Annonce
Egtved Posten

Det er der ikke mange, som kan bryste sig med: Michael og Malene har modtaget 40-års stjerner

Parret Malene og Michael Møller har begge modtaget 40-års stjerner for trofast at have været en del af spejderlivet. Foto: Mette Mørk
Malene og Michael er inkarnerede spejdermennesker, og begge har modtaget stjerner for intet mindre end 40 år “i tjenesten”.
Annonce

Ågård: Det er ikke hver dag, at man bliver begavet med en stjerne, og slet ikke en stjerne der fortæller, at man i 40 år har været en trofast del af et større fællesskab, nemlig spejderbevægelsen. Lige så særligt er det, når både mand og kone, dog med et års mellemrum, kan bryste sig med sådanne udmærkelser.

5. september var det Malene Brinch Møllers tur til at modtage 40-års stjerne som spejder. For et år siden modtog hendes mand, Michael Møller, også en sådan stjerne. Privatfoto

Sådan er det for 48-årige Malene Brinch Møller og 49-årige Michael Møller. Begge har nemlig modtaget disse stjerner, som man modtager, hvis man har været en del af spejderbevægelsen 40 år.

Annonce

En hel spejderfamilie

- Michael modtog stjernen sidste år, og så var det min tur til at modtage den her i september. Vi har hørt reaktioner fra mange omkring os, som synes, at det er noget af en usædvanlig præstation, fortæller Malene Brinch Møller. Men ægteparret er ikke alene om, at dele glæden ved at spejderlivet. Sammen har de fire sønner, Sebastian, Gregers, Willads og Asmus, og de er alle, lige som far og mor, en del af “KFUM Spejderne Øster Starup- Vester Nebel Gruppen”.


Det er en livsstil for os at være spejdere. For eksempel laver vi lige så meget mad over bål, som inde i køkkenet herhjemme. Ja, jeg vil ligefrem sige, at vi nok egentligt laver mere udenfor end indenfor, og man kan nok godt kalde os for “bålnørder”,

Malene Brinch Møller


- Det er en livsstil for os at være spejdere. For eksempel laver vi lige så meget mad over bål, som inde i køkkenet herhjemme. Ja, jeg vil ligefrem sige, at vi nok egentligt laver mere udenfor end indenfor, og man kan nok godt kalde os for “bålnørder”, lyder det med et skævt smil fra Malene Brinch Møller, der videre forklarer, at udelivet med den friske luft og de mange sociale aspekter, der er ved at være spejder, er noget som hele familien nærmest er blevet afhængig af.

Annonce

Spejder for altid

- Da jeg gik i folkeskole kom der en dag en dame, Kirsten Nebel, ind i klassen og fortalte om, hvordan det var at være spejder. Hun stod der med sin grønne skjorte og tørklæde på, og jeg kan huske, at jeg undrede mig noget over, hvad det da var for noget. Men jeg tog til spejder efterfølgende, og så er jeg blevet ved lige siden da. Det var i august 1980, fortæller Malene Møller.

Malene Brinch Møller har modtaget 40-års stjerne som spejder. Privatfoto

Også Michael Møller husker tydeligt sine første år som spejder, men især også, at han sammen med blandt andet sin far var med til at bygge spejderhytten “Løvehulen” i Vester Nebel for godt 30 år siden.

Det er også i “Løvehulen”, at Michael, Malene og deres fire sønner nu holder til og bruger massevis af timer i selskab med de øvrige spejdere.

Nu er der gået 40 år med livet som spejdere, og ja, for Michael Møller er det 41 år, og alt tyder på, at det for ægteparret er en inkarneret del af deres identiteter, og altid vil være det.

Annonce

Særlige oplevelser

Til spørgsmålet om, hvad der har været de største oplevelser i deres tid som spejdere til nu, svarer de:

- For mig har det største været, når jeg har været en del af de store korpslejre i for eksempel 2012 og 2017. Bare dét, når mange mennesker er samlet ved det store lejrbål og at føle, at man er en del af et stort fællesskab… Det er bare fantastisk, siger Malene Møller.

Og for mig var det min første korpslejr i Frederikshavn i 1985, og så har det altid været noget særligt for mig med vores særlige årlige “kærreture” i truppen, lyder det fra Michael Møller.

Fælles for dem begge er, at spejderlivet er synonym med friluftslivet, sammenholdet, de sociale forbindelser i både Danmark og Internationalt, og så nyder de at kunne dele deres passion for livet med deres fire sønner.

Til dagligt arbejder Malene Møller som salgs- og indkøbsassistent hos “55 Grader Nord” (som sælger spejder- og fritidsudstyr, red.), og Michael Møller er ortopædisk håndskomager i Kolding i familievirksomheden “Møller Specialsko”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Corona-aflysninger på stribe

Annonce