligheder for at udvikle butikken til at være et endnu mere moderne apotek.

Og disse muligheder er netop noget af det, apoteket ganske snart bliver svøbt i, når det flytter fra Egtved Centret ganske få meter hen ad Aftensang og ind i den gamle Faktabygning på Aftensang.

- Det bliver simpelthen bare så godt. Vi glæder os enormt meget, lyder det fra Peter Merrild, der de seneste mange måneder har haft travlt med at organisere og tilrettelægge flytningen af apoteket.

Annonce

Lys indgang og ny robot

Renoveringen af det nye Egtved Apotek er godt i gang i disse dage, og Peter Merrild har bestræbt sig på, i så stort et omfang, som muligt, at hyre lokale håndværkere til at klare opgaverne.

En luftig indgang og hele to lokaler på begge sider heraf, hvor der blandt andet vil blive foretaget vacciner og medicinsamtaler. Selve butiksarealet bliver en halv gange større og mere regulært, end det apoteket råder over nu i Egtved Centret. Hertil kommer der baglokalet med kontorer, personalekøkken, garderober, toiletter, lager, varemodtagelse og en meget stor og ny robot. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Imens Peter Merrild viser avisens udsendte rundt i det kommende nye apotek, kan man allerede nu fornemme, hvordan det meste kommer til at være.

Indgangen er stor, åben og lys. Der er højt til loftet og stor rummelighed i det område der kommer til at rumme selve butikken. Alle rum er helt regulære. Ingen upraktiske hjørner og kringelkroge. Der er også indrettet to lyse rum på begge sider af indgangen. Her vil der blandt andet blive foretaget vacciner og medicinsamtaler.

- Det er virkelig noget, vi har manglet plads til, og det tror jeg, at der er mange kunder der kan nikke genkendende til, forklarer apotekeren, hvorefter han går videre ind i det område, hvor alt det, som sker i kulisserne, skal placeres.

- Her skal vi have installeret vores nye robot, og den bliver virkelig stor og kan fyldes med mange varegrupper, siger han - imens han peger ind i et flere meter aflangt rum - også med meget højt til loftet, hvilket er nødvendigt, for robotten fylder også meget på den led.

Annonce

Logistikcenter

Og ude i kulisserne er der gang i endnu flere kvadratmeter til endnu flere opgaver. Peter Merrild forklarer, at der her også vil blive indrettet et logistikcenter med en stor varemodtagelse, hvorfra der fast, hver eneste dag, kører varebiler ud til både privatkunder, dyrlæger og landmænd, der alle har bestilt medicin hos apoteket.

- Vi mærker en stor stigning i nethandlen - både længere væk og helt lokalt, så det er jo vigtigt, at vi kan følge med og have et varelager der er stort nok. Og faktisk er vi allerede nu et af de apoteker her i Danmark der har en ret stor kapacitet, især indenfor veterinærmedicin, siger Peter Merrild, og han tilføjer:

Apoteker Peter Merrild viser frem i det der snart bliver Egtved Apoteks nye "hjem". Ombygningen er stadig i gang, men 14. maj vil en ny , lys og rummelig butik være det, man træder ind i lige her. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Og faktisk er det planen, at vi her i butikken skal udvide vores afdeling med netop veterinærmedicin til at være endnu større.

Omme i kulisserne er der også ved at blive skabt kontorer og meget rummelige personaleforhold med køkken, bad, toilet og garderobe.

- Og så har vi endda fået lavet et område, hvor vi kan lukke af ind til noget af det rod, som man også kan have, lyder det med glæde i stemmen fra Peter Merrild.

Annonce

Bæredygtighed

I og med, at der nu bliver opbygget nyt apotek, er der også en chance for at gå i den mere bæredygtige og energirigtige retning.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at lave energibesparende løsninger, og for at være miljørigtige. For eksempel har vi købt et lettere brugt ventilationsanlæg, og lofterne har vi ladet sidde. Det er de samme, som dem der var her, dengang det var Faktabutik, forklarer Peter Merrild, der i det hele taget vil bestræbe sig på at gøre alle de tiltag, som han kan, for at agere så bæredygtigt og co2-neutralt, som han kan.

Annonce

Åbning om godt tre uger

Der er tydeligt tændt glædeslys i øjnene på apotekeren, som ikke alene glæder sig til at flytte til den nye lokation, men også har fuld tillid til, at det her sted er en god investering - både i fremtiden og i Egtved, hvor der er en meget loyal kundekreds.

Fredag 14. maj kan han sammen med sine ansatte åbne dørene for det meget større og mere rummelige apotek. Ikke alene til glæde for kunderne, men i den grad også til glæde for alle der arbejder på stedet. Åbningen bliver fejret over flere dage - blandt andet med gode tilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Annonce