Annonce
Egtved Posten

Der arbejdes hele tiden i kulisserne: På BID Egtved kerer de sig om byens fremtid

BID Egtved holdt endnu et af deres møder via onlinemøderummet på Teams, da de ikke kunne mødes fysisk på grund af coronasituationen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
I forrige uge blev årets første BID-møde afholdt i Egtved. Det skete naturligvis coronavenligt som et online-møde. Læs her, hvad der rører sig i kulisserne for byen i øjeblikket.
Annonce

Egtved: Nærmest hver måned året rundt mødes byens erhverv, butikker, foreninger og frivillige i BID-regi for at snakke om og lægge planer for, hvad der er godt for Egtved. I sidste uge mødtes de for første gang i år - på et online-møde, naturligvis, for man må jo ikke mødes i større flokke i denne her corona-tid.

Lige for en god ordens skyld er her et overblik over, hvad BID handler om:

BID står for Buisness Improvement Districts, og det er en samarbejdsmodel, hvor kommunen og alle interessenter mødes for på den måde at styrke samarbejdet, forme udviklingen og skabe events. Det var i maj 2017, at deltagerne i BID Egtved for første gang satte hinanden stævne.

BID-deltagere kan være erhvervslivet, foreningslivet, borgere og kommune.

Mikkel Niess er direktør for BID-Danmark og det er konsulent Trine Marie Laursen der faciliterer møderne.

For eksempel er det via BID, at deltagerne har igangsat eventet “Mød Egtved”, arrangeret “Sæt pris på Egtved”, lavet undersøgende forsøg med udsmykning af byen og har tildelt økonomiske BID-midler, som er uddelt af Vejle Kommune, administret af handelsforeningen til relevante arrangementer og tiltag.

Det er også på BID-møderne, at deltagerne samler trådene for byens øvrige tiltag, som for eksempel foreningslivet står bag. Det kan være tiltag som Egtvedpigens Dag og Sommerfesten.

Annonce

Året der gik

Nå, men tilbage til BID-mødet i onsdags, hvor der blev snakket om stort og småt, og der blev fulgt op på året 2020 der gik med covid-19 hængende over samfundet som en stor sort sky.

De handlende i Egtved har, ligesom i resten af landet, tydeligt kunne mærke konsekvenserne af coronakrisen i løbet af 2020, men der er også en optimisme og vilje til at kæmpe videre. Ligeledes blev der talt om stor taknemmelighed til kunderne i Egtved, fordi de er så gode til at støtte op om de handlende.

- Da vi afholdte “Sæt pris på Egtved” sidste år kunne vi virkelig mærke, at folk gerne vil os, og vi håber, de kunne mærke, at vi meget gerne vil dem, lød det blandt andet fra Hanne Karina Danielsen fra butikken Carina & Conrad.


Da vi afholdte “Sæt pris på Egtved” sidste år kunne vi virkelig mærke, at folk gerne vil os, og vi håber, de kunne mærke, at vi meget gerne vil dem

Hanne Karina Danielsen, indehaver Carina & Conrad


At hverken planlagte events som “Bedre bydel”, “Mød Egtved”, Egtvedpigens Dag, sommerfesten eller julefejringer - og meget mere til, kunne afholdes, er der ingen, som kan gøre noget ved. Alt har man måtte udskyde på grund af coronarestriktioner.

Annonce

En indbydende by

Noget man dog, og med stor deltagelse endda, kunne føre ud i livet, var at samle visionerne for Egtved i samarbejde med kommunen under “Byvision Egtved”, hvor ikke færre end 223 idéer blev behandlet.

Blandt idéerne var, at Egtved skulle være en blomstrende og indbydende by. Denne idé blev der snakket om i onsdags, for der var enighed på mødet om, at det er noget man allerede nu kan begynde at lave tiltag omkring.

I det hele taget blev der talt om, hvor vigtigt det er, at folk får lyst til at komme til Egtved og at byen byder indenfor. Derfor blev der fulgt op på tankerne om at lave større blikfang med for eksempel digital pylon og skiltning om, at der i Egtved er en handelsgade der er værd at besøge. Der blev også talt om at gøre tiltag for at gøre byens rundkørsler mere spændende.

At der langs Aftensang er tomme butikslokaler at se, blev der også talt om, og derfor igangsættes nu tiltag der kan være med til at lave om på det. (Mere herom kan læses i avisen senere i år, red.)

Annonce

Tre store jubilæer

Året 2021 byder i Egtved på ikke færre end tre store jubilæer; 100-året for fundet af Egtvedpigen, 100 års jubilæum hos Egtved Idrætsforening og hold så lige fast… Egtved Skoles 300-års jubilæum. Disse tre jubilæer blev naturligvis omtalt på BID-mødet, og der blev lagt op til, at hvis der var nogen form for brug for hjælp og opbakning, så ville man i BID-regi naturligvis meget gerne bidrage.

Stort og småt finder altid sin vej til BID-Egtved. Her fik du, kære læser, et indtryk af, hvad der rører sig for tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

20 år med mode og mennesker

Egtved Posten

Udstiller i kommunens kantine

Egtved Posten

Vi mangler deltidsbrandmænd

Egtved Posten

Klumme: Lyset er på vej

Annonce