Annonce
Egtved Posten

Efter genåbning af svømmehal: Altså der er god plads til flere

Egtved Svømmehal kan igen tages i brug efter coronanedlukning. Men der er endnu ikke dukket så mange op, som centerleder Linda Kruse havde forestillet sig. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Nu er svømmehallen åben i Egtved, men der er ikke kommet så mange, som centerlederen havde håbet på. Mangel på covid-19-testtider kan være en hindring.

Egtved: Endelig… fredag 7. maj kunne Egtved Svømmehal, som et led i corona-genåbningen, slå dørene op for egnens svømmeglade mennesker. Nu skulle man så tro, at de mange, som har savnet en dukkert og nogle friske svømmetag, ville valfarte til.

Men det er ikke helt sket.

- Altså, lad mig sige det sådan: "Der er plads til flere", lyder det fra centerleder i Egtved Idræts- og Multicenter, Linda Kruse.

Annonce

Og hun har en teori om, hvad der er en stor del af forklaringen på, at der ikke siden genåbningsdagen har været så mange i svømmehallen, som hun havde håbet på og regnet med.


Jeg tror, at mange synes, det er for besværligt at få lavet et corona-pas. For her i Egtved er det jo ikke så ofte, at man kan blive testet. Så vi kunne faktisk godt tænke os nogle flere åbningstider til covid-19-tests her i Egtved.

Linda Kruse, centerleder


- Jeg tror, at mange synes, det er for besværligt at få lavet et corona-pas. For her i Egtved, er det jo ikke så ofte, at man kan blive testet. Så vi kunne faktisk godt tænke os nogle flere åbningstider til covid-19-tests her i Egtved, siger centerlederen.

Stor sikkerhed

Udover at det kræver noget koordinering, og at der kunne ønskes bedre tilgang til at kunne blive testet for coronavirus i Egtved, så mærker de i svømmehallen også, at nogle gerne vil komme men har brug for først at være sikre på, at der rent smittemæssigt ikke er grund til bekymring ved at tage i svømmehal.

- Vi har nogle, som ringer og spørger til, om det nu er sikkert nok at komme i svømmehallen. Og det er helt forståeligt, at de gerne vil være sikre på den front, konstaterer Linda Kruse og fortsætter:

Kom frisk. Vi er klar! - lyder det fra svømmehallen i Egtved. Alt er kørt i stilling, også hvad angår vandprøver og hygiejneforhold. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Hos os gør vi rigtigt meget ud af hygiejnen. Hver time tager vi en runde og spritter af på alle kontaktflader, og vi spritter af i alle skabene. Og heldigvis er der mange steder her hos os, hvor for eksempel lyset tænder og slukker automatisk, og hvor blandingsbatterier også er automatiske. Så der behøver man slet ikke røre ved noget.

Annonce

Regler overholdes

Linda Kruse fortæller også, at der hele tiden holdes øje med, at corona-reglerne i forhold til arealkrav overholdes. Her kan man være en person per fire kvadratmeter vandspejl, hvilket blandt andet betyder, at der i det store bassin må være 50 personer på samme tid, og det lille bassin 18 personer.

Også i omklædningsrummene er der begrænsninger, hvor der hos damerne må være 20 personer, og hos herrerne må der være 15.

- Der bliver naturligvis løbende holdt øje med, hvor mange der er rundt omkring, og hvis der er for mange et sted som for eksempel i det lille bassin, så vil vi for eksempel bede de unge mennesker om at hoppe over i det store bassin, så børnefamilierne får fortrinsret til det lille. Og sådan sørger vi hele tiden for at regulere og holde øje, forklarer centerlederen.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Klumme: Bagsiden af medaljen

Annonce