Annonce
Egtved Posten

De vilde idéer udeblev i første omgang: Egtved kan nu komme med idéer til ny byvisionsplan

Tirsdag blev der holdt to indledende byvisionsmøder af en times varighed, hvor henholdvis 35 og 31 borgere mødte op i mediesalen på Roberthus for at komme med inputs til den byvisionsplan. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Corona-afstand og begrænset tid gjorde det svært at nå helt op i helikopteren i forhold til at tænke på idéer til Egtveds fremtid. De næste uger kan alle komme med idéer til byens fremtid, som skal munde ud i en ny byvisionsplan.
Annonce

Egtved: Hvordan skal Egtved udvikle sig de næste år sådan i store træk?

Det forsøgte en række borgere på to byvisionsmøder i sidste uge at komme med forslag til. Arbejdet skulle egentlig have været skudt i gang i foråret, men så kom coronaen til Danmark og gjorde det nødvendigt at ændre planer.

På grund af forsamlingsforbud og afstandsrestriktioner valgte Vejle Kommune at holde to møder af en times varighed i stedet for et møde over to timer. Samtidig foregik idéudviklingen i plenum i stedet for i små grupper, som man normalvis ville have gjort.

Selvom blandt andre stadsarkitekt i Vejle Kommune Lisbeth Wolters indledningsvist gjorde sit at inspirere de fremmødte til at tænke vildt og ud af boksen, havde de 35 fremmødte på det første møde svært ved for alvor at komme op i helikopteren og se Egtveds fremtid i et større perspektiv. Det blev til en del snak, om Egtved i fremtiden skulle satse mere på seniorer eller de unge eller begge dele. Et forslag gik også på at binde byen mere sammen med bronzealderen, et andet gik på at tænke meget mere i turisme og lokale turismeerhverv, hvis det oplevelsescenter ved Egtvedpigens Grav på et tidspunkt bliver realiseret.

Men de vilde idéer udeblev altså i første omgang. Men dem er der stadig mulighed for at få på banen. De næste uger vil der blandt andet være mulighed for at dele sine idéer på hjemmesiden www.vejle.dk/ByvisionEgtved, og den mulighed opfordrede blandt andre borgmester Jens Ejner Christensen (V) byens borgere til at bruge.

- I dag havde vi ikke mulighed for at dele jer op i små grupper, som vi normalt ville gøre. Typisk foregår idégenerering sådan, at den ene siger noget, som en anden måske bliver inspireret af og bygger videre på. Jeg håber, at I selv vil sætte jer i nogle små grupper her den kommende tid og drøfte idéer, som I så kan sende ind, så vi får en masse spændende i spil, sagde borgmesteren, som havde endnu en opfordring:

- Og spred gerne det gode budskab om, at det er nu, man skal melde ind, hvis man har tanker eller idéer, så vi får så meget input som muligt, vi kan arbejde videre med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Corona-aflysninger på stribe

Annonce