Annonce
Egtved Posten

Camilla samler deo-kugler for en god sag

Camilla Juhl Olesen er begejstret over, at man kan bruge deo-kuglerne, som ellers bare ville ryge i skraldespanden, til at hjælpe nogle familier, der har behov for en kugledyne men ikke midlerne til at købe en. Foto:Yilmaz Polat

Camilla Juhl Olesen har meldt sig som ambassadør og indsamler af kugler fra tomme roll-on-deodoranterne. Kuglerne kan bruges til kugledyner til børn med eksempelvis autisme eller ADHD.

Annonce

Jerlev: Nogle børn kan have svært ved at finde ro i sin krop om aftenen eller om natten. Det gælder blandt andet for en del børn med forskellige diagnoser som autisme eller ADHD. For dem kan det være en hjælp at sove med en kugledyne, men sådan en koster typisk mellem 4.000 og 10.000 kroner, og det kan være svært for nogle familier at finde den slags penge til indkøb af en kugledyne.

Derfor har en lille gruppe kvinder startet en Facebook-side, hvor de opfordrer folk til at donere kuglerne fra deres tomme roll-on-deodoranter, da kuglerne kan bruges til at sy kugledyner til nogle af de familier, der ikke selv har midlerne til at købe en kugledyne. Flere rundt om i landet har siden meldt sig som ambassadør og indsamler for projektet, deriblandt Camilla Juhl Olesen fra Jerlev.

- Jeg faldt over en artikel om projektet på facebook og senere poppede det op flere gange i min facebook-feed, så jeg endte med at gå ind og læse nærmere og besluttede, at det ville jeg gerne støtte, fortæller hun.

Indsamling af kugler

Det koster typisk 4.000-10.000 kroner at købe en kugledyne.En initiativgruppe har starten facebook-siden "Din tomme roll-on er mere værd, end du går og tror", hvor de samler kugler fra tomme roll-on-deodoranter.

En gruppe frivillige syersker bruger kuglerne til at sy nye kugledyner, som kan foræres til børn med forskellige diagnoser, og hvor familien ikke har midler til selv at købe en kugledyne.

Flere steder i landet har frivillige meldt sig som ambassadører, som samler kugler ind. Heriblandt Camilla Juhl Olesen fra Jerlev.

Man kan aflevere kugler hos hende på adressen Obkærvej 1 eller hos Børnehjørnet i Egtved, hvor hun arbejder.

Man er velkommen til at aflevere kuglerne, mens de stadig sidder i roll-on'en, hvis man ikke selv kan få kuglen fri.

Indtil videre har Camilla Juhl Olesen samlet fire kugler ind. Men folk skal først finde ud af, at kuglerne kan bruges til at lave kugledyner af, og så skal de også først nå at tømme nogle deodoranter. Hun føler sig derfor overbevist om, at samlingen af kugler stille og roligt vil vokse. Foto:Yilmaz Polat
Annonce

Giver tyngde og tryghed

Camilla Juhl Olesen er pædagog og har gennem sit arbejde set, hvor positiv effekt en kugledyne kan have for børn med forskellige diagnoser eller funktionsnedsættelser.

- Kugledynen giver en tyngde, en tæthed og en tryghed, som hjælper børnene til at finde en anden ro. Også børn, der ellers ikke fejler noget, men som bare sover meget uroligt, kan have stor glæde af en kugledyne, siger hun.

Hendes egen søn Sylvester sov meget uroligt og døjede meget med såkaldt night terror, da han var lille. Hun forsøgte at finde en kugledyne til ham, men erfarede, hvor dyre sådan nogle dyner er. Hun endte derfor med at sy et billigere alternativ selv, en dyne med ris, som kan give den samme tyngde.

- En ris-dyne kan bare ikke vaskes, hvis et barn kommer til at tisse på den eller kaster op på den. Andre har forsøgt at sy dyner med sand eller med kastanjer, men det er samme problem - de kan ikke vaskes. Det kan deo-kuglerne til gengæld. Det er så godt tænkt, at de kan bruges til kugledyner i stedet for bare at ryge i skraldespanden, fortæller hun.

Annonce

Håber at samle mange kugler ind

Håbet er nu, at hun kan være med til at indsamle en masse kugler, så nogle familier kan få glæde af de nye kugledyner.

- Indtil videre har jeg indsamlet fire kugler, så der er et godt stykke vej endnu, før der er til en hel dyne, men jeg er kun lige gået i gang. Folk skal først finde ud af, at kuglerne kan bruges på den her måde, og så skal de også nå at tømme deres deodoranter. Så der skal nok komme flere efterhånden, siger Camilla Juhl Olesen.

Desuden har budskabet om indsamlingen af kugler stille og roligt spredt sig på Facebook, og der er løbende nye rundt omkring i landet, der melder sig som indsamlere.

- Mange bække små... Jeg håber bare, at folk vil huske at gemme deres deo-kugler og aflevere til nogle af dem, der samler ind, for det er et rigtig godt formål. En kugledyne kan gøre en stor forskel for nogle børn, som har brug for den tryghed, en kugledyne kan give, mens de sover, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce