Annonce
Egtved Posten

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Niels Damgård og Ellen Susanne Baldus har delt det fælles værksted op i hver deres halvdele. De arbejder godt - både sammen og hver for sig. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Kunstnerne Ellen Susanne Baldus og Niels Damgård er gået sammen om Vejle-egnens nye udstillingssted og atelier på en bakketop - i en staldbygning, ikke så langt fra Jerlev.

Jerlev/Højen: Med vidt udsyn til marker, træer og den høje himmel, ligger en nedlagt staldbygning. Dyrene, som engang boede her, er væk. I stedet er et nyt liv opstået. To etablerede Vejle-kunstnere er flyttet ind. Sammen driver de her udstillingssted og atelier.

- Vi manglede begge et sted at være og have egne værksteder. Egentligt var vi en del af kunstnerhuset Toldboden i Vejle, men det blev jo lukket ned, så nu har vi to fundet sammen her, lyder det fra grafiker Ellen Susanne Baldus og billedkunstner Niels Damgård.

Ved trykpressen er Ellen Susanne Baldus altid i proces med sine værker.. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

De har forinden spenderet timevis på at sætte deres fælles værksted i stand, og nu er her skabt en varm, hyggelig og inspirerende atmosfære med staffelier, trykpresser, arbejdsborde, reoler og spændende kunst på væggene. I værkstedet er et fint lille vindue med udsyn til marker og natur. Her er en særlig ro, men det mærkes også, at her arbejdes seriøst med kunsten og med håndværket.

Annonce
Udstillingsområdet i stalden er rummelig og rustik. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Her er dejligt at være, og det fungerer rigtigt godt, vi to imellem. Der er både plads til, at man kan arbejde koncentreret i sin helt egen verden, og til at vi kan sparre med hinanden, fortæller de to kunstnere.

Udstillingssted

I stalden finder man mere end et varmt og hyggeligt værksted. For i en lidt mere rå del af bygningen, som er rumdelt med store skibssejl, kan man begive sig ind i en verden af blandt andet dragende hundeportrætter og store grafiske værker, hvor sanseligheden i naturens væsen lever på papir. Her er også værker af fladtrykte dåser og landskabsmalerier.

Niels Damgård - fuld koncentreret om at skabe linoleumssnit. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Det er bare perfekt, at vi nu har mulighed for i perioder at kunne råde over det her rum, hvor vi løbende kan arrangere udstillinger. Vi er ret privilegerede, konstaterer Ellen Susanne Baldus og Niels Damgård.

Begge kunstnere er også stadig at finde rundt i det ganske land, og til tider internationalt, med deres værker, men nu har de et sted, hvor de både kan arbejde koncentreret med kunsten og vælge at vise den frem.

Atelier- og udstillingsstedet er beliggende på Horstedvej 18.

Ellen Susanne Baldus og Niels Damgård

Udover at være fælles om det nye atelier- og udstillingssted i Højen, har Ellen Susanne Baldus og Niels Damgård også deres ugentlige gang i Grafisk Værksted Vejle, hvor Ellen Susanne Baldus for øvrigt er formand for bestyrelsen.

Ellen Susanne Baldus arbejder primært med træsnit i store formater. Hun er uddannet grafiker fra Aarhus Kunstakademi, og har en pædagogisk diplomgrad i billedkunst. Hun har også deltaget i Nordisk Kursus i Billedkunst i Finland og er uddannet lærer i billedkunst og musik. Desuden er hun medlem af Fyns Grafiske Værksted og Billedkunstnernes Forbund (BKF).

Niels Damgård er uddannet billedkunstlærer, og arbejder både med maleri og grafik. Han har blandt andet gennem tiden brugt timevis på at sidde og tegne på både Glyptoteket og Nivågaards Malerisamling. Han har desuden gennem årene været aktiv i et antal malersammenslutninger.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Derfor mister Vester Nebel sin eneste selvstændige bager: - Jeg har i en periode haft en arbejdsdag på 17 timer, og det holder ingen jo til

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: CO2 og klimaet

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Trods sund økonomi, dygtige instruktører og masser af medlemmer: Gymnastikken i Egtved kan gå hen og lukke helt ned

Egtved Posten

Svampejagt i det smukke efterår på Egtved-egnen

Egtved Posten

En hilsen fra Hanne på Færøerne: Endelig tilbage!

Egtved Posten

Jeg bliver så ked af det, når jeg hører alle de dårlige historier, lyder det fra Harald, der er så heldig at bo på et 'superplejehjem'

Egtved Posten

Har du årets store juletræ: Så højt skal det være, og Vejle er gået på jagt

Egtved Posten

Blæksprutten er blevet hjemløs: Uden et nyt hjem er fremtiden uvis

Egtved Posten

Stiller din nabo eller kollega op? Se de 103 kandidater, du kan sætte kryds ved 16. november

Egtved Posten

Skær det mest uhyggelige græskar og vind præmier: Handelsforening vil skabe halloween-stemning langs hovedgaden

Egtved Posten

Bosted for psykisk syge var varmt emne på velbesøgt vælgermøde

Egtved Posten

Lynge og hans veteranbiler er med i ny dansk film om Flemming Bamse Jørgensen: - Det vigtigste var bare, jeg ikke havde en moderne frisure

Egtved Posten

Regionsrådskandidat: Der er behov for ændringer i lægevagtsordningen

Egtved Posten

Byrådskandidat: Nej til stoffer på Tinghøj

Egtved Posten

Erik var et prægtigt menneske og en fremragende formidler

Egtved Posten

Skørt nok: Lette mænd på tynde hjul vil få folk til at valfarte til Øssbyland

Egtved Posten

Egtved i lyserødt: Der blev grinet, sunget og tændt lys i brysternes tegn

Egtved Posten

Ung 23-årig er hoppet ud i drømmen: Mathias har han startet egen tømrervirksomhed

Egtved Posten

Betty Rosenlund er kåret til årets frivillige Ildsjæl 2021

Egtved Posten

Lokalråd står klar med nyt navn, ny formand, og ny kommunikation: - Det skal være nemt at finde frem til os, lyder budskabet

Egtved Posten

Flere medlemmer i Ældrerådet vil hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, fordi kandidaterne er så få: Formanden er uenig og går af

Egtved Posten

Se billederne: En æra sluttede i Fynslund - Sepp sagde farvel som aktiv i fodbold

Egtved Posten

Jernalderlandsby er dukket op under nyt udstykningsområde i Egtved

Annonce