Annonce
Egtved Posten

Dorthes Mobilfrisør: Jeg har genfundet passionen for mit fag

Dorthe Pedersen er nystartet med virksomheden Dorthes Mobilfrisør. Nu har hun fundet en ny passion for sit fag. Footo: Christina Møgelvang Mosegaard
Dorthe Pedersen fra Vester Nebel har arbejdet som frisør i salon i 20 år. Nu er hun startet som selvstændig, hvor hun i stedet for at tage imod kunderne i en salon, kører ud til kunderne. Og det har givet hende helt nye værdier i hverdagen.
Annonce

Vester Nebel: Hver dag pakker den 39-årige Dorthe Pedersen sin sølvgrå Citroen med en sadelstol og en stor rygsæk fyldt med alt, hvad en frisør har brug for, inden hun drager ud til nær og fjern for at ordne kundernes hår.

Hun startede som frisørelev i 1997 og blev udlært i november 2001, hvor hun alle årene har været ansat i frisørsaloner, herunder i Centersalonen i Egtved gennem flere år og i en salon i Kolding. Dorthe Pedersen har altid været glad for at være frisør, de seneste år har det dog været hårdt for hendes fødder, hvilket var medvirkende til, at hun bestemte sig for, at hun måtte sadle og finde nye veje.

- Det her er en helt ny måde at være frisør på for mig, og jeg er allerede rigtigt glad for det, lyder det fra Dorthe Pedersen, der ikke blot kan konstatere, at den nye arbejdsform er godt for hendes fødder, men også er helt fantastisk rent menneskeligt.

Hver eneste dag er det et eventyr at komme ud til kunderne, og så er jeg bare enormt taknemmelig for alt det jeg får tilbage derude.

Dorthe Pedersen, indehaver af Dorthes Mobilfrisør

Annonce

Et nyt eventyr hver dag

Hver eneste dag, når Dorthe Pedersen starter bilen, ved hun, at nye steder og mennesker venter rundt omkring, især på Vejle-, Fredericia- og Kolding Egnen.

- Hver eneste dag er det et eventyr at komme ud til kunderne, og så er jeg bare enormt taknemmelig for alt det jeg får tilbage derude, siger Dorthe Pedersen.

Hun forklarer, at det er en helt ny følelse at komme ud til kunderne i deres egne omgivelser, frem for, at de kommer i salonen hos hende. Og hun fortæller ligeledes, at hun bliver budt velkommen med åbne arme, hvor nogle endda byder på en kop kaffe.

- Det plejer jo altid at være mig der byder kunderne på kaffe, men nu er det omvendt. Det har jeg lige skullet vænne mig til, men, hvor er det bare hyggeligt. Det skal selvfølgelig ikke være sådan, at man skal føle, at det er noget man skal gøre, for det forventer jeg slet ikke, siger Dorthe Pedersen.

Ud over den varme velkomst hun får ude blandt kunderne, er der også noget helt andet, der gør, at Dorthe Pedersen føler, at hendes job har fået en helt ny værdi.

- Håret betyder meget for de fleste. Det er en vigtig del af den man er. Derfor er det bare så dejligt, når jeg kan se, at smilet breder sig efter jeg har ordnet kundernes hår og dermed har gjort en positiv forskel for dem, fortæller hun.

Annonce

Lige fra børnefamilier til sygehuse

Der er mange som kan nyde godt af, at en mobilfrisør, som Dorthe Pedersen kommer til dem dér, hvor de er. Herunder blandt andet gravide, børnefamilier, handicappede, ældre i eget hjem, sygdomsramte eller private, der foretrækker at blive klippet i vante og trygge omgivelser.

Dorthes Mobilfrisør har også opgaver på blandt andet Vejle Sygehus.

- Det er bare vildt givende, når man kan gøre en forskel for nogle, som for eksempel ligger og er syge i længere tid. Jeg kan se, hvordan det gør dem glade og, hvordan de føler sig friskere, når håret lige bliver frisket op, konstaterer Dorthe Pedersen.

- Håret betyder meget for de fleste. Det er en vigtig del af den man er. Derfor er det bare så dejligt, når jeg kan se, at smilet breder sig efter jeg har ordnet kundernes hår og dermed har gjort en positiv forskel for dem, fortæller hun.

Dorthe Pedersen er nystartet med virksomheden Dorthes Mobilfrisør. Nu har hun fundet en ny passion for sit fag. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Fundet passionen tilbage

Det, at Dorthe har fået en meget mere varieret arbejdsdag, og at hun hver dag kan køre ud på nye eventyr hos kunderne, hvor hun kan gøre en positiv forskel og møde dem i deres vante omgivelser, har gjort at hun har fundet en helt ny passion for sit fag.

- Det jeg gør nu giver god mening, og så kan jeg samtidig rigtig godt lide friheden ved at være selvstændig, lyder det afsluttende fra Dorthe Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce