Annonce
Egtved Posten

Bogudgivelse og gode fødevarer blev fejret i Bredsten

Folmer Troelsen fra Lokalhistorisk Forening & Arkiv i Bredsten Sogn (tv) og brugsuddeler Peter Lystrup kunne med stor glæde vise den nyudgivne bog "Balle Brugs i 150 år, 1868-2018" frem fredag 31. januar i Dagli'Brugsen i Bredsten. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Fredag 31. januar kunne man i Dagli’Brugsen i Bredsten både fejre den gode smag og bogudgivelse med flot opbakning fra de lokale
Annonce

Bredsten: Sammenhold, historie, gode fødevarer og lokal handel var i fokus da Dagli’Brugsen i Bredsten fredag 31. januar afholdt bogreception og Go’ Smag Dag. En dag med god opbakning fra kunderne.

- Vi tænkte, at de to ting kunne gå fint hånd i hånd, så kunderne både kunne få mulighed for at smage på forskellige gode fødevarer og de kunne se den nye bog om “Balle Brugs i 150 år”, lyder det fra brugsuddeler Peter Lystrup, der glæder sig over de mennesker som kom på selve dagen.

- Bogen er en fortælling om 150 års formidling af livsfornødenheder gennem forskellige dokumentationer, erindringer og billeder

Folmer Troelsen, Lokalhistorisk Forening & Arkiv i Bredsten Sogn

Annonce

Bog binder fortid og nutid sammen

Det er Lokalhistorisk Forening & Arkiv i Bredsten Sogn, Balle Friskole Museum og Dagli’Brugsen Bredsten, der sammen har udgivet bogen “Balle Brugs i 150 år, 1868-2018", og Coop Amba har støttet med 29.000 kroner. Den fortæller historien om Vejle Vesteregns Arbejderforening, der senere er blevet til Dagli'Brugsen i Bredsten, som fyldte i november 2018 150 år, og rent faktisk hører med i top 10 over de ældste nuværende brugsforeninger i Danmark.

- Især Folmer Troelsen har gjort et stort stykke arbejde med bogen. Han har vist nærmest været på overarbejde, fortæller Peter Lystrup, hvortil Folmer Troelsen selv ydmygt tilføjer, at bogen er blevet til ved et godt samarbejde og koordinering i Lokalhistorisk Forening & Arkiv i Bredsten Sogn.

I forordet på bogen skriver Folmer Troelsen blandt andet disse ord: “Oplev bogen som at kravle op i et træ, og komme op mellem dets mange grene. Det kræver bevægelse, giver indsigt og muligheder for nye udfordringer. Velkommen i Vejle Vesteregns Arbejderforenings tidslomme”.

Med bogen har det været vigtigt at kunne binde fortid og nutid sammen, og Folmer Troelsen fremhæver blandt andet de referencer der er i, at man førhen også var bevidste om det sunde liv og retten til gode fødevarer. Han taler også om, hvordan et samfund og en brugsforening bygger sig op omkring hinanden.

- Bogen er en fortælling om 150 års formidling af livsfornødenheder gennem forskellige dokumentationer, erindringer og billeder, siger Folmer Troelsen, der engageret fortæller videre om de mange mennesker der alle gjorde en stor indsats for udviklingen af samfundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce