Annonce
Egtved Posten

De pustede liv i dagligdagen og minderne

Mødregruppe har siden oktober 2018 besøgt de ældre en gang om måneden på Plejecenter Ågården. Mandag var så den sidste dag, inden mødrene igen skal til at starte på arbejdsmarkedet. Børnenes tilstedeværelse hos de ældre har været et frisk pust i deres hverdag. Foto: Mette Olsen

En mødregruppe har med deres børn besøgt de ældre på Plejecenter Ågården gennem flere måneder. Mandag blev den sidste gang, for nu skal mødrene tilbage til arbejdslivet.

Annonce

Ågård: - Mange gange er det det uventede eller de små ting, der gør den store forskel her i livet, lyder det fra Mette Olsen.

Hun er aktivitetsmedarbejder på Plejecenter Ågården, og sammen med de ældre på stedet har hun netop sagt farvel og tak for nu til en flok søde mødre og deres skønne små.

Èn gang i måneden, siden oktober, har de haft besøg, der har bragt varme, nærvær, glæde og minder med sig. Og så startede det hele endda ved et tilfælde.

- Louise Nørager kom en dag forbi på Ågården med sin lille pige Caroline på armen, og det blev startskuddet til noget godt og smukt, siger Mette Olsen, og fortæller videre, at Louise Nørager efter at have mærket den store glæde, det gav de ældre, at de kunne hilse på og nusse med hendes datter.

Så hun fik snakket med sin mødregruppe, og mødrene besluttede, at de jævnligt ville besøge plejecentret. Hurtigt blev det til en aftale af de helt gode mellem mødrene og plejecentret.

Nu er denne tid dog slut, da mødrene snart skal tilbage til arbejdslivet efter endt barsel, men der er masser af positive stunder at se tilbage på.

Mange gange er det det uventede eller de små ting, der gør den store forskel her i livet.

Mette Olsen, aktivitetsmedarbejder på Plejecenter Ågården
Lille Lauge er hurtig på fingrene, så det var med at holde på både briller og høreapparat, men var nu alligevel hyggeligt og underholdene, kunne man fornemme. Foto: Mette Olsen
Annonce

Op på bordet og ind i favnen

- Det har bare været så hyggeligt, siger Anna Raaholdt, der er fra mødregruppen. Hun forklarer, at de små i starten lå på en dyne midt på bordet, som alle sad ved. Nogle gange gik de også fra favn til favn og med tiden begyndte de også at kravle rundt.

- Man kunne godt mærke, at især de ældre damer holdt af at holde om de små, siger hun.

I starten lå de små på dyner på bordet. Senere begyndte de også at kravle rundt, efterhånden som de blev større. På plejecentret har man tydeligt kunnet følge, hvordan de små er vokset fra gang til gang, især fordi der var en måned mellem hvert besøg. Foto: Mette Olsen
Annonce

Satte gang i noget

Meget tyder på, at Anna Raaholdt og de andre i mødregruppen har gjort en forskel hos nogle mennesker, for hvem dét at holde et lille barn i armene ligger mange år tilbage.

Ikke blot selve nærværet, duften og lyden af de små børn har haft en betydning, men det har også sat gang i tanker og minder, som blev delt rundt om bordet.

- Snakken gik, om dengang beboerne selv blev forældre; om det var hjemmefødsel eller på sygehus, om manden var med ved fødslen, eller om han måtte vente udenfor døren. Og blevask og søvnløse nætter er også noget der huskes, fortæller Mette Olsen, og hun fortsætter:

- Som en mandlig beboer sagde: "Det husker jeg ikke noget af, altså at det var hårdt. Det klarede konen, det skulle hun jo".

Mange almindelige emner er blevet vendt, men også nogle af de mere alvorlige, som når fødslen ikke gik som den skulle, eller hvor svært det er at miste sit barn. Det, at man er forældre hele livet, og at børnene altid vil være ens lille dreng eller lille pige, uanset alder og hvad der sker, blev der også snakket om.

Annonce

Et frisk pust

- Det er svært at beskrive, hvor meget det har betydet med besøgene. Èt er det, der er her og nu, når mødregruppen er der med deres små pus, men der er så meget mere, lyder det fra den eftertænksomme aktivitetsmedarbejder. Hun nævner blandt andet de snakke, der kommer bagefter og minderne, som dukker op, nogle gange måske dagen efter.

- Tanker, der måske var lagt i glemmekassen, er dukket frem, og historierne har listet sig ud i dagens lys. Den ene historie eller minde har taget flere med sig. Gode minder fra en tid, hvor de selv var unge, forelskede, blev forældre og bedsteforældre første gang og senere blev oldeforældre. Jo, minderne er der mange af, og mødregruppen har været med til at sætte gang i dem, fortæller en meget taknemmelig og engageret Mette Olsen.

- Mange tak til Anna Raaholdt Lauge, Heidi Tonsberg med Emil og Louise Nørager med Caroline, der har været et frisk pust, som mange har set frem til kom igen, slutter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Blomster fra en glad dreng

Annonce