Annonce
Egtved Posten

De arbejder sammen om at få ting til at ske

Inger Pabst, formand for Egtved Udviklingsråd, finder roen i den smukke natur i Runkenbjerg og Tørskind. Foto: Mette Mørk
Egtved Udviklingsråd har vedtaget, at der skal være en konstruktiv dialog med forvaltning og politikere. Det får man de bedste resultater ud af, mener man i rådet, som er byens paraplyorganisation.
Annonce

Egtved: Det giver energi at skabe noget i fællesskab, siger Inger Pabst, der i seks år har været formand for Egtved Udviklingsråd.

Lysten til at deltage i arbejdet med at udvikle Egtved opstod, da hun i 2010 havde deltaget i et borgermøde om strategien for Egtved.

Året efter kom hun i udviklingsrådet, og et år senere var ingeniøren blevet valgt som formand.

Egtved Udviklingsråd er en samlende paraply over alt, hvad der foregår i Egtved. Bestyrelsen betragter sig som fødselshjælpere. Når et projekt er søsat, tager andre foreninger og grupper over.

- Vi trommer folk sammen, når der byder sig en mulighed for at få et projekt igennem til gavn for Egtved, siger hun, som sammen med de øvrige bestyrelsesmedlemmer ser det som vigtigt at få involveret så mange borgere som muligt i arbejdet.

Den nye svømmehal er et godt eksempel på, hvad man kan udrette sammen. Da svømmehallen i Vingsted lukkede, blev der samlet et hold kompetente folk, som blandt andet stod bag en brugerundersøgelse. Argumentationen var så overbevisende, at valget faldt på Egtved.

Jeg ser en stor værdi i at lave noget sammen med andre.

Inger Pabst

Annonce

Løfter i flok

Den 53-årige formand, der er vokset op på en gård i Vork, tager ikke selv æren for resultaterne. Hun deler den ud på resten af rådet med mennesker med mange kompetencer og det aktive lokalsamfund med mere end 50 foreninger.

For hende er Egtveds størrelse den helt rigtige.

- Vi kerer os om hinanden. Her er trygt at være for børnene, og vi har et godt handelsliv.

Også naturen er i særklasse, så hun har aldrig fortrudt, at hun vendte hjem i 1997 efter at have prøvet kræfter med spændende job rundt om i landet. Her fandt hun lykken med Christian, som hun har 15-årige Anna med, mens hun får brugt sine faglige kompetencer i jobbet som leder af Natur & Miljø i Fredericia Kommune.

Annonce

Vedtagelse: Konstruktiv dialog

Egtved Udviklingsråd har vedtaget, at der skal være en konstruktiv og god dialog til embedsfolk og politikere. Det er vigtigt for rådets arbejde, at det anerkendes af både lokalsamfund og kommune som det formelle samarbejdsorgan.

- Vi får ikke noget ud af at sidde og skælde ud, siger hun, der efter seks år på posten som formand stadig brænder for opgaven.

Rådet er på det rene med, at ting tager tid. Det gælder besøgscentret ved Egtvedpigens Grav, som rådet har arbejdet med i flere år.

Men medlemmerne tror på, at det bliver realiseret med et hus, der passer ind i naturen, med skolestue, naturlegeplads og sheltere, der også kan være til glæde for turister.

Dit lokalråd

De 33 lokalråd er vigtige bindeled mellem lokalområderne og Vejle Kommune. Vi præsenterer formændene for lokalrådene i ugeavisens område. Serien er blevet til i et samarbejde mellem Vejle Kommune, din lokale ugeavis og Vejle Amts Folkeblad.
Annonce

Kultur og handelsliv

Roberthus er et godt eksempel på, hvad et samarbejde kan føre til. Et brugerråd styrer i dag det tidligere rådhus, der blandt andet huser bibliotek, Robert Jacobsen-kunst, iværksætteri, politi og et foreningernes hus.

Udviklingsrådet er med, når der skal fokus på handelslivet. For eksempel med initiativet "Mød Egtved", hvor man senest også kunne møde Sigurd Barrett, Motor Mille og en kendt youtuber. Et godt handelsliv gør en by god at leve i, mener Inger Pabst.

Næste opgave bliver en ny strategi- og udviklingsplan for Egtved. 2030-visionen skal fortælle mulige tilflyttere, hvorfor de skal vælge Egtved. Boliger er ikke længere en hindring, da der netop er udstykket grunde på Vinkelgården, Hjelmdrupvej og i Emmas Have.

Inger Pabst, formand for Egtved Udviklingsråd

Uddannet bygningsingeniør, suppleret med HD i miljøledelse, 53 år.

Bor i Æblehaven i Egtved sammen med Christian Thomsen og parrets datter Anna på 15 år.

Leder af Natur & Miljø, Fredericia Kommune siden 2007.

Tidligere job: Blandt andet miljøingeniør, rådgiver og udviklingskonsulent i Holbæk, Sorø, Randers, Miljøcenter Fyn, Key2green i Fredericia.

Født og opvokset på gård i Vork.

Yndlingssteder: Området ved Runkenbjerg og Tørskind.

Øvrige fritidsinteresser: Fitness og svømning.

Jeg er stolt af fællesskabet

Hvad er du mest stolt af i dit lokalområde?

Mange ildsjæle og et godt fællesskab.

Hvis du var ejendomsmægler, hvordan skulle salgsteksten lyde?

Egtved er "byen på landet" - stor nok til at have det hele - og lille nok til, at man ikke bliver væk.

Hvilken plet viser du en udenbysgæst?

Runkenbjerg og Tørskind.

Hvordan skulle området gerne have udviklet sig om 10 år?

Vi har et oplevelsescenter ved Egtvedpigens Grav. Rigtig flot handelsgade på Aftensang. Lækre boliger og varieret udbud til alle aldersgrupper med grønne kiler.

Hvad trænger til at blive gjort inden for det kommende år?

Vi skal have gang i Egtvedpigens Grav. Områdefornyelse og byfornyelse af den gamle bykerne Vestergade/Søndergade/Dalgade.

Din største bekymring for lokalområdet?

De slidte huse, som ikke bliver vedligeholdt og er trælse at se på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce