Annonce
Egtved Posten

Cykelløb for udsatte børn kommer til Egtved

Fredag 8. juni kan man på landevejene møde velgørenhedscykelløbet Broen Danmark rundt. På Egtved Camping vil der omkring klokken 14.30 være depot, hvor Broen Vejle og campingpladsens værter byder de cyklende velkommen. PR-foto
For tredje gang lyder startskuddet til cykelløbet Broen Danmark Rundt, hvor kendte som ukendte træder i pedalerne for udsatte børn og unge i Danmark. Holdet holder blandt andet depot i Egtved på turens første etape lørdag den 8. juni, hvor de besøger den lokale Broen-afdeling fra Vejle.
Annonce

Egtved: 35 kendte og ukendte cykelryttere krydser i øjeblikket fingre for, at vejrudsigten hverken siger blæst eller regn fra lørdag den 8. juni, hvor de skal cykle fra Silkeborg og ende i Allinge på Bornholm fem dage og 700 kilometer senere.

Broen Danmark Rundt-holdet holder det allerførste stop i Thyregod, hvor den lokale hal, Thyregod Fritidscenter, er ramme for turens første frokost. Dernæst er det direkte videre til Egtved, hvor Egtved Camping og Broen Vejle står klar med cola og kage.

- Vi havde fornøjelsen af at tage imod hele holdet sidste år ved det gamle rådhus i Vejle, og vi er meget glade for, at de endnu en gang lægger vejen forbi vores område, siger Susanne Clausen, der er formand i Broen Vejle.

Den lokale afdeling hjalp i 2018 omkring 420 børn og unge fra hele kommunen. De kan mærke, at cykelløbet er med til at gøre en forskel, og foruden flere midler er det også med til at åbne nye døre.

- Vi har især et godt samarbejde med Vejle Kommunes fritidsindsats og dets fagpersoner. Men også de lokale idræts- og fritidsforeninger, Julemærkehjemmet, efterskolen i Vandel og Idrætsefterskolen i Ikast er gode samarbejdspartnere. Som noget helt nyt har vi fået god kontakt til efterskolen i Bork, og det har blandt andet gjort det muligt at give et ungt menneske, der er svært ordblind, et år på efterskole, siger Susanne Clausen, som tilføjer, at de med stor glæde fortsætter arbejdet, så endnu flere udsatte børn og unge kan blive en del af fællesskabet.

Broen Danmark

Broen Danmark Rundt samlede i 2018 næsten 380.000 kroner ind. Pengene er brugt til at støtte udsatte børns aktive fritid gennem Broens lokalforeninger og til ferieaktiviteter.

Broens lokalforeninger hjalp i 2018 ca. 4.800 børn og unge til en fritidsaktivitet i det danske forenings- og fritidsliv. Aktiviteterne spænder over sport, spejder, musik, dans og teater samt træningslejre og stævner i skoleferierne.

Alle indsamlede midler fra cykelløbet går ubeskåret til Broens indsats for socialt udsatte børn, og deltagerne dækker selv alle deres udgifter i forbindelse med turen.

Annonce

Fællesskab giver energi

Erhvervsmand og cykelentusiast fra Silkeborg, Flemming Bøgely, fik idéen til cykelløbet på en fortovscafé i Paris sammen med Kristian Thulesen Dahl efter en tur i sadlen fra Danmark til den franske hovedstad i den gode sags tjeneste.

- Som iværksætter er det en stor motivation og kæmpe glæde at få lov til at gøre noget for andre. Og det får jeg lov til i min egen virksomhed, og det samme, når jeg planlægger BROEN Danmark Rundt, siger Flemming Bøgely, direktør i Blue Idea, der også er løbets hovedsponsor.

De to kammesjukker tog ikke lang tid om at finde frem til, at deres nye cykelløb skulle støtte BROEN Danmark.

- Kristian og jeg havde fx aldrig lært hinanden at kende, hvis ikke vi havde været en del af den samme holdsport. Det gør bare noget at være en del af et fællesskab uanset, om det er undervisning i blokfløjte, parkour eller spejder. Så vi blev meget glade, da Broen i 2016 sagde ja til at kaste sig ud i projektet sammen med os, siger erhvervsmanden.

Cykelholdet ankommer til Egtved Camping lørdag 8. juni cirka klokken 14.30. Egtved Camping, Verstvej 9, 6040 Egtved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Blomster fra en glad dreng

Annonce