Annonce
Egtved Posten

Coronavirus-konsekvenser: Efterskoleelever var hjemme i løbet af ingen tid

Eleverne på Balle Musik- og Idrætsefterskole blev sendt hjem fra efterskolen i onsdags. De forstår situationen omkring coronavirus, men de er også kede af at skulle gå glip af to til tre uger sammen. For især de, som er på skolen for ét år, føles det som lang tid at skulle være væk. Eleverne går også glip af nogle af efterskolens gymnastikopvisninger. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Onsdag aften gjorde de hurtig og effektiv ekspedit på Balle Musik & Idrætsefterskole som konsekvens af statsministerens udmelding om coronavirus. Alle elever var sendt hjem efter godt tre timer.
Annonce

Balle: - Alle eleverne på efterskolen er hjemme. Vi holdte et informationsmøde i går aftes klokken 21.15, og allerede klokken 23.30 var alle elever taget hjem, forklarer Søren Petersen, skoledirektør på Balle Musik- & Idrætsefterskole, Balle Friskole, Balle Børnehave og Balle Kursus & Læring.

Søren Petersen og hans ansatte har siden i går aftes haft travlt med at afvikle, informere og guide elever og forældre efter statsministerens klare udmeldinger om, at blandt andet alle skoler og institutioner lukkes ned i to uger på grund af coronavirus.

- Vi har brugt en del tid på at kommunikere med blandt andet forældrene, både telefonisk og på mail. Men vi har samtidig været godt forberedte, for vi havde jo set det her komme. Så for nogle uger siden lagde vi en plan, hvilket jeg tænker også har været med til at gøre os mere trygge i situationen. De ansatte har vidst, hvad de skulle gøre, fortæller han.

Vi afholdte et informationsmøde i går aftes klokken 21.15 og allerede klokken 23.30 var alle elever taget hjem

Søren Petersen, skoledirektør

Annonce

Lidt i en underlig tilstand

- Eleverne på efterskolen er ret kede af det. Især er det ærgerligt for de elever, som bare er på efterskolen i et år. For dem er to til tre uger hjemme meget ud af et år. Og så havde de glædet sig til, blandt andet at skulle til gymnastikopvisninger og andre arrangementer, fortæller skoledirektøren og fortsætter:

- Men vi har nu gjort en del ud af at snakke med dem omkring alvoren ved coronaviruset, og det kan de naturligvis godt forstå.

Han fortæller videre, at eleverne samtidig er i en tilstand, hvor det hele er lidt uvirkeligt.

Annonce

Nødpasning

Søren Petersen har ikke alene de 180 elever og deres forældre på efterskolen at tage sig af, men der er også 190 elever og godt 25 børnehavebørn og deres forældre ved Balle Friskole.

- Friskolen er også lukket fra i dag, men vi har naturligvis noget nødpasning for de børn, hvis forældre ikke lige med det samme har haft mulighed for at finde andre løsninger. Og så er vi lige nu i fuld gang med at finde ud af, hvordan vi gør i den næste tid, lyder det fra Søren Petersen.

På skolerne er personalet også i gang med at pakke madvarer ned, gøre rent og lignende, inden der lukkes helt ned.

Alle efterskoleelever sendes hjem

På baggrund af statsminister Mette Frederksens melding onsdag aften skal alle efterskoler lukke ned og sende elever hjem senest fredag.

Flere efterskoler har allerede er ved at sende eleverne hjem i dag, torsdag, i overensstemmelse med statsministerens anbefaling.

Det fremgår af coronasmitte.dk, at for efterskoler gælder det, at det skal aftales lokalt, hvilke elever, der kan blive på skolen, indtil skolen genåbner.

Efterskoleforeningen har fået en melding fra Børne- og Undervisningsministeriet om, at der skal tages særligt hensyn til elever, som ikke har familie at tage hjem til, eller som af andre årsager ikke kan tage hjem, herunder udenlandske elever og elever fra Grønland og Færøerne.

Annonce

Sendt hjem, ja, men helt fri, nej

Både eleverne på efterskolen og på friskolen vil i løbet af de minimum 14 dage, hvor de skal blive hjemme, få tilsendt henholdsvis afleveringsopgaver og opgaver, der løbende skal løses.

- Ja, det er jo ikke, fordi de skal holde fri. Der er meget, man stadig kan lave, selvom man er hjemme. Og så kan det jo også give dem lidt at give sig til, slår skoleinspektøren fast.

Skoledirektør på Balle Musik- & Idrætsefterskole- Balle Friskole- Balle Kursus & Læring Søren Petersen og hans medarbejdere har været godt forberedte på situationen i forhold til hjemsendelser af elever og børnehavebørn på grund af coronavirus. Men naturligvis synes han, at det er en underlig undtagelsestilstand, vi nu er i. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce