Annonce
Egtved Posten

Blæksprutte skaber teater med store følelser

Teatergruppen Blæksprutten øver i denne tid stykket "Vores Sensommer". Hovedrollerne besættes af Michael Schrøder og Dorthe Hvid der spiller ægteparret Norman og Ethel Thayer. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Marts og april byder på mange kulturelle oplevelser under Fest- og Kulturugen på Egtved-egnen. Blandt andet kan man lade sig rive med, når Teaterforeningen Blæksprutten opfører stykket “Vores Sensommer”. Et stykke fyldt med de helt store følelser.
Annonce

Ny Nørup: - Nej, vi er ikke midaldrende: du er gammel og jeg er antik! Sådan lyder det fra gnavpotten Norman, spillet af Michael Schrøder i teaterstykket “Vores Sensommer” af Ernest Thompson, der i den kommende tid opføres af Teaterforeningen Blæksprutten på Egtved- og Vejle-egnen.

Michael Schrøder spiller i stykket sammen med Dorthe Hvid, der har rollen som Normans kone, Ethel. Margrethe Kristensen spiller deres datter og Jimmi Jacobsen giver den som datterens mand, der blandt andet har bragt sin datter, spillet af den unge Karoline Pearson Fink, med ind i familien. Søren Kristensen har rollen som postbuddet i stykket, og han er den som binder det hele sammen i den lille families drama.

Teatret på tour

Teaterforeningen Blæksprutten opfører teaterstykket Vores Sensommer følgende dage og steder:


Fredag 27. marts klokken 18.30 i Givskud Forsamlingshus
Lørdag 28. marts klokken 18.30 i Bredsten Håndværkerhus
Fredag 3. april klokken 18.30 i Egtved Idræts- & Multicenter
Lørdag 2. april klokken 19.00 på Vejle Amatørscene
Søndag 5. april klokken 18.30 i Nørup Sognegård

Annonce

De store følelser

Skuespillets handling foregår i Ethel og Norman Thayers sommerhus ved en sø. I en hel generation har det aldrende ægtepar holdt ferierne dér. Spørgsmålet er, hvornår det er sidste gang, de kan gøre det. De er ved at blive gamle. En begyndende demens lurer hos Norman, der ellers har stykkets bedste, mest veldrejede og vittige replikker. Ethel er den nænsomme hustru, som forsøger at hjælpe ham igennem svære stunder, når angsten for demens og død truer med at tage over. Nu har deres 42-årige datter, Chelsea, meldt sin ankomst. Med sig har hun en ny mand, der medbringer sin teenagedatter.

Forholdet mellem Norman og Chelsea har været anstrengt i årevis. Spørgsmålet er, om det er muligt for Norman her i slutningen af livet at få rettet op på de dumheder og misforståelser, der har præget forholdet mellem far og datter.

Ernest Thompsons stykke er fuld af humor, vittige replikker og bevægende scener. Det er et stykke fuld af menneskelig indsigt, som også gode amatørskuespillere formår at forløse.

Annonce

Et krævende stykke

Lige nu øves der på livet løs oppe på første sal i Nørup Sognegård, hvor stykkets seks skuespillere, sufflører og instruktører siden januar har mødtes to dage om ugen, og gør det stadig - lige frem til premieren 17. marts i Givskud.

- Det er virkelig et krævende stykke med de helt store følelser. Nogle øveaftener har tårerne virkelig presset sig på. Stykket er både sjov og sørgeligt, og skuespillerne gør det virkelig godt, konstaterer Bobby Munk Vestergaard, der sammen med Kevin H. Larsen er instruktører på teaterstykket.

Og han tilføjer: Der er faktisk omkring 500 replikker til hver af rollerne til Norman og Ethel, så der er meget for især Michael og Dorthe at huske på.

Men det er også en spændende udfordring, som Blækspruttens skuespillerne udtrykker stor begejstring for.

Bobby Munk Vestergaard fremhæver samtidig det for mange, aktuelle, tema, som stykket også har fokus på, nemlig dét at blive gammel, demensen, den angst og de komplikationer, der kan følge med.

- Og så er jeg glad for, at det lykkedes mig at få fat i det danske manuskript til teaterstykke. For det tog mig nemlig tre måneders detektivarbejde at få fat i det. I sidste ende kom jeg igennem til Det Kongelige Teater, hvor en skuespiller kunne sende det til mig med mail. Tilladelsen til at spille stykket havde jeg fået godkendt i Sverige, lyder det fra instruktøren.

Stemningen er sat med kulisser der illustrerer et ældre sommerhus ved en sø i USA. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
To gange om ugen er der øveaften i Nørup Sognegård, og mange timer er allerede gået med gennemgang af replikker og roller. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce