Annonce
Egtved Posten

Det er hvad der lander i Egtved: Fem nye piger til at byde velkommen og en velkendt skulptur med nyt liv

Søndag 4. oktober bliver Egtved beriget med fem Egtvedpigefigurer der skal byde velkommen ved byens indfaldsveje. Foto: Heidi Søgaard Sloth
Snart bliver Egtved beriget med fem Egtvedpigefigurer og en Robert Jacobsen-skulptur, som netop er blevet renoveret. Søndag 4. oktober er der afsløring på det hele.

Egtved: Når vi lander på dagen, søndag 4. oktober, bliver det for Egtveds vedkommende med hele to afsløringer på dagsordenen af noget, som ganske sikkert vil være en del af byen langt ud i fremtiden. Begge figurer har stærke tilknytninger til Egtved og er med til at danne byens identitet.

Først på dagen vil det komme til at handle om fem nye Egtvedpigefigurer, udskåret i jern. Disse fem piger bliver placeret ved Egtveds indfaldsveje, så de kan byde alle forbipasserende velkommen.

Egtvedpigens venner står bag

- Det er kulminationen af en idé, som udsprang i Egtved Udviklingsråd for to et halvt år siden. Her var ønsket, at byens borgere og besøgende ikke skulle være i tvivl om, at her er Egtvedpigens by, skriver Egtvedpigens Venner i en pressemeddelelse.

Videre fortæller foreningen også, at de fra Vejle kommune har mødt stor velvilje til, at projektet kunne lykkes. Først ved godkendelse af figuren, placeringerne af den og sidst, men ikke mindst, en økonomisk håndsrækning. Derudover har Sydbank også bidraget til projektet.


Det er kulminationen af en idé, som udsprang i Egtved Udviklingsråd for to et halvt år siden. Her var ønsket, at byens borgere og besøgende ikke skulle være i tvivl om, at her er Egtvedpigens by

Egtvedpigens Venner


Egtvedpigefiguren er tegnet af Heidi Søgaard Sloth og i forhold til fremstillingen af figuren, har Egtvedpigens Venner arbejdet sammen med Verners Maskinfabrik.

- Vi har haft et fantastisk samarbejde med Verners Maskinfabrik i Vester Nebel, der har skåret figuren af Egtvedpigen ud, og ligeledes har vi haft et fantastisk samarbejde med Entreprenør Henning Have A/S, som har støbt fundamenterne og sørget for opsætningen figurerne, skriver Egtvedpigens Venner.

Annonce

La Pirouette

Siden 1998 har Robert Jacobsens skulptur “La Pirouette” levet sit helt eget liv på torvet ved Kirkevej og Vestergade, men i forbindelse med, at foreningen Robert Jacobsens Venner gennem de senere par år har arbejdet på at opbygge et univers af og om Robert Jacobsen ved Roberthus, har det været et ønske at forene denne dansende skulptur med den øvrige samling, som foreningen er i gang med at opbygge.

Sådan så "La Pirouette" ud da den stod på torvet ved Kirkegade og Vestergade. Nu er den blevet nyistandsat og skal den have nyt hjem ved Roberthus. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Det har været Robert Jacobsens Venners ønske, lige siden foreningen startede, at "La Pirouette" skulle flytte op foran Roberthus, og nu går det ønske i opfyldelse, sagde foreningens formand, Ingeborg Matthesen til avisen, da “La Pirouette” i august nænsomt blev fjernet fra sin plads gennem 22 år for at blive transporteret til virksomheden Dalbo i Bindeballe, der nu har renoveret og malet skulpturen.

Annonce

To afsløringer

Det bliver borgmester Jens Ejner Christensen (V) der afslører Egtvedpigefiguren på hjørnet af Ribevej og Tybovej klokken 10 søndag 4. oktober, herefter vil formand for Egtved Udviklingsråd, Inger Pabst, fortælle om optakten til hele processen og senere vil formanden for Egtvedpigens Venner, Helle Wiese, fortælle om tilblivelsen til disse fem piger i jern.

Egtvedpigens Venner vil være vært ved en lille forfriskning efter afsløringen, hvorefter man klokken 11 kan overvære afsløringen af “La Pirouette” ved Roberthus, hvor Maria Jacobsen afslører den nyrenoverede skulptur på den nye fremtidige plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Egtved Posten

Krolfklub klar til sæsonstart

Annonce