Annonce
Egtved Posten

Børnene er også med

Elever på Egtved Skole har skabt deres egne solhjul via online undervisning med billedkunstner Lene Noer. Privatfoto
Elever fra Egtved Skole og børnene i daginstitutionen Solsikken-Tusindfryd har gennem længere tid brugt kreativiteten og fantasien, hvor Egtvedpigen og bronzealderen har været i fokus.

Egtved: Der er blevet lavet helleristninger, solhjul, tegnet, malet, danset soldanse, gravet efter fund i sandkasse, rejst på virtuelle eventyr - og meget mere til. Alt sammen i Egtvedpigens og bronzealderens tegn. For børnene i Egtved skal også være en del af fejringen af Egtvedpigens fund.

På både Egtved Skole og i daginstitutionen Solsikken-Tusindfryd har kreativiteten, fantasien og interessen fået frit løb. Og samarbejder mellem museum, kommune, skole og institution har gjort det endnu mere spændende.

Særtillæg om Egtvedpigen

Vejle Amts Folkeblad og Egtved Posten har netop udgivet særtillægget "De fandt hende for 100 år siden". Her hylder vi, at det er 100 år siden, at man ved Egtved Holt fandt Egtvedpigen i en egekiste. 

Denne artikel er en del af tillægget.

Tillægget kan du finde her:

Embed:Tillaeg - 03-03-2021
https://jfmtillaeg.e-pages.pub/titles/jfmtillaeg/11470/publications/2425


Annonce

Skolen og kunsten

Sammen med billedkunstneren Lene Noer, der gennem længere tid har været tilknyttet Egtved Skole under projektet Artist in Residency i samarbejde med Vejle Kommune, har eleverne i skolens 6. klasser arbejdet intenst med kunstens væsen. Først, inden corona-situationen lukkede skolegangen, var det “live”, og senere er det foregået online. Og ikke blot har eleverne fået et mere nært forhold til det at arbejde med kunst som en kunstner, men de har også ladet bronzealderen sive ind i bevidstheden og deres værker. Blandt andet har de lavet nogle fine solhjul under hjemmeskolingen.

Annonce

Solsikken-Tusindfryd

Et samarbejde mellem VejleMuseerne, kommunen og Solsikken-Tusindfryd har udmøntet sig i et projekt, som også har løbet over længere tid. Her er de kære små blevet guidet ind i en verden, hvor de har lært at forstå, hvem Egtvedpigen var, og hvad det ville sige at leve i bronzealderen.

Hos daginstitutionen Solsikken i Egtved er de i denne tid i fuld gang med at få historien om Egtvedpigen ind under huden i samarbejde med VejleMuseerne. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Det er sket blandt andet ved, at de en gang ugentligt er mødtes “live” på en skærm med arkæolog og museumsinspektør Katrine Balsgaard Juul og Jacob Knudsen fra Spotlight i Vejle Kommune. Her har de inviteret børnene med ind i en virtuel verden, hvor de skulle hjælpe Jacob Knudsen tilbage til nutiden, for han var nemlig på magisk vis landet i bronzealderen, hvor han mødtes med selveste Egtvedpigen.

Her er blevet flexet mellem leg og virkelighed, og børnene har været med på den. De har “talt” virtuelt med Egtvedpigen, de har funderet over fortiden, har lavet helleristninger, danset soldanse i en labyrint - og meget mere til.

Helleristningerne fra Solsikken-Tusindfryd vil blive udstillet på på VejleMuseernes Kulturmuseum i Spinderihallerne i forbindelse med særudstillingen om Egtvedpigen, og ligeledes vil det være sådan med et udvalg af skoleelevernes værker. Udstillingen kan ses fra 26. marts, og titlen er “Pigen fra Egtved”.¨

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Søger unge frivillige

Egtved Posten

Havde alt for mange på venteliste

Egtved Posten

Klumme: Bøgernes verden

Egtved Posten

Teenager i coronatid

Annonce