Annonce
Egtved Posten

Danmarks ældste forsamlingshus efterlyser bestyrelsesmedlemmer

Holger Bjerre er formand i bestyrelsen ved Ågård Forsamlingshus. Han og to andre går ud af bestyrelsen ved næste generalforsamling 24. september og han håber, at nye engagerede borgere vil melde sig på banen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Torsdag 24. september er der generalforsamling hos Ågård Forsamlingshus. Tre bestyrelsesmedlemmer modtager ikke genvalg, så håbet er, at nye kræfter vil dukke op.
Annonce

Ågård:  - Vi har en virkelig god og faktisk ret ung bestyrelse i Ågård Forsamlingshus, og vi har det altid sjovt sammen, siger Holger Bjerre, der lige nu er formand i forsamlingshusets forening.

Han er dog blandt de medlemmer der har valgt at stoppe i bestyrelsen, når der torsdag 24. september er generalforsamling i foreningen bag danmarks ældste forsamlingshus.

- Bestyrelsen består af syv medlemmer og suppleanter. I år er fire medlemmer på valg, og tre af os ønsker ikke genvalg. Men det er ikke fordi vi ikke har lyst til at blive ved med at gøre en indsats for forsamlingshuset. For mit vedkommende er det for eksempel fordi jeg har svært ved at finde tid til det i hverdagen, forklarer formanden, der har valgt at prioritere sit frivillige arbejde i forhold til at starte Kolding Garden op.

- Jeg brænder rigtigt meget for musikken, og det kræver en masse tid at starte en sådan garder-forening op, så jeg har måtte tage et valg, og her har passionen for musikken vundet, lyder det fra Holger Bjerre, der ellers også har været glad for bestyrelsesarbejdet i forsamlingshuset.

Annonce

Gode muligheder for at gøre en forskel

Om Ågård Forsamlingshus fortæller Holger Bjerre, at der er en helt særlig ånd, både fordi foreningen er mere end 150 år gammelt og fordi selve huset har sin egen historiske charme.

- Det er et helt særligt forsamlingshus vi har. Her er så meget atmosfære og gennem tiden har der jo været mange samlende arrangementer og fester, siger Holger Bjerre.

Han peger samtidig på de mange muligheder, man som nyt bestyrelsesmedlem kan få, i forhold til både renoveringer, istandsættelser, indretning og spændende arrangementer.


Hvis man er medlem af bestyrelsen, kan man virkelig sætte sit præg på stedet her, og så er vi en ret ung bestyrelse, hvor der er stor åbenhed for nye idéer

Holger Bjerre, formand for bestyrelsen i Ågård Forsamlingshus


- Hvis man er medlem af bestyrelsen, kan man virkelig sætte sit præg på stedet her, og som før nævnt, så er vi en ret ung bestyrelse, hvor der er stor åbenhed for nye idéer, tilføjer Holger Bjerre.

Annonce

Håbet er lysegrønt

Forsamlingshusets bestyrelse mødes cirka otte gange årligt, plus de gange, hvor der er brug for det, når der for eksempel er arrangementer, som julefest, banko og koncerter.

- Som forsamlingshus vil vi jo gerne være med til at være samlende for byen. Og til nogle af vores arrangementer kommer der en del mennesker, men til andre gør der ikke - desværre, siger Holger Bjerre.

Bestyrelsens arbejde består blandt andet i, at udleje forsamlingshuset, sørge for rengøring og administrere istandsættelse og renovering af forsamlingshusets bygning. Herudover arrangerer bestyrelsen for eksempel det årlige julemarked, julebanko, børnedisko og halloween.

Foreningen har en særlig konto med godt 190.000 kroner der er øremærket til istandsættelse af især forsamlingshusets toiletter, der lige nu ikke er handicapvenlige, da de kun er tilgængelige via en trappe. Så her er også et forestående projekt, som man kan få medindflydelse på som bestyrelsesmedlem.

Håbet, er som man siger, lysegrønt. Og sådan er det også for bestyrelsen i Ågård Forsamlingshus, hvor der tydeligvis ulmer et håb om, at nye bestyrelsesmedlemmer melder sig på banen.

- Jeg håber godt nok, at der er nogen, som vil komme og være en del af bestyrelsen, for det ville godt nok være synd, hvis ikke vi kan blive ved med at holde liv i forsamlingshuset, lyder det afsluttende fra Holger Bjerre, der oplyser, at man ikke behøver at være medlem af forsamlingshuset for at komme til generalforsamlingen og for at blive meldt ind i bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Corona-aflysninger på stribe

Annonce