Annonce
Egtved Posten

Det kimer nu til julefest: 29 julegudstjenester med begrænsede pladser

I Egtved Kirke er der plads til 56 personer efter de gældende coronaregler, så her afholder de fem korte gudstjenester den 24. december. Adgangskort fås på kirkegårdskontoret i uge 51. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Der bliver afholdt mellem to og fem julegudstjenester i hvert sogn i Egtved og omegn. Alligevel bliver der rift om pladserne.
Annonce

Egtved og omegn: Julen er traditionernes fest, men corona spænder ben for den traditionsrige julegudstjeneste, som er med til at starte julefesten i mange familier. Kirkerne har plads til omkring en fjerdel af, hvor mange der plejer at komme til julegudstjenesterne.

Derfor har de tænkt ud af boksene i alle sognene. I mange kirker vælger de at afholde flere, kortere gudstjenester - som i Egtved og Vester Nebel, hvor der afholdes henholdsvis fem og syv gudstjenester af 20 minutters varighed.

Andre vælger at holde fast i den traditionelle julegudstjeneste. Og så tilbydes der både børnevenlige gudstjenester og en enkelt midnatsgudstjeneste.

Selvom det kimer til ekstra mange julefester, så flest mulige borgere kan holde fast i traditionen, så er der stadig begrænsede pladser. Og der er forskel på, hvordan pladserne tildeles - og hvornår. Her får du et overblik over, hvornår der afholdes julegudstjeneste i din kirke, og hvordan pladserne tildeles.

En ting er dog fælles for alle gudstjenester: De, der deltager i gudstjenesterne, skal bære mundbind, når de går til og fra bænken.

1 Balle valgmenighed

Balle valgmenighed afholder julegudstjenester klokken 14.00 og klokken 16.00.

Der er plads til 70 personer i kirken til hver gudstjeneste, og der plejer at komme langt flere i kirke juleaften. Derfor skal man reservere plads til gudstjenesten.

Vil man deltage i gudstjenesten, skal man møde op i kirkehuset tirsdag den 15.december kl. 16-17 og torsdag den 17. december kl.15-16 for at reservere plads.

2 Bredsten Kirke

I Bredsten Kirke afholdes der traditionel julegudstjeneste klokken 13.00 og igen klokken 15.00.

Der er plads til maksimalt 60 personer, og de pladser tildeles efter først til mølle-princippet.

- Vi er bange for, at folk ikke får meldt afbud, når det er gratis billetter, siger sognepræst Mette Rousing Bjerrum.

3 Egtved Kirke

Efter gældende coronaregler er der plads til 56 deltagere ved en gudstjeneste i Egtved Kirke.

Derfor har Egtved Kirke valgt at afholde fem korte gudstjenester af 20-25 minutters varighed.

Gudstjenesterne afholdes hver time fra klokken 11.00 til og med klokken 15.00 - og man skal have adgangskort for at kunne deltage. Adgangskort udleveres på kirkegårdskontoret fra mandag de 14.december til torsdag den 17.december mellem klokken 11.00 og 18.00.

4 Jerlev Kirke

Jerlev Kirke

I Jerlev Kirke bliver der afholdt to små juleandagter. Den første starter klokken 15.30, og den sidste starter klokken 16.15. Det er provst Dorte Volck Paulsen, der holder de to forkortede gudstjenester.

Menighedsrådet har valgt, at pladserne i kirken fordeles efter først-til-mølle princippet.

5 Nørup Kirke

Julegudstjenesten vil blive afholdt i Nørup hallen, hvor der er plads til flere end i kirken.

- Det er under forudsætning af, at de nuværende forsamlingsbetingelser for kirker er gældende den 24. december, oplyser sognepræst Heinrich W. Pedersen.

Der er gudstjeneste klokken 11 og klokken 14.00.

6 Randbøl Kirke

Julegudstjenesten vil blive afholdt i Vandel hallen, hvor der er plads til flere end i kirken.

- Det er under forudsætning af, at de nuværende forsamlingsbetingelser for kirker er gældende den 24. december, oplyser sognepræst Heinrich W. Pedersen, som samarbejder med Randbøl kirkes sognepræst, Christina Munk Storm.

Der er gudstjeneste klokken 11 og klokken 14.00.

7 Vester Nebel Kirke

I Vester Nebel Kirke har de valgt at afholde syv gudstjenester af 20 minutters varighed.

Sognepræst Dennis Voss Stensgaard starter klokken 11.20. Der er 20 minutter mellem hver gudstjeneste. Sidste gudstjeneste starter klokken 15.20.

Tilmeldingen til gudstjenesterne startede 1.december. Allerede nu er mindst tre gudstjenester fuldt bookede. Tilmelding på 28507208

8 Vorbasse Kirke

I Vorbasse er der mulighed for at få plads til fire gudstjenester - i Vorbasse Kirke klokken 11, klokken 14 og klokken 16.30 og i Skjoldbjerg Kirke klokken 15.15. Der er plads til henholdsvis cirka 60 og cirka 50 i de to kirker - det afhænger af, hvordan man tilmelder sig, oplyser sognepræst Susanne Østbjerg Kargo. Familier må nemlig sidde tættere sammen.

For at deltage skal man tilmelde sig - og det gør man via email på vorbassekirke@gmail.com

Gudstjenesten klokken 14.00 i Vorbasse Kirke vil desuden blive vist på storskærm i sognehuset.

9 Ødsted Kirke

I Ødsted Kirke bliver der afholdt tre små juleandagter. Den første starter klokken 13.00, og den næste starter klokken 13.45 og den sidste klokken 14.30. Det er provst Dorte Volck Poulsen, der afholder de tre forkortede gudstjenester.

Menighedsrådet har valgt, at pladserne i kirken fordeles efter først-til-mølle princippet.

10 Øster Starup Kirke

I Øster Starup Kirke afholdes der tre gudstjenester den 24. december.

Første gudstjeneste er klokken 10.00 - og det er en 'mens vi venter'-gudstjeneste primært for børn. Klokken 13.30 og 14.45 afholdes en mere traditionel gudstjeneste.

Der er plads til 50 personer per gudstjeneste - og for at undgå at folk står i kø, er der indført billetsystem. Billetterne blev uddelt i forlængelse af gudstjenesten søndag den 6.december.

Ikke afsatte billetter fås hos menighedsrådsmedlem Søren Aamand på telefon 31 51 71 60.

11 Ågård Frimenighedskirke

Ågård Frimenighedskirke. Privatfoto

Den 24. december afholdes gudstjeneste for børnefamilier klokken 10, traditionel julegudstjeneste klokken 14.00 og 15.30 samt en midnatsgudstjeneste klokken 23.30. Der er plads til 42 personer ved de tre første gudstjenester, mens der er plads til 84 personer til den sidste, da der ikke synges. Plads bookes online på menighedens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Stor fejring må vente

Egtved Posten

Hjælp med at opklare mysteriet

Egtved Posten

Klumme: Årets knald?

Egtved Posten

Klumme: Drømme

Annonce