Annonce
Egtved Posten

Corona knækker Vorbasse kro: - Det har været op ad bakke hele vejen

Cecilia Veggerby har siden marts i år drevet Vorbasse Kro. Det har på grund af corona været stejlt op ad bakke. På lørdag er det slut. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg
Cecilia Veggerby har lukket Vorbasse Kro efter godt et halvt år. Hun stod klar til at åbne kroen i foråret, og så ramte corona verden og lukkede alting ned.

Vorbasse: Vorbasse Kro er lukket. Lørdag var sidste åbningsdag i krostuen. Køkkenet var allerede lukket inden da.


Det er coronapandemien, der nu har knækket forpagter Cecilia Veggerbys drømme om at drive en kro.

Annonce

- Der er ingen udsigter til fester på grund af de nye restriktioner. Det skulle ellers have været vores lyspunkt. I stedet er der så kommet nye begrænsninger, og så går det ikke længere. Det er meget ærgerligt, siger hun.

Åbnede da corona ramte

Cecilie Veggerby overtog Vorbasse Kro i februar og åbnede krostuen fra marts - næsten samtidig med, at corona lukkede hele landet ned. Det betød, at selve restauranten ikke kom til at åbne som planlagt.

Det gav en hård start, hvor Cecilia Veggerby blandt andet kæmpede for at skabe liv og indtægt ved hjælp af take away. Nedlukningen betød som bekendt også, at Vorbasse Marked, der plejer at trække tusindvis af gæster til byen - og dermed også til kroen - ikke kunne holdes på traditionel vis.

- Det har været op ad bakke hele vejen. Jeg ved ikke, hvad der sker med kroen nu, men jeg skal selv ud og finde et arbejde, siger Cecilia Veggerby, der er uddannet tjener.

Annonce

Svært med kro

Vorbasse Kro har haft en noget omtumlet tilværelse de senere år. I efteråret 2019 gav den daværende forpagter op og gik konkurs efter at have drevet kroen i to år. Han kom med nye idéer som at åbne restauranten på hverdage og give folk mulighed for at købe take away, men til syvende og sidst måtte han erkende, at det var for vanskeligt at få forretningen til at løbe rundt. Samme erkendelse er Cecilia Veggerby nu nået frem til, og kroen er efter lørdag gået en usikker fremtid i møde.

Ejerparret Brian Madsen og Jane Langvad, der selv drev kroen i en årrække, har for længst besluttet, at de ikke vil drive kro længere og har derfor forpagtet kroen ud de senere år.

- Det er ikke nemt at drive en kro med de forhold, der er i verden lige nu, så lige nu skal der ikke ske noget med kroen. Vi skal tænke over, hvad vi vil i forhold til kroen. Men det er rigtig ærgerligt, at det ikke kan gå, siger Brian Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Egtved Posten

Krolfklub klar til sæsonstart

Annonce