Annonce
Egtved Posten

Back to basic

Ågård: Verden er af lave, og vi er alle blæst ud af vores normale dagligdag. Det har også givet ændringer for skribenten. Vi har “fuldt hus” herhjemme på Silkevænget. Alle tre teenagebørn og husfaderen er sendt på skole/arbejde fra bopælen. Så vi har alle en markant anderledes hverdag end vi plejer. Især tvillingerne lider under det ufrivillige ophold. De er i sidste tredjedel af deres efterskoleophold, som nu har taget en meget uventet drejning. Og dog er noget som det plejer. Vores Shetland Sheepdog er dejligt upåvirket af al virakken. Den lever nemlig i en simpel og forudsigelig verden. Mad, søvn, og lufteture; så er den tilfreds.

For os tobenede er det bare anderledes. Vi har gennem de sidste 2-300 år bevæget os fra et liv i forudsigelighed til en turbulent dagligdag. Tingene skifter med stadig større hast, og for mange er det svært at følge med. Både mentalt og i det fysiske liv. Vi har vænnet os til at være aktive og tilgængelige på alle tider af døgnet. Er det nu sundt? Det er jeg skeptisk overfor, men har ikke et svar på ”hvad så?”.

Jeg er overbevist om, at når vi engang er kommet igennem hele forløbet med pandemi´en, vil mange spørge sig selv om, de lever på den rigtige måde. Har vi i de senere år haft lidt for travlt med at være til stede i skyen, i stedet for lige her og nu? Har vi jagtet lykken og ikke set hvad der virkelig betyder noget? Spørgsmålene er mange, og forskellige for hvert enkelt menneske. Noget er jeg sikker på fylder i alles hverdag. Vores frihed er pludselig ikke en selvfølge mere. Den er blevet indskrænket i flere omgange, og med god grund. Det ændrer dog ikke på, hvordan vi oplever det hver især.

Også i erhvervslivet er der kæmpe forandringer. Mange virksomheder har midlertidig lukket, andre er begrænsede i deres virke. Og så er der de mange, som arbejder på højtryk i de brancher, som skal være til hjælp for alle vi andre. De skal have et – nej flere – skulderklap for den kæmpeindsats de udfører.

Jeg forudser, at vi i de kommende år vil se nye måder at arbejde på. Færre vil køre langt for at udfylde deres rolle i jobbet. Flere vil vælge at arbejde mindre og være mere tilstede sammen med familien.

Også måden vi bor på, vil blive påvirket af hvad vi har oplevet. De store byer er jo pressede til bristepunktet, når det er ”no-go” at være sammen med andre udendørs. Her er vi bedre stillet ude på landet. I vores landsby og omegn er der luft til at være i det fri, til at gå i Dagli´Brugsen og købe ind, til at gå ud i haven. Jeg tror bestemt ikke, at vi affolker København, Århus og Odense. Derimod vil der være mange mennesker, som tænker sig om en ekstra gang. Er café-livet så attraktivt, at jeg ikke vil bo udenfor bygrænsen? Gider jeg bruge flere timer hver dag på transport til og fra jobbet? Skal jeg absolut i motionscenter flere gange om ugen? Eller er der gode og brugbare alternativer?

Når jeg skriver ”back to basic”, er det med tanker på, hvad der dybest set er vigtigt for mig og mine kære. Med den gode udvikling vi har oplevet gennem de sidste hundrede år in mente. Jeg vil håbe og bede til, at den rystetur vi alle har set i større eller mindre grad, giver stof til eftertanke.

Også på Christiansborg. For ingen love kan ændre på, hvad en verdensomspændende epidemi gør ved en befolkning. Jeg ser frem til, at der bliver lidt større forståelse for, hvordan livet er både på Østerbro og i Øster Starup. Så de rammer, som bliver udstukket, giver os det lokale spillerum til at skabe en god hverdag.

En god hverdag? For mig er det, når jeg kan stå ud af sengen om morgenen og mærke at jeg lever. Og har mulighed for at gøre noget til gavn for andre. Handle i Dagli, løbe en tur, lave mad til familien; ja listen kan blive lang.

Tænk over hvad der er din gode hverdag. Og om du er gået ”back to basic”. Nemlig at være til stede lige hvor du bor. God tirsdag – og husk at hejse flaget på lørdag.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Sommerfest bliver forvandlet til en festival

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Bredsten Bypark er blevet shinet op

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Egtved Postens egen Christel siger farvel og tak

Egtved Posten

DM i landevejscykling: Fuglsang, Würtz, Valgren og alle de andre forcerede vejene

Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Egtved Posten

Niels skal være guvernør

Egtved Posten

Nu kan man leje en elcykel og tage en tur i Egtvedpigens Cykelspor

Egtved Posten

Lørdag byder Aftensang på musik og andet godt

Egtved Posten

Ny butik klæder dig på til at lave mad over bål

Egtved Posten

Uddeleren stopper efter ni år: Kendt ansigt i butikken overtager i stedet

Egtved Posten

Dans, boder, samling og historie: Egtvedpigens Dag var mangfoldig

Egtved Posten

Læserbrev: Vi vælger naturen og stilheden frem for motorvejen

Egtved Posten

Modelflyveklub leder med lys og lygte efter nyt sted at mødes

Egtved Posten

Lurblæserne besøgte butikkerne

Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Og så var der ringridderheltene - på traktor

Egtved Posten

Egtvedpigens Dag bugner af oplevelser

Egtved Posten

Har du set det? Egtved blomstrer

Egtved Posten

Irske rytmer og pubstemning i forsamlingshuset

Egtved Posten

100.000 kroner fra SuperBrugsen til byen

Egtved Posten

Køb en hotdog eller en is i Ågårds nye pølsevogn

Egtved Posten

Varmeværket beder om hjælp: Mister tusindvis af liter varmt vand hver dag

Egtved Posten

Og der blev lys: Særlige piger og skulptur kan nu ses om natten

Annonce