Annonce
Egtved Posten

Babyer og mødre hygger til babytons

William på otte måneder synes, det der babytons er ret så fedt. Det er uanset, om det gælder om at ligge i et lagen og blive svinget fra side til side, slå kolbøtter eller sparke til en ballon-fodbold. Foto: Mette Mørk
Der er fokus på sansemotoriske lege og øvelser, når babyer og mødre mødes til babytons hos Onkel og Tante. Det er femte år, der udbydes forløb med babytons, og det er populært hvert gang.
Annonce

Rugsted: Babyer kan tåle meget mere, end man lige tror. Måske især som førstegangsforældre er man måske lidt forsigtige med at slå kolbøtter med dem eller svinge dem frem og tilbage. Men det er faktisk rigtig sund før babyernes sansemotoriske udvikling - hvis det selvfølgelig gøres på den rigtige måde.

Hos Onkel og Tante kan mødre og deres babyer få inspiration til sansemotoriske lege og øvelser, når der to gange om året tilbydes babytons-forløb. Her er Esther Smidstrup, der er ergoterapeut og ansat hos Onkel og Tante, klar til at vise og forklare, hvordan man som mor kan tumle med sin baby, så det både er sjovt og hyggeligt, men samtidig god træning for babyerne.

- Man lægger baby på skødet sådan her, så babys ben ligger op ad mors mave. Så tager man fat på skuldrene sådan her, og vuuupsi, så slår man forsigtigt en kolbøtte med babyen, forklarer Esther Smidstrup og viser det korrekte greb om skuldrene på en dukke.

De fem mødre, der sidder med hver deres baby, ser nøje efter og forsøger så selv. Lille Bjarke ser et splitsekund lidt tvivlsom ud i blikket, da mor Cecilie Prostrup snurrer ham omkring i en kolbøtte. Men han ser hurtigt ud til at beslutte, at det faktisk var ret sjovt, det der med at snurre rundt på den måde.

Men det er ikke kun sjovt. Det er også god træning for babyers balancesans og deres nakkemuskler, forklarer Esther Smidstrup og bygger lidt teori på de enkelte øvelser.

Træningsformen kaldes egentlig babystimulastik og er et ergoterapeutisk koncept, som er meget populært i blandt andet Københavns-området, forklarer hun.

- Vi syntes dog ikke lige, at ordet stimulastik passede ind i vores hus, så vi har omdøbt det til babytons. Men det er samme koncept, det bygger på.

De fem babyer er helt ligeglade med, hvad det hedder. De hygger sig og har det sjovt - samtidig med, at de får trænet nogle af de grundlæggende motoriske sanser, som er så vigtige for deres fortsatte udvikling. De glæder sig sikkert allerede til næste gang - så meget som man nu kan, når man kun er få måneder gammel.

Felix kigger interesseret på, mens hans mor synger en sang om kroppens mange dele fra ører til tæer. Foto: Mette Mørk
Det er nu hyggeligt at mødes med andre babyer, ser Saga og Felix ud til at synes. Deres respektive mødre, Anastasia Sødergreen og Sara Vogensen, synes også, det er hyggeligt at mødes med andre møder og samtidig få lidt inspiration til sansemotoriske øvelser for deres babyer. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce