Annonce
Egtved Posten

Drop ensomheden: Dansant Vejle inviterer til socialt samvær

Dræsinebanden er et af de navne, Dansant Vejle gerne vil tilbyde en eftermiddag i selskab med.  Arkivfoto
Dansant inviterer til søndage med dansk musik og foredrag. Det sociale samvær er det ekstra krydderi.

Vejle/Bredsten/Egtved: Dansant Vejle sætter nu aktivt ind i bekæmpelsen mod ensomhed.

- Ingen skal sidde alene, altså med mindre de selv ønsker det. Og det skal de da slet ikke, når vi hjertens gerne vil have dem med i vores fællesskab, siger formanden for Dansant Vejle, Kirsten Mejborn.

Dansant har siden 2009 været aktive i kulturlivet i Vejle Kommune og har allerede mange gæster fra målgruppen +60, der deltager i de dansearrangementer, koncerter og foredrag, som foreningen står bag i henholdsvis Restaurant Skyttehuset, på Bredehus og Egtved Forsamlingshus.

- Allerede sidste år blev der fra offentligheden sat fokus på ensomheden, og bestyrelsen besluttede dengang at bakke op omkring projektet. Vi har altid haft fokus på de gæster, der kommer alene. Er der flere til et arrangement, placerer vi dem sammen og helst ved et bord, hvor vi ved, at de andre ved bordet vil tage initiativ til kontakt. Er der kun en enkelt deltager der kommer alene, bliver vedkommende placeret ved bestyrelsesbordet, siger Kirsten Mejborn.

Kirsten Mejborn, formand for Dansant Vejle, er klar med et nyt initiativ. Søndags-arrangementer, der blandt andet henvender sig til ensomme ældre. Privatfoto

Brug for en hånd

Formanden har gennem årene erfaret, at nogen har brug for en hjælpende hånd til at komme ud blandt andre.

- Den hånd, rækker vi gerne ud ved at hjælpe med at skabe nye relationer og dermed forhåbentligt bidrage til mere livskvalitet, siger Kirsten Mejborn.

Dansant Vejle har fået en økonomiske håndsrækning af  Vejle Kommunes seniorudvalg.

- De penge har vi valgt at bruge på arrangementer, der holdes søndage om eftermiddagen. Antallet af arrangementer afhænger af, hvor langt midlerne rækker, siger Kirsten Mejborn.

Annonce

Kendte, lokale navne

Søndagene bliver eftermiddage med kendte, lokale navne, blandt Vejle-duoen Kisser og Søren, som lige inden nedlukningen udgav deres 30 års jubilæums-CD, og vejlenseren Carsten Bo Henriksen med sit kendte syng-med-arrangement.

Dansant Vejle vil også gerne byde velkommen til Anders Mikkelsen og Svend Erik Larsen, der vil underholde med folkemusik, Inge Marie, Dræsinebanden, Bo Young - Jodle Birgers søn, Henning Vad - den syngende post, Michael Winkler - Gustav Winklers søn, Leif Ernstsen og Bente Kure, der underholder med Jeppe Åkjærs sange, og en foredragsaften med Stefan G. Rasmussen, der fortæller om sit flystyrt.

- Vi har de nævnte arrangementer i støbeskeen. Nu mangler vi bare datoen, hvor det er tilladt at afholde dem, siger Kirsten Mejborn.

I takt med at datoerne bliver en realitet, slår foreningen dem op på deres hjemmeside www.dansant-vejle.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Egtved Posten

Krolfklub klar til sæsonstart

Annonce