Annonce
Egtved Posten

Christian besteg Kilimanjaro for at støtte en god sag

10 af deltagerne på turen klarede den hele vejen op til Uhuru Peak, der er det højeste punkt på Kilimanjaro, 5895 meter højt. Privatfoto
Christian Troelsen var turleder for 18 danskere med samme mål; at bestige Kilimanjaro og skaffe penge til Legeheltene, der laver aktiviteter for indlagte børn på landets hospitaler.
Annonce

Bredsten: Det var koldt og blæsende, og luften var meget tynd i næsten 6.000 kilometers højde. Alligevel lykkedes det forleden Christian Troelsen fra Bredsten at nå det højeste punkt, Uhuru Peak, på Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro og opleve solopgangen.

13. september rejste han og 18 andre danskere til Tanzania for at bestige bjerget for en god sag. Turen var organiseret af Climb for Charity, der har til formål at samle penge ind til Legeheltene, som skaber lege og aktiviteter for indlagte børn på landets hospitaler.

14 ud af de 19, der var med, nåede toppen af Kilimanjaro, Gilman's Point, som ligger i 5.681 meters højde. Gilman's Point er den officielle top af bjerget. Herfra var der yderligere to timers vandring til Uhuru Peak, som er den højeste spids.

- De fem, der ikke nåede toppen, var ærgerlige, men de var okay med ikke at nå toppen, for de kunne ikke mere. De var ramt at højdesyge eller en blanding af højdesyge og udmattelse, fortæller Christian Troelsen, der var turleder på turen.

Christian Troelsen er rigtig glad for, at han sagde ja til at være turleder på turen, da Børneulykkesfonden tog kontakt til ham. Det har været en stor oplevelse på flere måder, fortæller han. Privatfoto
Annonce

Samlede tre gange mere end forventet ind

Forud for afrejsen til Tanzania havde Christian Troelsen og holdet sat et mål om at nå at samle 100.000 kroner ind.

- Det endelige beløb er ikke gjort endeligt op endnu, da nogle blev sponsoreret per højdemeter, de tilbagelagde. Men vi er kommet over 300.000 kroner. Blandt andet er der to firmaer, der tilsammen har sponsoreret 150.000 kroner, og så havde alle deltagerne samlet sponsorer og penge. Jeg havde samlet cirka 10.000 kroner, og det havde flere af de andre også, lyder det fra turlederen.

Der er ingen tvivl om, at han er mere end tilfreds med turen.

- Det lykkedes at samle et flot beløb ind til en god sag, og samtidig havde vi en fantastisk tur og en kæmpe oplevelse. Det har været rigtig godt, siger Christian Troelsen, som er klar på at deltage i lignende projekter en anden gang.

Inden bjergvandringen besøgte deltagerne et børnehjem i Tanzania og uddelte blandt andet tøj, legetøj og skriveredskaber til stor glæde for børnene. Privatfoto
Landskabet blev barsk, temperaturen faldt, og luften blev tyndere, jo højere bjergvandrerne nåede op. Selvom nogle måtte opgive at nå toppen på grund af højdesyge, gik turen rigtig godt. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce