Annonce
Egtved Posten

Det vælter ind med idéer og visioner til Egtveds fremtid

Et forslag fra Inger Pabst fra Egtved lyder således: "Jeg drømmer om, at Skærsø kan udvikles til et søbad. Her mødes man til en kold dukkeret en varm sommerdag. Her mødes de unge mennesker en varm sommeraften og springer i det rene vand. Ved søen er der et pænt toilet, shelters, borde, bænke og steder til bål. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
På hjemmeside om byvision for Egtved er der indtil nu blevet indgivet 78 forslag til, hvilken retning Egtved skal tage.

Egtved: - Det er faktisk ret flot, at der er kommet så mange forslag ind, og så er der endda tid til at komme med endnu flere på hjemmesiden frem til 1. november, lyder det fra Frederik Friborg Nielsen, der er projektudvikler i Teknik & Miljø, Vejle Kommune.

Det er tiden, hvor det indledende arbejde i forhold til at udarbejde en ny byvision er gået i gang. I september inviterede Vejle Kommune til det første opstartsmøde og siden da har alle borgere på Vejle Kommunes hjemmeside for byvisioner under “Byvision Egtved” kunnet indtaste deres visioner, og altså kan det stadig.

Variantionen af indkomne idéer er stor, men blandt visionerne er naturen et af de helt store temaer sammen med bronzealderen, motion, fællesskab og dét, at man skal have det godt. Illustration: Screendump fra hjemmeside om byvision for Egtved, Vejle Kommunes hjemmeside.

I skrivende stund er der tikket intet mindre end 78 forslag ind på hjemmesiden, hvilket ifølge Frederik Friborg Nielsen er et imponerende antal, dog er det ikke noget der undrer ham.

Annonce

- Jamen i Egtved er folk bare engagerede, man er slet ikke i tvivl om, at de støtter op om de tiltag der gøres, for det gør de altid, konstaterer han.

Natur, bronzealder og motion

Blandt de indtil nu indkomne idéer til byvisionen for Egtved er tendensen, at der er meget fokus på, at Egtved i endnu højere grad skal være en by, hvis identitet skal bunde i bronzealderen med Egtvedpigen i front, men også naturen spiller en stor rolle for mange, ligesom motion og fællesskab er noget af det der optager mange.

Nogle af de indkomne idéer på hjemmesiden er af lavpraktiske karakterer, som for eksempel, at der skal være en lille bro ved Nydam, et søbad ved Skærsø og en cykelsti på Aftensang. Andre idéer rækker længere ud i tiden og er mere overordnede, som branding af Egtved by som Egtvedpigens by, en ny helhedsplan for Dalgade, Søndergade og Vestergade og at Egtved skal vækste som en by i balance.

Annonce

I Egtved skal man have det godt

Blandt de indkomne idéer var også et forslag fra Ole Møller, der er tilflytter til Egtved. Han skriver blandt andet, at han drømmer om, at Egtved markedsføres som et sted, hvor krop og sjæl har det godt, hvilket kan opleves ved, at byen har en særlig stemning, eller ved cykel- eller vandreture i naturen.

“Jeg er faldet pladask for byen, og ser Egtved som et område der kan kendes for sin skønhed og idyl, og hvor man flytter til, eller besøger, fordi man ønsker at komme i kontakt med de gode ting i livet.

Om det er cykelture i kategoriserede stigninger, eller vandreture på de mange ruter - eller blot ønsket om at opleve hvordan et ægte pusterum uden et massivt menneskemylder føles.

I Egtved smiler folk til hinanden i supermarkedet, og byen indeholder noget særligt som skabes og lever grundet de mange venlige og engagerede mennesker som bor her”, skriver Ole Møller blandt andet.

Man kan læse alle idéerne fra borgerne fra Egtved-egnen via linket her: https://vejle.citizenlab.co/da-DK/projects/byvision-egtved-1/process - og det er også her, man selv kan nå at gå til tasterne og bidrage med endnu flere visioner for Egtved.

Tidsplan for byvisionen

1. Opstartsmøde (blev afviklet 8. september)

2. Egtvedborgerne indsender idéer / fremtidsscenarier

3. Idéerne samles til en række udviklingsretninger for Egtved

4. Byvisionsmøde 24. november, hvor Egtved-borgerne vælger en udviklingsretning

5. Udkast til Byvision Egtved

6. Egtvedborgerne giver feedback på udkast til byvisionen

7. Byvisionen opdateres

8. Godkendelse i byrådet

9. Handlingsplaner og igangsættelse af projekter

Det er muligt frem til 1. november at indgive sine idéer på hjemmesiden

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Klumme: Bagsiden af medaljen

Annonce