Annonce
Egtved Posten

Caroline er kun 15 år: Hun har skabt en ny smykkekollektion til unge

Caroline Kær Davidsen glæder sig over, at hun har været med til at designe en smykkekollektion. Når hun snart skal i praktik, bliver det også smykker, hun skal arbejde med hos Guldsmedegården i Vejle. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Caroline Kær Davidsen har designet smykkevirksomheden Bykjaergaards seneste smykkekollektion, Umbrella. Det til trods for at hun kun akkurat er fyldt 15 år.
Annonce

Bredsten: Øreringe, armbånd, ring og halskæde. Der er styr på stilen for 15-årige Caroline Kær Davidsen, der for nylig kunne kalde sig for smykkedesigner med kollektionen Umbrella, som virksomheden Bykjaergaard udbyder.

Den uofficielle titel som smykkedesigner er dog ikke ny for den unge teenager, der i mange år har kunnet lide at arbejde med smykker. Selv har hun da også lavet smykker i valgfaget "smykkesløjd" på Bredsten-Gadbjerg Skole, hvor hun til daglig går i 9. klasse.

Men nu kan hun altså bryste sig af at have designet en kollektion, som kan købes på nettet og snart i butikker.

- Jeg er meget tilfreds med det. Jeg synes ikke, der er noget, der gerne måtte være anderledes. Nadia (Kjærgaard, smykkedesigner og direktør hos Bykjærgaard, red.) har tydeligt forklaret mig, at man kun skal lave noget, man elsker, for ellers er der ingen succes i det. Så jeg synes, det er blevet vildt flot, og hvis ikke jeg gjorde det, skulle det ikke laves, siger Caroline Kær Davidsen.

Jeg vil rigtig gerne arbejde med smykker. Jeg tror på, det godt kan lade sig gøre, hvis man virkelig gerne vil og lægger alle sine kræfter i sit arbejde.

Caroline Kær Davidsen

Annonce

Symbolsk betydning

Forbindelsen mellem Caroline Kær Davidsen og Nadia Kjærgaard er dog ikke ny. Som kusiner har de altid kendt hinanden, men faktisk vidste Nadia Kjærgaard ikke, at hendes kusine havde flair for smykkedesign, før hun så et selvlavet et af slagsen til en familiesammenkomst.

- Ved en senere familie-kom-sammen faldt vi i snak, og hun fortalte om en idé, hun havde, forklarer Nadia Kjærgaard, der efterfølgende fik en mail med sin kusines tanker bag smykkeserien.

- Selve smykket er selvfølgelig det vigtigste, men historien bag det er lige så vigtig, siger Nadia Kjærgaard, der var positiv over for det, hun modtog.

Selv siger Caroline Kær Davidsen, at inspirationen kom fra en plakat på hendes værelse af en paraply. Og netop symbolikken i den tørvejrsikrende ven, kan hun lide.

- Paraplyen hjælper én gennem uvejret, og man bliver ikke våd af regnen med den, så paraplyen beskytter dig og er en hjælp i hverdagen, siger Caroline Kær Davidsen, der undervejs i hele processen har arbejdet og sparret med sin kusine.

Annonce

Mod på mere

Bykjaergaard har lavet flere kollektioner i samarbejde med blandt andre sangeren Julie Berthelsen og designeren Jim Lyngvild, der - uden at fornærme dem - er en anelse ældre end Caroline Kær Davidsen. Derfor troede hun heller ikke i første omgang, at hun kunne designe smykker til virksomheden. Ovenpå Umbrella har hun dog fået et andet syn på det, og gåpåmodet sprudler.

- Jeg vil rigtig gerne arbejde med smykker. Der er mange, som bliver selvstændige og ikke bliver til noget. Men jeg tror på, det godt kan lade sig gøre, hvis man virkelig gerne vil og lægger alle sine kræfter i sit arbejde, siger hun.

Og Carolines mor, Lene Davidsen, der selv er blomsterdekoratør, støtter op om sin datters mål.

- Man skal forfølge sine drømme, og er det den vej, hun vil gå, så er det det, hun skal, siger hun.

Enkeltheden og formsproget i smykkerne appellerer til den yngre målgruppe, mener Nadia Kjærgaard, som har virksomheden Bykjaergaard. - Og så tror jeg også godt, de kan lide historien bag dem, siger hun. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce

Positive tilbagemeldinger

I første omgang gælder det dog det sidste folkeskoleår på Bredsten-Gadbjerg Skole, og ved siden af det skal også danseundervisningen og fritidsjobbet på Kaffebaren i Vejle passes. Venner og veninder har dog taget positivt imod kollektionen.

- Der er mange, som ikke har forstået, at det er et samarbejde mellem Nadia og jeg. Jeg har selv lavet mange smykker herhjemme, og der var mange, som troede, at de (smykkerne i Umbrella-serien, red.) også var det, siger Caroline Kær Davidsen og fortsætter:

- De synes, at smykkerne er flotte og vil også gerne have nogle af dem, så det har været en rigtig positiv oplevelse.

Umbrella-serien kan findes på Bykjærgaards hjemmeside. Derudover oplyser Nadia Kjærgaard, at smykkevirksomheden på nuværende tidspunkt har lavet aftaler med fem butikker, der vil sælge kollektionen fra denne uge af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce