Annonce
Egtved Posten

De har skabt deres egen lille westernranch: Annette og Carsten vil give flere mulighed for at prøve kræfter med westernridning

Annette Andersen (i midten) og Carsten Kristensen har opfyldt deres fælles drøm om skabe deres eget ridecenter, og samtidig er de i gang med starte et avlsprogram for "reining"-heste. Annette Andersens datter, Nicoline Andersen Lau, er også blevet grebet af sporten, som de tre nyder at have til fælles. Foto: Mette Mørk
Annette Andersen og Carsten Kristensen har en stor passion for western-disciplinen reining. De har nu bygget egen westernridehal og vil være med til at sætte mere fokus på sporten.

Ødsted: En mangeårig drøm er gået i opfyldelse for Annette Andersen og Carsten Kristensen. Sidste år flyttede de fra Grejs og ind på en landejendom udenfor Ødsted med plads til hestehold og egen ridehal.

Og nu også egen westernridehal. Begge dyrker nemlig disciplinen "reining", som er en disciplin indenfor westernridning. Westernridning kræver nemlig både en bredere ridehal end normalt, og så kræver det ikke mindst et helt særligt sandunderlag.

- Vi er så glade for den hal. Det giver os nogle helt unikke muligheder for at dyrke vores sport, fortæller Annette Andersen.

Annonce

Det var dog ikke helt uden betænkeligheder, de kastede sig ud i projektet.

- Jeg var noget betænkelig i starten, da vi begge er fyldt 50 år - var vi for gamle til sådan et projekt? Men min mand mente, at man aldrig bliver for gammel til at opfylde sine drømme, og så gjorde vi det altså, siger hun.


eg var noget betænkelig i starten, da vi begge er fyldt 50 år - var vi for gamle til sådan et projekt? Men min mand mente, at man aldrig bliver for gammel til at opfylde sine drømme, og så gjorde vi det altså.

Annette Andersen


En sport for alle

Ridning har altid været en passion for Annette Andersen. I mange år red hun spring, men for cirka ti år siden fik hun lyst til at prøve noget andet.

- Jeg faldt fuldstændig for westernridning, da jeg først havde prøvet det. Især "reining", som er det eneste, jeg rider nu, fortæller hun.

Hendes datter, Nicoline Andersen Lau, er også blevet grebet af "reining" og vandt for et par uger siden EM i disciplinen. For fire år siden steg Carsten Kristensen også for første gang på en hest og er i dag også helt bidt af "reining"-sporten.

- Noget af det, der er fantastisk ved "reining" er, at det er for alle aldre. Og så er der en helt anden stemning omkring westernridning end om spring eller dressur. Man er meget mere social og bakker hinanden op. Det hænger måske sammen med, at westernridning stadig er ret småt i Danmark. Men samtidig handler det også om, at westernridning er mere tilbagelænet, siger hun og forklarer videre:

- Men tag ikke fejl. Når vi er på banen, så er vi fuldt fokuserede og er konkurrenter. Men ligeså snart vi kommer af banen, står vi og hepper på hinanden og er gode venner alle sammen.

Annonce

Den amerikanske farm

For Annette Andersen og Carsten Kristensen har westernridningen også haft stor indflydelse på deres livsstil. Det gamle stuehus på deres landejendom er blevet bygget fuldstændig om i amerikansk stil og giver hurtigt associationer til en westernfilm.

- Det her er blevet vores "amerikanske farm", som vi har givet navnet Little Lake Ranch opkaldt efter den lille sø, der er ved siden af huset. Og det er vitterlig en lille sø - den er måske ti meter bred, siger hun og griner lidt.

Parret glæder sig nu til at åbne ridecentret for interesserede.

- Tanken er, at det skal være et åbent sted for alle, men især for folk, der gerne vil ride westernridning - ikke mindst reining, som vi selv holder så meget af. De kan komme her og bruge vores faciliteter, forklarer Annette Andersen og fortsætter:

- Vi har samtidig tanker om løbende at arrangere forskellige aktiviteter, og så vil vi gerne holde to stævner her om året. Vi arbejder også på at få forskellige trænere fra udlandet til at give lidt undervisning.

Hvad er reining?

Reining er westernridningens dressur. Det er her, man viser, hvad westernhesten formår i fysisk formåen og smidighed.

Reining stammer fra arbejde med kvæg, og reining betyder tøjling/styring.

Der rides med en hånd på tøjlen og styres ved pålægning af tøjlen på hestens hals, benhjælp og vægtfordeling.

Hurtige accelerationer, spins og sliding stops er nogle af elementerne i reining.

Sideløbende med ridecentret er Annette Andersen og Carsten Kristensen i færd med at starte et avlsprogram, hvor de avler "reining"-heste, og så tilbyder parret, at man kan få sin hest opstaldet på "Little Lake Ranch."

Annonce

Kom til Jysk Mesterskab

Har man lyst til at kigge ud og se den nye westernridehal og få en fornemmelse af, hvad westernridning går ud på, er der god mulighed for det i den kommende weekend 21.-22. august, hvor Annette Andersen og Carsten Kristensens ridehal danner sammen om Jysk Mesterskab i "reining".

- Det er gratis at komme forbi og kigge. Der er skiltet med parkering, og der vil være folk i gule veste, som står klar til at svare på spørgsmål, fortæller Annette Andersen.

Begge dage rides der fra klokken otte om morgenen til klokken 18. De mest seværdige kategorier starter dog først over middag, forventer hun. Parret håber, at mange har lyst til at kigge forbi og få en smagsprøve på westernsporten, som de to holder så meget af.

- Vi kunne også godt tænke os at være med til at sætte Egtved og Ødsted lidt på kortet i forhold til westernridning. Samtidig har jeg altid haft et ønske om at byde ind med noget for lokalsamfundet - det er det her også et forsøg på, siger hun.

Annette Andersens datter Nicoline Andersen Lau går også meget op i "reining" og red sig for nylig til titlen som europamester. Her demonstrerer hun sammen med "Gule" et såkaldt "sliding stop" i Annette Andersen og Carsten Kristensens nye westernridehal. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Flere medlemmer i Ældrerådet vil hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, fordi kandidaterne er så få: Formanden er uenig og går af

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Se billederne: En æra sluttede i Fynslund - Sepp sagde farvel som aktiv i fodbold

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Eriks første sværd lå ved hans side om natten: - Begrænsningens kunst er vanskelig, men jeg kunne godt tænke mig en bronzekanon

VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Egtved Posten

Egtved summede af liv i lørdags

Egtved Posten

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Egtved Posten

Per kan fejre 25-års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Aktivitetscenter melder ud: Handymænd, besøgsvenner og aktiviteter kører igen i højt gear efter den lange nedlukning

Egtved Posten

Tucan Club kåret som en af Europas bedste

Egtved Posten

Tyveknægte smadrede ruder og stjal festtøj og overtøj

Egtved Posten

Det er over 70 år siden: Nu dukker minderne ud af buskadset, og noget vækkes til live

Egtved Posten

Lørdag blev Regner hyldet for noget, som ikke ret mange kan bryste sig med

Egtved Posten

Egtved er klar til at vise sig frem for voksne og børn

Egtved Posten

Hos Ulvedal er der nu gået 35 år med ost på menuen

Egtved Posten

Efterskole og friskole vil bygge til for 40 millioner kroner

Egtved Posten

Fredag aften siger Sepp Piontek definitivt farvel til det aktive fodboldliv: Det sker i en lillebitte by, der bliver løbet over ende

Egtved Posten

Nu har du muligheden for selv at grave en sensation op af mulden: Arkæologer inviterer borgere med til udgravning ved Egtvedpigens grav

Egtved Posten

Oldboyslandsholdet vs det lokale oldboyshold i Fynslund

Egtved Posten

Kan vi ikke blive enige om, at nu har vi haft cykelløb nok her for de næste par år?

Egtved Posten

Jeg kunne se deres skygger nede på landevejen. Det var ikke sjovt: Olga fyldte for nyligt 100 år. Læs hendes særlige historier her

Egtved Posten

Cykelklub i replik: Vi ved, at kommunikationen med mange Egtved-borgere gik galt, og det tager vi til efterretning

Egtved Posten

Dameaften på vej: Multikunstner og forfatter taler om livsglæde i med- og modgang på en lyserød aften

Egtved Posten

Mødet mellem kunstneren og publikum: Fire lokale kunstnere åbner dørene

Annonce