Annonce
Egtved Posten

Der lægges op til nyt liv: Egtved står klar med lokaler til nye handlende

I Egtved ser man konstruktivt på muligheden for at fylde byens tomme butikslokaler med nyt liv. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Egtved Handelsforening slår et slag for byens mange muligheder for nye handlende, og idéer er der nok af.

Egtved: Egtved: Hvis nogen skulle sige, at Egtved står stille, så ville det være langt fra sandheden. Udover et fantastisk foreningsliv, skole- og fritidsliv og ikke mindst et godt sammenhold og vilje til at udvikle byen, hvilket det seneste års arbejde med den nye byvision for Egtved kan bevidne, er der også gang i handelslivet.

I 2020 gjorde Dan Mejsner indtog i byen og åbnede Egtveds nye bager med moderne surdejsbrød og mange andre gode sager. Røgeriet er kommet godt igen efter en kort nedlukning og bolsjebutikken “Stines Bolsjer” åbnede i Egtved Centret.

For ABC Lavpris og SuperBrugsen går salget også forrygende, og blandt detailhandlen i Egtved, har mange klaret sig igennem coronakrisen til nu, med for eksempel nethandel og click and collect.

Her er en hel frisørsalon på 135 kvadratmeter til leje. Og ja, det ville da være perfekt for en ny frisør at flytte ind her. Men egentligt er det kun fantasien der sætter grænser. Her kan jo være meget forskelligt, for eksempel en malerbutik eller noget med “repair”, altså en systue eller lignende. Og så er faciliteterne rigtigt gode og der er nogle gode baglokaler til lejemålet. Og så er det her en god beliggenhed sammen med for eksempel en tandlæge og “Nyt Syn”. Det er også en speciel bygning man er i her. Den fik Vejle-prisen i 2007, som er Vejle Kommunes arkitekturpris. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Egtved Apotek har behov for at udvide og vil gøre sig mere synlig i bybilledet, og har derfor købt den gamle Faktabygning, som apoteket flytter ind i - i løbet af 2021.

Det samme gælder for Butik Baggården, som snart flytter teltpælene fra Egtved Centret til Aftensang 24.

Annonce

Står ikke stille

Jo, der er bevægelse i Egtved. En bevægelse, som Egtved Handelsforening har et ønske om bliver ved med at ske - og måske endda kan tage til. Derfor har de nu smøget ærmerne endnu længere op og er gået i gang med at indbyde flere til at være en del af en handelsby, der gerne vil være med på noderne, og ikke mindst, gerne vil være mangfoldig og opfylde borgernes behov.

I tilknytning til Boutique Dorthe er to lejemål ledige på henholdsvis 87 og 140 kvadratmeter. Og mulighederne er mange. Dorthe Sommerlund har nogle idéer: Det kunne for eksempel være, at nogle kunne have lyst til at åbne en reolsalgsbutik, eller måske noget med textilsalg, eller en frisør, en kosmetolog eller lignende. Og hvis der er interesse for det, kan man holde åbent mellem butikken på 140 kvadratmeter og ind til min tøjbutik, hvilket kunne give et godt flow af kunder. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Vi har set lidt på, hvad Egtved godt kunne bruge - både noget mere af - og noget nyt. For eksempel er der rige muligheder for at lave nogle kombi-butikker, hvor flere slår sig sammen og deler huslejen. Jeg kender også til butikker her i byen, som er åbne for at huse pop-up-butikker eller måske nogle der kunne tænke sig at leje et lille område af en butik, lyder det fra Dorthe Sommerlund, formand for Egtved Handelsforening.


Vi har set lidt på, hvad Egtved godt kunne bruge - både noget mere af - og noget nyt

Dorthe Sommerlund, formand for Egtved Handelsforening


Og hun fortsætter:

- Og sådan helt konkret, har vi bemærket, at Egtved for eksempel mangler en cykelbutik med tilhørende cykelværksted, en elektronikbutik med både salg og reparation, et sted, hvor man kan købe tonere og papir til printere, en lille sybutik, hvor man for eksempel kan få syet lynlåse, knapper og den slags på.

Og Dorthe Sommerlund har flere forslag fra baglandet:

Egtved Centret råder over mange kvadratmeter, og mulighederne er ifølge Conny Albers mangfoldige. Måske kunne her være en cykelbutik eller måske en selvstændig coach?  Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Nogle snakker også om, at Egtved godt kunne bruge noget som en “Kop & Kande”-butik, og for eksempel en materialist, hvor man kan købe kosmetik og lignende. Jo, vi har mange tanker og idéer her i Egtved - og ikke mindst behov. Og samtidig kan jeg da fortælle, at vi har et godt sammenhold her i Egtved som handlende og vi har for eksempel et godt samarbejde via BID Egtved, hvor vi også snakker sammen med foreningslivet om at skabe liv i Egtved.

Følgende lokaler og muligheder står åbne for nyt liv

  • Aftensang 8 D: 87 kvadratmeter butikslokale
  • Aftensang 8 C: 140 kvadratmeter

Kontakt Dorthe Sommerlund - sommerlund68@gmail.com - mobil 40211917

  • Egtved Centret, Aftensang 10

Her er flere lejemål, herunder blandt andet butikslokaler på henholdsvis 319, 125 og 70 kvadratmeter.

Kontakt Conny Albers - mail@massage-rygterapi.dk - mobil 23459107

  • Aftensang 36: 135 kvadratmeter butikslokale/baglokaler

Kontakt Arne Tegllund - arne.tegllund@gmail.dk - mobil 40425517

  • Nydamsvej 9: 2699 kvadratmeter lager og produktionslokaler

Kontakt Mikael Mortensen - mobil 40251822

På Aftensang 24, hvor Butik Baggården flytter ind i foråret, er der også mulighed for at åbne en butik i butikken - eller lave pop-up-butik.

Skulle der være brug for at høre om Egtved Handelsforening, kan man ringe til Dorthe Sommerlund, mobil 40211917.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Søger unge frivillige

Egtved Posten

Havde alt for mange på venteliste

Egtved Posten

Klumme: Bøgernes verden

Egtved Posten

Teenager i coronatid

Annonce