Annonce
Egtved Posten

Efterskole og friskole vil bygge til for 40 millioner kroner

Søren Petersen, skoledirektør i Balle, er meget tilfreds med planerne for en kommende tilbygning, der blandt andet rummer en ekstra hal, foredragssal og nyt indgangsparti. Nu glæder han sig til, at planerne kan realiseres. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Efter halvandet år med coronanedlukninger og restriktioner ligner hverdagen stort set sig selv på Balle Friskole og Balle Idræts- & Musikefterskole. Nu handler det om at se fremad, hvor tilbygning og opgradering til samlet 40 millioner kroner venter.

Balle: Hverdagen begynder endelig for alvor at ligne sig selv igen på Balle Friskole, Balle Idræts- & Musikefterskole, Balle Børnehave og Balle Kursus & Læring.

De fire elementer udgør til sammen den helhed, der på stedet bare kaldes "Balle". Og her er der endelig efter halvandet år med coronanedlukninger og restriktioner fuld af liv igen. Senest er der atter kommet fuld gang i kurserne igen med kursister fra hele landet.

Skoledirektør Søren Petersen glæder sig meget over, at Balle atter summer flittigt af liv.

Annonce

- Selvom det har været en udfordrende tid, er vi faktisk kommet ganske pænt igennem. Vi har været heldige, at staten hele vejen igennem har valgt at holde hånden under skolerne. Det betyder, at vi nu rigtig kan begynde at se fremad, forklarer Søren Petersen.

God elevsøgning

De kommende år tegner nemlig til at blive rigtig spændende. Ikke mindst, fordi der venter en stor udvidelse og opgradering af Balle. Et samlet byggeprojekt til omkring 40 millioner kroner.

- Planen er opstået af, at vi over en årrække har haft god succes og god elevsøgning. Det betyder til gengæld, at vores rammer er ved at være lidt pressede. Samtidig bærer stedet her temmelig meget præg af knopskydning, hvor man har bygget til af flere omgange men uden at tænke den store sammenhæng ordentligt ind i det, fortæller skoledirektøren.

Byggeplanerne omfatter derfor blandt andet et nyt indgangsparti, hvorfra der bliver en mere logisk adgang direkte til enten friskolen, efterskolen eller kursuscentret, end der er nu.

Men byggeplanerne omfatter også en ekstra hal, en stor foredragssal, bedre undervisningslokaler, sociale opholdsrum og grupperum.

Annonce

Input fra alle ansatte

For både ledelse og bestyrelse har det været vigtigt at få personalets input til, hvad byggeprojektet burde rumme.

- Vi har af flere gange samlet alle ansatte for at få deres input til, hvad der er brug for, hvis vi skal gøre Balle endnu bedre. De har både været med til at komme med deres ønsker, og de har været med til at prioritere, hvad der var vigtigst, forklarer han.

Især bedre plads til undervisning og gruppearbejde var der ønsker om.

- Vi har virkelig forsøgt at lytte til de mange idéer og ønsker og indarbejde så mange, som muligt, men det er ikke alle ønsker, der bliver opfyldt. Ikke i denne omgang i hvert fald, siger Søren Petersen.

Annonce

Samlet eller i etaper

Arkitekten er i øjeblikket ved at lave de sidste små rettelser til tegningerne, så man kan gå i gang med projektering i løbet af efteråret og sende byggeriet i udbud til foråret.

- På nuværende tidspunkt er det ikke besluttet, om vi kommer til at gennemføre projektet samlet eller i etaper. Det afhænger blandt andet af finansieringen, lyder det fra Søren Petersen og fortsætter:

- Vi har selv cirka halvdelen af de 40 millioner kroner, projektet løber op i. Resten skal vi låne.

Søren Petersen glæder sig meget til at realisere det projekt, man i Balle har brugt mange timer på at drøfte og drømme om.

- Med det nye byggeri får vi nogle mere moderne lokaler, og vi får nogle endnu bedre faciliteter at kunne tilbyde vores elever og kursister, siger han.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Flere medlemmer i Ældrerådet vil hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, fordi kandidaterne er så få: Formanden er uenig og går af

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Se billederne: En æra sluttede i Fynslund - Sepp sagde farvel som aktiv i fodbold

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Eriks første sværd lå ved hans side om natten: - Begrænsningens kunst er vanskelig, men jeg kunne godt tænke mig en bronzekanon

VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Egtved Posten

Egtved summede af liv i lørdags

Egtved Posten

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Egtved Posten

Per kan fejre 25-års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Aktivitetscenter melder ud: Handymænd, besøgsvenner og aktiviteter kører igen i højt gear efter den lange nedlukning

Egtved Posten

Tucan Club kåret som en af Europas bedste

Egtved Posten

Tyveknægte smadrede ruder og stjal festtøj og overtøj

Egtved Posten

Det er over 70 år siden: Nu dukker minderne ud af buskadset, og noget vækkes til live

Egtved Posten

Lørdag blev Regner hyldet for noget, som ikke ret mange kan bryste sig med

Egtved Posten

Egtved er klar til at vise sig frem for voksne og børn

Egtved Posten

Hos Ulvedal er der nu gået 35 år med ost på menuen

Egtved Posten

Efterskole og friskole vil bygge til for 40 millioner kroner

Egtved Posten

Fredag aften siger Sepp Piontek definitivt farvel til det aktive fodboldliv: Det sker i en lillebitte by, der bliver løbet over ende

Egtved Posten

Nu har du muligheden for selv at grave en sensation op af mulden: Arkæologer inviterer borgere med til udgravning ved Egtvedpigens grav

Egtved Posten

Oldboyslandsholdet vs det lokale oldboyshold i Fynslund

Egtved Posten

Kan vi ikke blive enige om, at nu har vi haft cykelløb nok her for de næste par år?

Egtved Posten

Jeg kunne se deres skygger nede på landevejen. Det var ikke sjovt: Olga fyldte for nyligt 100 år. Læs hendes særlige historier her

Egtved Posten

Cykelklub i replik: Vi ved, at kommunikationen med mange Egtved-borgere gik galt, og det tager vi til efterretning

Egtved Posten

Dameaften på vej: Multikunstner og forfatter taler om livsglæde i med- og modgang på en lyserød aften

Egtved Posten

Mødet mellem kunstneren og publikum: Fire lokale kunstnere åbner dørene

Annonce