Annonce
Egtved Posten

Billund sender mere miljøvenlig varme til Vandel

Hilda og Henning Nørbygaard er blandt de Vandel-borgere, der har besøgt kontorvognen ved Dagli’Brugsen. De har valgt en løsning, som ifølge en pressemeddelelse giver dem en besparelse på 3.300 kroner om året. PR-foto
Billund Varmeværk har skræddersyet en løsning til borgerne i Vandel, så naturgas kan erstattes med mere miljøvenlige alternativer.

Vandel: For borgerne i Vandel er der nu mulighed for at sikre sig varmen mange år frem i tiden. Billund Varmeværk vil nemlig sælge varme til nabobyen.

I dag er det naturgas, der sikrer varmen i Vandel, men det er et biprodukt fra aktiviteterne på olieboreplatformene, så af klimahensyn skal borgerne i Vandel måske ud og finde en anden løsning. Den løsning står Billund Varmeværk på spring for at levere.

- Vi har skræddersyet en særlig løsning til Vandel, som giver mulighed for, at rigtig mange borgere kan spare på deres udgifter til varmen og samtidig få en løsning, der er miljøvenlig og driftssikker, siger Nikolai Friis, direktør for Billund Varmeværk, ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Individuel rådgivning

Under normale forhold ville fjernvarmeselskabet have inviteret alle borgere til et fælles arrangement om mulighederne, men det kan ikke lade sig gøre i den nuværende situation. I stedet er der opsat en kontorvogn ved Dagli'Brugsen i Vandel, hvor borgerne kan få individuel rådgivning. Vognen, der står der resten af februar, er åben mandag til torsdag og efter aftale.


Langt de fleste har udsigt til at spare penge, men der er også enkelte, som med fordel kan bruge de kommende år på at lede efter en anden løsning.

Nikolai Friis


- Det gode ved denne løsning er, at vi kan give hver enkelt boligejer helt præcise beregninger på deres situation og varmeforbrug. Langt de fleste har udsigt til at spare penge, men der er også enkelte, som med fordel kan bruge de kommende år på at lede efter en anden løsning. Uanset resultatet af beregningen, så kender man sine muligheder efter et besøg i kontorvognen, siger Nikolai Friis. Kontorvognen står ved Dagli’Brugsen resten af februar.

Annonce

Vi vil være en del af løsningen

Henning Nørbygaard er en af de borgere, som allerede har været en tur inde i den mobile kontorvogn og fået lavet en beregning af sine muligheder.

- Jeg havde forestillet mig, at det ville være en bekostelig løsning, men afhængigt af om vi vælger selv at betale for tilslutningen til fjernvarmenettet, eller om vi vælger en abonnementsordning, hvor Billund Varmeværk finansierer tilslutningen, så sparer vi fra 1.300 kr. og helt op til 3.500 kr. om året, fortæller han, som nu har skrevet sig op til en tilslutning.

- Uanset hvordan man regner, så er investeringen i fjernvarmen markant bedre end mange andre investeringsmuligheder i disse tider. Når vi har spurgt lokale mæglere, så er svaret helt klart – med fjernvarme fremfor gas, så øges salgbarheden af vores hus betragtelig – derfor har vi slet ikke været i tvivl, lyder det fra Nikolai Friis.

Hilda og Henning Nørbygaard lægger ikke skjul på, at økonomien spiller en væsentlig rolle for beslutningen, men det ændrer ikke ved, at de også glæder sig over udsigten til at kunne varme boligen op med grøn samvittighed.

- Det er da altid rart at være en del af en løsning frem for at være en del af et problem, siger Hilda Nørbygaard med henvisning til de klimaforandringer og miljøproblemer, som mange af verdens ledere forsøger at finde løsninger på i disse år. Hilda og Henning Nørbygaard håber derfor, at mange andre fra Vandel vil bruge 15-20 minutter i kontorvognen på at få beregnet deres muligheder for en tilslutning til fjernvarme. /cmm

Kend dine muligheder

Man kan henvende sig i kontorvognen i åbningstiden:

  • Mandag og onsdag fra kl. 10-16
  • Tirsdag og torsdag fra kl. 10-18

Desuden holder kontorvognen åben efter aftale, som kan laves ved at ringe på 75 33 12 89.

Kontorvognen har åbent resten af februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Egtved Posten

Krolfklub klar til sæsonstart

Annonce