Annonce
Egtved Posten

Den frivillige indsats

Annonce

Ågård: Danmark er et foreningsland, og foreningsarbejde er i stor grad baseret på frivillighed. I skrivende stund har jeg netop omlagt vores hjemmeside på det lokale vandværk. Vi skal følge med tiden. GDPR-loven gjorde det nødvendigt, at få en ny platform. Her har jeg brugt nogle af de kompetencer, som jeg har erhvervet. Dels gennem mit civile job, og dels gennem foreningsarbejde andre steder. For vores vandværk er en andelsforening. En flere hundrede årig selskabsform, der sikrer medlemmerne lige indflydelse på arbejdet i foreningen. Det at drive vandforsyning er noget af det vigtigste i vores vestlige verden. Uden de klare dråber; ingen liv. I en del store byer er arbejdet overladt til virksomheder. Her er der langt fra den enkelte forbruger op til dem, der styrer i dagligdagen. Jeg finder det både godt og sikkert, at vi lokalt har ”fingeren på pulsen”, når det er vores drikkevand, det handler om.

I mit arbejde i SuperBrugsens regi er jeg også frivillig. Jeg har en stor passion for det at drive dagligvarehandel. Blandt andet har jeg plads i Coops Landsråd, et slags repræsentantskab. Her er det ejerinteresserne som kommer i spil. Jeg bruger adskillige timer året igennem, på arbejdet med at holde koncernens ledelse "til ilden". Sådan, at der til stadighed er fokus på det, vi som kunder og ejere lægger vægt på.

Det frivillige har en enorm betydning for et lokalsamfund som Ø. Starup sogn. Vi har netop fået et gevaldigt skulderklap fra Vejle kommune. Der er afsat næsten 2 millioner kroner til udvikling af vores lokale idrætshal og området omkring den. Et resultat, der kun er kommet, fordi en masse frivillige ildsjæle har brændt for, at vi følger med tiden og udvikler vores fællesskab. Flot arbejde, som der ikke kan takkes nok for. Og det er faktisk det vigtigste at gøre. At sige tak. Det er et af de største og mest effektive brændstoffer til frivilligt arbejde. Det at min indsats bliver værdsat, og jeg kan se, det gør en forskel.

Hvorfor gør vi det? Ja, der er mange motiver til at lave frivilligt arbejde. Jeg oplever, at jeg kan bruge en stor del af mine evner, som ikke kommer i spil på mit civile job. Det giver mig en tilfredshed, når ting lykkes, og andre oplever en positiv forskel. Lige nu er jeg på vej til Skrydstrup Flyvestation. Her har jeg arrangeret et besøg for nogle af mine kammerater i Kolding Motion, ”min løbeklub”. Det er en drengeaften, hvor vi skal se noget teknik, godmodigt drille hinanden og hygge os i hinandens selskab. Det giver minder, som vi senere kan dele. Min indsats har været at skabe kontakten til besøgsstedet, få samling på tropperne og sørge for en lille værtsgave. Hvis jeg oplever, at de andre hygger sig, så har jeg fået energi til næste opgave i frivillighedens tegn.

Der er sikkert mange af jer som overvejer, at gøre en frivillig indsats. Men mangler at blive spurgt. For det er ofte det, der åbner døren til foreningsarbejde. Hvis DU har nogle evner eller ressourcer, som du tænker andre kan få gavn af. Ja, så spørg om du kan gøre nytte. For det er jo ikke sikkert, at idrætsforeningen, Lokalrådet, grundejerforeningen eller et helt fjerde sted har set, at du har ”hånden oppe”. Og vi danskere er jo lidt ramt af janteloven. ”Ikke stikke næsen for langt frem” og ”Ikke tro du er noget”. Glem det. Byd ind, hvis kan se dig selv gøre en forskel.

Der vil med stor sandsynlighed blive taget godt imod dit tilbud. Hvis ikke straks, så med en god forklaring på, at du er set og der kommer opgaver til dig snart.

Jeg er netop færdig med den ”lille opgave” at skrive en klumme til Egtved-Posten. Noget jeg nyder hver gang, jeg sætter mig til tastaturet, og skriver om det, der ligger mig på sinde i dag.

Rigtig god fornøjelse med at læse ugeavisen. Det er et af vores bindeled i lokalområdet syd og vest for Vejle.

Klummeskribenten

Jan Lundsgaard, 60 år og bor i Ågård sammen med Hanne og hendes tre teenagebørn.Lokalt er han engageret i Lokalrådet, Vandværket og grundejerforening.Motionsløber; ses ofte med pandelampe på veje og stier.Elsker at fortælle den gode historie fra hverdagen, eller sætte meninger til debat.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce