Annonce
Egtved Posten

Efterskoleforstander stopper efter kun et år

Nis Tind Bechmann, forstander Ågård Efterskole, stopper efter dette skoleår 2019/2020 efter kun et år på posten. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Nis Tind Bechmann forlader Ågård Efterskole efter kun et år som forstander. Viceforstander Lene Balle bliver konstitueret forstander, indtil en ny er fundet.
Annonce

Ågård: I august sidste år startede Nis Tind Bechmann som forstander på Ågård Efterskole. Ved udgangen af dette skoleår siger han farvel til skolen.

- Skolens bestyrelse og Nis har i fællesskab besluttet at stoppe samarbejdet ved udgangen af skoleåret, siger Birgit Munk, formand for skolens bestyrelse, og understreger, at beslutningen er truffet i fred og fordragelighed.

- Vi har forskellige syn på, hvordan man leder skolen bedst, og vi har erfaret, at vi nok søger en anden profil på posten, forklarer hun.

Nis Tind Bechmann var for år tilbage lærer på Oure Efterskole og Vejle Idrætshøjskole, og har siden været ansat på blandt andet Tørring Gymnasium og Rosborg Gymnasium & HF. De seneste år, inden han blev forstander på efterskolen i Ågård, var han uddannelsesleder på Rosborg Gymnasium & HF.

- Det kan være et svært skifte, når man er relativt uerfaren indenfor efterskoleverdenen. Det er væsentlig anderledes at arbejde på en kostskole, hvor elevgruppen samtidig er yngre, lyder det fra Birgit Munk.

Annonce

Forstanderpar gennem 25 år

Nis Tind Bechmann overtog forstanderposten efter Ole Sørensen, der i 25 år stod i spidsen for skolen sammen med sin hustru Kirsten Storgaard, der var viceforstander.

Ud af 30 ansøgere til jobbet som ny forstander faldt valget altså på Nis Tind Bechmann, der var meget spændt på at tage over efter det tidligere forstanderpar.

Bestyrelsen har nu konstitueret viceforstander Lene Balle som forstander og lærer David Sommer som viceforstander. Efter sommerferien indledes arbejdet med at finde en ny forstander.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce